به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری، کارگروه سیاستگذاری تربیتی اندیشکده راهبردی مرآت گزارشی سیاستی تحت عنوان نقشه خوانی کنشهای جبهه تعلیم و تربیت در جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل را منتشر کرده است که در آن تحلیلی راهبردی از جنگ ۱۲ روزه ایران و رژیم صهیونیستی با تمرکز بر ابعاد فرهنگی تربیتی، رسانهای وحکمرانی نرم بیان میشود.
برخلاف تحلیلهای صرفا نظامی گزارش سیاستی اندیشکده مرآت به بازخوانی کارکردها و چالشهای نهادهای فرهنگی و تربیتی در موقعیت بحران پرداخته و از این مسیر، دلالتهایی مهم برای سیاستگذاران و کنشگران فرهنگی و تربیتی استخراج کرده است.
در گام نخست گزارشی از چالشهای اصلی همچون فقدان پیوند مفهومی میان ساحت تربیت و میدان مقاومت، نبود نهادهای تحلیلگر و آینده پژوه فرهنگی، ضعف در زیرساختهای رصد و پایش تربیتی، بیسازماندهی تشکلهای نوجوانانه و انفعال روایتی در برابر عملکرد رسانهای دشمن روایت شده است.
در ادامه مبتنی بر تجربه میدانی و الهام از نمونههای جهانی، ایدههایی چون تاسیس قرارگاه پدافند غیرعامل فرهنگی، راهاندازی خطوط امن اینترنتی و مراکز استقرار میدانی، خلق روایت « ایران قوی پس از جنگ»، طراحی دیپلماسی نوجوان، تاسیس صندوق مالی بحران فرهنگی و تولید واژگان مفهومی جدید نظیر « محله مقاوم» به عنوان پاسخهایی پیشبرنده، پیشنهاد شدهاند.
جمعبندی این تحلیلها در قالب یک جدول دلالتهای سیاستی به سیاستگذاران این امکان را میدهد که با شناخت دقیقتر نسبت به میدان تربیت در شرایط بحران، نقشهراهی برای آینده طراحی کنند که آمادگی فرهنگی کشور را در موقعیتهای مشابه به شکل کیفی و موثر ارتقا دهد.
در ادامه برای استفاده علاقهمندان نسخهای از این گزارش سیاستی آمده است.
انتهای خبر /
مروری بر فهرست سیاه اقدامات آلمان در جنگ تحمیلی هشت ساله
یادداشت | محمد یوسفیان
یادداشت |