به گزارش خبرگزاری بسیج گیلان، مرجان مهدوی روشن پیش از ظهر امروز در نشست خبری ترجمان دانش در دفتر معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به پژوهش ها طرحهای تغذیهای دانشگاه علوم پزشکی اظهار کرد: بررسی های در خصوص معضلات سلامت، بهویژه موارد مرتبط با سبک زندگی بومی مردم استان انجام شده است .
متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود:دراین نشست موضوعاتی چون تأثیر پودر سبوس و روغن سبوس بر سلامت، نقش چای در کنترل فشار خون، و تأثیر مصرف پروبیوتیکها و غذاهای فرآوریشده بررسی شد.
وی با اشاره به مطالعات انجام شده تصریح کرد: پودر سبوس قادر است بهطور معناداری وزن افراد را کاهش دهد،چربیهای ناحیه شکم را کم کند و شاخصهای چربی و قند خون را بهبود بخشد.
مهدوی روشن با بیان اینکه مصرف غذاهای فرآوریشده و شیرینیجات،حتی برای کسانی که وزن نرمال دارند، با افزایش شاخص خطرات قلبی-عروقی همراه است اضافه کرد:این موضوع زنگ خطری برای افراد لاغر است که با تصور ایمن بودن وضعیت وزنیشان، از کنترل تغذیه غافل میشوند.
متخصص تغذیه تصریح کرد:مطالعه نشان داد افرادی که اضافه وزن دارند، به علت نگرانیهای سلامت، سبک غذایی خود را بیشتر کنترل میکنند، اما افراد لاغر کمتر رعایت میکنند. این تفاوت رفتار، میتواند شاخص خطر بیماریهای قلبی را در افراد با وزن نرمال نیز افزایش دهد.
وی از جمله طرحهای برجسته در این نشست را مطالعهای ۱۲ هفتهای با حضور ۵۰ نفر بیان کردو گفت:به این افراد روزانه ۳۰ گرم روغن سبوس برنج برای پختوپز داده شد. نتایج این طرح، بهبود ۳۵ تا ۷۰ درصدی در شاخصهای سلامتی از جمله کاهش چربی خون، کنترل قند خون، تقویت سیستم ایمنی و کاهش استرس را نشان داد.
مهدوی روشن از بررسی نقش چای سبز در کاهش فشار خون گفت و توصیه کرد: مصرف سه وعده چای سبز در روز، میتواند تأثیر چشمگیری در کنترل فشار خون داشته باشد.
وی استفاده از روغنهای گیاهی درمانی بهعنوان جایگزین روغنهای مضر را ضروری دانست و گفت: روغنهایی نظیر روغن سبوس برنج، در صورتی که طبق استانداردهای بهداشتی تولید شوند، خواص درمانی قابل توجهی دارند، از جمله کاهش چربی خون و کمک به کنترل دیابت، فشار خون و استرس.
متخصص تغذیه با تاکید بر عدم مصرف بیرویه و خودسرانه دمنوشها گفت: تحقیقات انجامشده با محوریت شرایط اقلیمی و غذایی استان طراحی شدهاند.
از دیگر مباحث مطرح شده تأثیر رطوبت در افزایش خطر کپکزدگی مواد غذایی بود که پژوهشگران توصیه کردند که نگهداری آجیل باید در مکانهای خشک انجام شود تا از رشد کپک جلوگیری شود.