«عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین اختتامیه دهمین جشنواره رسانهای ابوذر که صبح امروز در سالن اجتماعات دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: دفاع از ملت مظلوم فلسطین رسالت بزرگ رسانههاست. رسانهها معنا و کارکردهای پراهمیتی دارند. رسانه مکمل و مقوم دموکراسی است و این از گذشته تاکنون رایج بوده است. رسانهها جایگاه مهمی در قدرت نرم دارند و حاملان قدرت نرم، رسانهها هستند.
وی با اشاره به اینکه رسانه در حوزههای مختلف سازنده قدرت نرم در کشور است، اضافه کرد: حاملان قدرت نرم فرهنگ، هنر، ادبیات و رسانهها هستند. متغیرهای درونی قدرت نرم مستقیما با رسانهها مرتبط است؛ همچنین تصویرسازی جذاب از یک کشور بر قدرت نرم تاثیر دارد؛ لذا رسانه ها در این زمینه ها نقش مهمی دارند.
صالحی یادآور شد: اگر امروز جهان تصویر روشنی از جنایات صهیونیستها پیدا کرده به این دلیل است که رسانهها کار خود را به خوبی انجام میدهند و رسانهها توانستهاند معادله قدرت نرم را تغییر دهند. قدرت نرم اقتضائات مختلفی دارد و وقتی قدرت نرم شکل میگیرد که مرجعیت رسانههای داخلی شکل بگیرد و ما به این موضوع نیاز داریم؛ به نظر میرسد مرجعیت رسانهها داخلی کمرنگ شده و نباید گذاشت رسانههای بیشناسنامه مرجعیت را در دست بگیرند، چرا که این یک خطر برای امنیت ملی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: باید مرجعیت رسانهها را حفظ کنیم و نگذاریم این مهم کمرنگ شود. مرجعیت رسانههای داخلی رسمی از پنجاه درصد کمتر شده و دشمن در مصرف زیست بوم رسانهای مردم تغییراتی ایجاد کرده است که باید در این زمینه فکر کرد تا مرجعیت رسانهها را به داخل برگردانیم.
صالحی گفت: اینکه یک رسانه داخلی منتقد داشته باشیم بهتر است تا بیبیسی علیه ما صحبت کند یا یک منبعی علیه ما موضع گیری کند که مرجعیت درستی ندارد یا مرجعیت آن نامعلوم است. لازم است تا روایت و خبر اول را در دست بگیریم و در این زمینه نباید احتیاط کنیم؛ به یاد داشته باشیم اگر ما در این زمینه اقدام نکنیم، دیگران به جای ما روایت اول را مطرح می کنند.
انتهای پیام/