۱۷ / تير / ۱۴۰۴ - 08 July 2025
17:24
کد خبر : 9697329
۰۹:۴۰

۱۴۰۴/۰۴/۱۷

ایران با زنان عاشورایی شکست‌ناپذیر است

حجت الاسلام تارم گفت: زبان حال همسران و مادران شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم، شهدای مدافع امنیت و وطن این بود؛ که همسران و برادران ما به کرامت الهی و آرزوی خودشان رسیده اند، جامعه و ایران ما وقتی چنین زنانی دارد شکست ناپذیر است و به درستی شعار محرم امسال انتخاب شده است که ایران امام حسین همیشه پیروز است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از جیرفت، همایش بزرگ زینبیون با حضور امام جمعه، جانشین فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه جیرفت، رییس اداره تبلیغات اسلامی و جمعی از بانوان در حسینیه شهدای شهر جیرفت برگزار شد.

حجت الاسلام میثم تارم در این همایش با اشاره به گوشه ای از وقایع عاشورا، گفت: امام حسین (ع) با آن بصیرت، دید الهی و آینده نگری که داشتند زنان و دختران را همراه خود به کربلا آوردند.

امام جمعه جیرفت افزود: آخرین حرف امثال ابن عباس، محمد حنفیه و سایر کسانی که در منطق خودشان خیرخواه امام حسین (ع) بودند، این بود حال که تصمیم شما جدی است که این راه را ادامه دهید لااقل زنان را همراه خود نبرید امام آن حضرت فرمودند؛ همان طور که خواست خدا این است که من برای حفظ دین و شریعت کشته شوم خواست خدا این است که این زنان هم به اسارت بروند.

وی با بیان اینکه صحنه کربلا دو بخش عظیمی دارد یکی جهاد اصغر و دیگری جهاد اکبر، اظهار کرد: به تعبیر پیامبر اکرم (ص) نبرد سخت همان جهاد اصغر است، مبارزه با خواهش ها و هواهای نفسانی میدان جنگ نرم است که پیامبر اکرم (ص) از جهاد با تمایلات نفسانی به جهاد اکبر تعبیر کرده اند.

حجت الاسلام تارم ادامه داد: بخشی از صحنه کربلا ، جنگ سخت یا جهاد اصغر بود که از صبح عاشورا آغاز شد و عصر عاشورا پایان یافت اما صحنه دیگر کربلا، جهاد اکبر بود که پس از شهادت امام حسین (ع) آغاز شد و تا به امروز همچنان ادامه دارد.

امام جمعه جیرفت با اشاره به اینکه اجتماع بزرگ زینبیون نوعی جهاد تبیین است، عنوان کرد: برگزاری مراسم عزاداری محرم، صفر و اربعین ادامه جهاد تبیین کربلاست که تمام شدنی نیست، امام حسین (ع) به منظور جهاد تبیین، زنان را همراه خود به کربلا بردند.

وی اضافه کرد: البته امام حسین (ع) نیز جهاد تبیین را یکی دو سال قبل از واقعه کربلا در سرزمین منا، اصحاب را دعوت کردند و خطبه مفصلی خواندند و در مورد حاکمان ظالمان جهاد تبیین کردند.

 حجت الاسلام تارم با اشاره به بخش دیگری از وقایع کربلا، یادآور شد: از ابتدا قصد امام حسین (ع) رفتن به کوفه بود اما اول برای انجام جهاد تبیین به مکه رفتند، رسانه مهم آن روز حج بود زیرا از همه کشورهای اسلامی نمایندگانی حضور در مکه برای انجام اعمال حج حضور داشتند بنابراین بهترین زمان و مکان برای ذکر حقایق و جهاد تبیین ایام حج و مکه بود.

امام جمعه جیرفت ادامه داد: امام حسین (ع) بیش از ۲ ماه مکه بودند و در این مدت با اهالی مکه، صحابی پیامبر اکرم (ص) و حاجیان گفتگو می کردند و جهاد تبیین داشتند در واقع اصل حرکت امام حسین (ع) از مکه به سوی کوفه و کربلا جهاد تبیین بود.

وی بیان کرد: روز هشتم ذی الحجه زائران برای رفتن به عرفات خودشان را آماده می کنند اما امام حسین (ع) به جای رفتن به عرفات به سمت کوفه حرکت کردند و این اقدام آن حضرت بزرگترین خبر آن روز بود که برای تمام مسلمانان بازگو شد که امام حسین (ع) برخلاف سایر حجاج به جای آمدن به عرفات به کوفه رفتند مثل حضور شجاعانه، با بصیرت، به موقع و حائز اهمیت رهبر معظم انقلاب این مرجع عالی قدر شیعیان جهان که در شب عاشورا در مجلس امام حسین (ع) حضور پیدا کردند و این مهم، خبر دست اول رسانه های دوست و دشمن در جهان شد.

حجت الاسلام تارم اضافه کرد: بسیاری از رسانه های داخلی و خارجی برنامه هایشان را قطع کردند و حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در شب عاشورا در حسینیه امام خمینی (ره) را پوشش دادند.

