قزوین-به گزارش بسیج، در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و ترویج فرهنگ فرزندآوری، بانوی ایرانی با تحصیلات عالیه و مادر چهار فرزند، الگویی درخشان از تعهد به ارزشهای دینی و ملی ارائه کرده است. این بانوی فرهیخته، با بهرهگیری از دانش و آگاهی خود، در مسیر تبیین اهمیت افزایش جمعیت و نقش آن در آینده کشور گامهای مؤثری برداشته است.
او که دانشجوی دکترای پژوهشگاه هوافضاست با تأکید بر نقش مادری به عنوان جهادی مقدس، معتقد است که تربیت نسل مؤمن و انقلابی، یکی از مهمترین مسوولیتهای زنان در جامعه اسلامی است.
این مادر فداکار که خود چهار فرزند دارد، با مدیریت هوشمندانه بین وظایف مادری و فعالیتهای اجتماعی، نشان داده است که تحصیلات و نقشآفرینی در جامعه میتواند با مسوولیتهای خانوادگی همراستا باشد.
عاطفه حسین زاده در گفتگو با خبرنگار بسیج این گونه خود را معرفی کرد: ۳۴ ساله، مادر چهار فرزند (سوم ابتدایی، اول ابتدایی، سه سال و ۷ ماه و فرزند آخر هم تازه متولد شده ) دارای مدرک کارشناسی هوافضا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، کارشناسی ارشد از دانشگاه صنعتی مالک اشتر و در حال حاضر دانشجوی دکترای پژوهشگاه هوافضا هستم.
وی در رابطه با بحث علم آموزی و وظیفه خطیر مادری اظهار کرد: با برنامهریزی می شود در کنار وظایف مادری به تحصیل علم و پژوهش هم پرداخت و از یادگیری علم لذت برد؛ البته اين امر سختیها و مشکلات خود را دارد؛ اما منافاتی با ادامه تحصیلات ندارد و دانشگاه شاهد این بودم که حتی متاهلین با دارا بودن فرزند نمرات بیشتری کسب می کردند.
این بانوی تحصیلکرده ایرانی در باب فرزندآوری گفت: این موضوع از چند بعد قابل بررسی است؛ بُعد اول علاقه ی ذاتی انسان به نوزاد و کودک است حتی آنهایی که حوصله نوزاد را ندارند، نوزاد موجودی معصوم، لطیف و جذاب است که نگاه کردن به او به انسان آرامش داده و انسان را یاد توانایی، علم و قدرت خداوند متعال می اندازد و از طرفی همزمان با رشد و بالندگی هر نوزادی ، پدر و مادر هم رشد و تکامل می یابند و خود بچه ها هم در کنار هم رشد شخصیتی پیدا میکنند.
حسین زاده ادامه داد: بسیاری از مهارت هایی که بچههای تک فرزندی در مهدکودک و در سنین بالا یاد میگیرند، بچههایی که در خانواده چند فرزندی رشد میکنند، خیلی زودتر آن مهارتها را می آمورند؛ مهارت هایی که حتی بعضی از بچه ها در مهدها و مدارس هم یاد نمیگیرند، مثلا مهارت تقسیم کردن داشته های خود با خواهر و برادر، مهارت زندگی کردن یا خوش گذراندن کنار چند نفر دیگر که علایق، سلایق و خواسته های متفاوتی دارند، مهارت گذشت کردن، کمک کردن، نه گفتن و غیره.
این بانوی فعال فرهنگی بیان کرد: بابت همه کارهای نیک و صالحی که فرزندان انجام میدهند، برای پدر و مادر هم برکاتی به ارمغان می آورد، با مراجعه به آیات قرآن و روایات و احادیث ۱۴ معصوم علیهم السلام و سیره ی این بزرگواران، میتوان فواید فرزندآوری را مطالعه و مشاهده کرد همچنین در کتاب مثبت ۳ هم مطالب جالبی درباره فرزندآوری نوشته شده است.
دانشجوی دکترای هوافضا در بحث جهاد تبیین فرزندآوری یادآور شد: برای ادامه و افزایش نسل شیعه و تمدن جمهوری اسلامی ایران باید فرزندان بیشتری داشته باشیم، هر پدر و مادری اگر دو فرزند داشته باشند، آن دو فرزند در آینده فقط جای پدر و مادر را پر خواهند کرد و افزایشی در نسل اتفاق نمیافتد، حال در کنار آن اتفاقاتی مثل جنگ بیماری، تصادف و ...هم وجود دارد، پس باید برای افزایش نسل و جمعیت، هر پدر و مادر، بیشتر از دو فرزند داشته باشند.
وی تشریح کرد: متاسفانه جمعیت ایران رو به کاهش است و اگر این رویه ادامه پیدا کند مانند بعضی از کشورها نظیر ژاپن و ... کشور پیری خواهیم داشت و در آینده برای کار، نیروی انسانی باید از خارج وارد کنیم که این امر تبعات زیادی دارد مثل زمانی که از کشورهای هند و ... پزشک ها در ایران به طبابت می پرداختند، پزشک و بیمار زبان هم را متوجه نمی شدند و این امر بر روی تشخیص بیماری، دارو و درمانی که تجویز می شد، تاثیر زیادی داشت اگر همین مساله برای همه شغل ها اتفاق بیفتد و نیروی کار کم شود در آینده دچار مشکلات بیشماری خواهیم شد؛ پس برای حفظ این کشور چند هزار ساله و برای داشتن ایرانی جوان و با نشاط، باید به بحث فرزند آوری توجه جدی داشته باشیم.
خانم حسین زاده ضمن تشکر از همراهی و کمک همسر و خانواده در باب بزرگ کردن و تربیت فرزندان بیان کرد: مادران چندفرزند در ایران جدا از مسایل اقتصادی با چالشهای متعددی در زمینه فضای فرهنگی جامعه مواجهاند که بر تربیت فرزندانشان تأثیر میگذارد. رسانهها، شبکههای اجتماعی و محتوای دیجیتال گاهی ارزشهایی را ترویج میکنند که با اصول اخلاقی و فرهنگی خانوادههای ایرانی مغایرت دارد. این موضوع مادران را در معرض چالشی بزرگ قرار میدهد تا فرزندان خود را در فضایی سالم و آگاه تربیت کنند، در حالی که محتوای نامناسب به راحتی در دسترس کودکان است.
به گزارش بسیج، تلاشهای این بانوی تحصیلکرده در ترویج فرهنگ فرزندآوری و تحکیم بنیان خانواده، مصداق بارزی از جهاد تبیین است که در آن، آگاهیبخشی و عمل به ارزشهای دینی و ملی در هم تنیده شدهاند. او با زندگی خود نشان داده است که زنان ایرانی میتوانند در عین تعهد به خانواده، در عرصههای اجتماعی و فرهنگی نیز نقشآفرینی کنند و پرچمدار حرکتهای سازنده در جامعه باشند.این الگوی موفق پیام روشنی به جامعه ارسال کرده است: فرزندآوری، سرمایهگذاری برای آیندهای قویتر و پویاتر است، و زنان با ایمان و دانش خود میتوانند پیشگام این حرکت عظیم باشند.
گزارش: اعظم علویری
انتهای پیام/۱۰۰۴