امام جمعه جیرفت با اشاره به حرکت شجاعانه و تاریخی رهبر معظم انقلاب اسلامی، تصریح کرد: این خبر آرامبخش، امید بخش و امیدوار کننده برای جهان اسلام، جبهه مقاومت و برای مردم عزیز و قدرشناس ایران اسلامی در فضاهای رسانه ای و مجازی منتشر شد.

وی اظهار کرد: متاسفانه گاهی مداحان و سخنرانان به اشتباه وقتی که دعای عرفه را می خوانند می گویند؛ امام حسین (ع) حج را ناقص گذاشتند و در روز عرفه به سمت کوفه حرکت کردند این حرف نادرست است زیرا امام حسین (ع) آن روز دعای عرفه را نخواندند، بلکه آن حضرت یکی دو سال قبل از وقایع عاشورا در موسم حج در کنار جبل الرحمه دعای عرفه را خواندند و این اشتباه مداحان و سخنرانان برای برخی دست آویز شده که چرا امام حسین (ع) حج را ناتمام گذاشته است.

 حجت الاسلام تارم با بیان اینکه امام حسین (ع) در سال ۶۱ هجری به شهادت رسیدند، ادامه داد: آن حضرت در ماه شعبان به مکه آمده بودند و عمره مفرده انجام دادند چون مسیرشان مشخص بود مُحرم به احرام حج تمتع نشدند و روز هشتم ذی الحجه به سمت کوفه حرکت کردند.

امام جمعه جیرفت تاکید کرد: آن حضرت در مسیر رفتن به کوفه و کربلا در هر منزل و موقعیتی جهاد تبیین داشتند و با اصحاب و همراهانشان مباحث را در میان می گذاشتند و بی پرده به آنها می فرمودند که این سفر، سفر شهادت است‌.

 

وی خاطرنشان کرد: جهاد تبیین دوم در روز عاشورا، جهاد تبیین حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) بود که همچنان این جهاد تبیین زینبی با حضور شما بانوان با بصیرت ادامه دارد.
حجت الاسلام تارم ابراز کرد: در کربلا زنانی بودند که همراه همسر و فرزندانشان آمده بودند و شاهد شهادت فرزندان و همسران شان بودند، حتی در کربلا یک زن شهیده هم داریم که همسر عبدالله‌ بن‌ عمیر بود، عبدالله بن عمیر یکی از شهدای والا مقام کربلاست که امام عصر (عج) در زیارت ناحیه مقدسه به عبدالله سلام دادند.
امام جمعه جیرفت اضافه کرد: پس از شهادت عبدالله بن عمیر، همسرش کنار بدنش آمد و گفت؛ از خداوند می خواهم که مرا با شوهرم محشور کند شمر این را که شنید دستور داد تا او را به شهادت برسانند.
 
وی با بیان اینکه امام حسین (ع) سه راهبرد در آخرین سخنان شان خطاب به حضرت زینب (س) و زنان و دختران داشتند، اظهار کرد: آن حضرت فرمودند؛ بدانید درست است که به ظاهر اسیر می شوید اما در نهایت از اسارت نجات می یابید، خدا شما را نجات می دهد، خدا از شما حفاظت می کند هیچ تهدید جانی از سوی دشمنان در مسیر عملی نمی شود.

حجت الاسلام تارم عنوان کرد: وقتی یزید قصد داشت امام سجاد (ع) را به شهادت برساند حضرت زینب (س) خود را حائل آن حضرت قرار داد و گفت؛ او امام زمان من است و قرار است از نسل او امامان دیگری بیایند و آن منجی آخر که جهان را پر از عدل و داد می کند از نسل اوست پس اگر می خواهید امام سجاد (ع) را بکشید باید اول مرا بکشید یزیدیان پس از سخنان حضرت زینب (س) عاجز شدند که تهدید خود را عملی کنند و دست از کشتن امام سجاد (ع) برداشتند.

امام جمعه جیرفت افزود: امام حسین (ع) همچنین در شب عاشورا خطاب به حضرت زینب (س)، فرمودند: بدانید که این دشمنان شما به انواع و اقسام بلاها مبتلا می شوند و بدانید که خداوند در این اسارت و این مشکلات انواع نعمات و کرامات را به شما عنایت می کند، بنابراین با زبان چیزی نگویید که منزلت شما را پایین آورد.

وی با بیان اینکه زینب (س) قهرمان کربلا بود، ابراز کرد: حضرت زینب (س) در مقابل حرف های آلوده یزیدیان گفت؛ خداوند به ما شهادت را کرامت کرده، شما دروغگو هستید و به آتش جهنم گرفتار می شوید.

حجت الاسلام تارم بیان کرد: زبان حال همسران و مادران شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم، شهدای مدافع امنیت و وطن این بود؛ که همسران و برادران ما به کرامت الهی و آرزوی خودشان رسیده اند، جامعه و ایران ما وقتی چنین زنانی دارد شکست ناپذیر است و به درستی شعار محرم امسال انتخاب شده است که ایران امام حسین همیشه پیروز است.

 


گزارش خطا
برچسب ها:
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید