به گزارش خبرگزاری بسیج ،علی اسدی در نشست خبری با اصحاب رسانه یاسوج ، افزود: برق در کشور یک شبکه سراسری است و بر اساس قانون اساسی همه مردم باید به آن دسترسی داشته باشند و آنچه تولید و توزیع می شود عادلانه است.
وی در ادامه به موضوع ناترازی در برق پرداخت و بیان کرد: در روز سیام تیر امسال میزان مصرف روزانه برق کشور به بیش از ۷۶ هزار مگاوات رسید در حالی که تولید روزانه کشور کمی بیش از ۶۲ هزار مگاوات است و این یعنی بیش از ۱۲هزار مگاوات ناترازی مصرف نسبت به تولید وجود دارد.
وی، افزود: حدود ۲۰ درصد برق کشور از طریق نیروگاههای برقآبی تأمین میشود که عمدتاً در استانهایی مانند خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد قرار دارند اما به دلیل کمبود بارندگی، تولید این نیروگاهها تا ۵۰ درصد کاهش یافته است.
اسدی ، افزایش بی سابقه دمای هوا و استفاده از ماینرها برای تبدیل رمز ارزها را از دیگر عوامل افزایش مصرف برق در کشور برشمرد و گفت: خوشبختانه در استان کهگیلویه و بویراحمد استفاده از ماینرها برجسته نیست.
مدیر عامل برق منطقهای خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد افزود؛ در چند روزی از دوران جنگ ۱۲ روزه که اینترنت قطع شد بیش از دو هزار مگاوات کاهش مصرف داشتیم زیرا ماینرها فعال نبودند.
اسدی با بیان این نکته که اطلاع رسانی در فضای مجازی به مردم در خصوص شرایط موجود، لازم است، گفت: در دو استان کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان بیش از دو میلیون و ۱۳۰ هزار مشترک داریم که نسبت به سال گذشته حدود ۱۵۰ هزار مشترک جدید در بخشهای خانگی، صنعتی و تجاری اضافه شده است که اگر هر مشترک یک کولر گازی خاموش کنند و یا دمای محیط را از ۱۶ درجه به ۲۴ درجه برساند حدود یک هزار مگاوات صرفه جویی می شود.
وی ادامه داد: در کهگیلویه و بویراحمد با اعمال خاموشیهای زمانبندی شده، ۷۰ مگاوات کاهش مصرف روزانه دارد که نشان دهنده تاثیر گذاری بالای مدیریت مصرف تک تک مشترکین است.
مدیر عامل برق منطقهای خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد با هشدار جدی در خصوص بی توجهی به وضعیت موجود، افزود: مرداد امسال و هفته های پیش رو روزهای بسیار سختی برای صنعت برق کشور خواهد بود و اگر موازنه برقرار نشود با طی شدن مراحلی شاهد فروپاشی شبکه برق خواهیم بود.
وی با بیان این نکته که ۹۰ درصد پایداری برق به ۱۰ درصد قطعی برق میارزد، ادامه داد: همه کمک کنند، مرداد ماه را مدیریت کنیم تا از این کوران گرمی دو هفتهای عبور کنیم.
اسدی با اشاره به این نکته که شدت مصرف انرژی در ایران چند برابر دنیاست، گفت: انرژی موتور متحرکه تولید است و نباید این منابع را بیهوده هدر دهیم.
وی ادامه داد: ۱۰ تا ۱۵ درصد مشترکین، پر مصرف هستند که باید این افراد شناسایی و مدیریت شوند تا حق دیگر مردم را ضایع نکنند.
وی بیان کرد: در استان خوزستان که مصرف برق بالاست، مشترکین پر مصرف با نصب کنتور هوشمند مدیریت میشوند.
اسدی ابراز داشت: ۴۳ میلیون کنتور برق در کشور وجود دارد که براساس برنامه ریزی های انجام شده تا پایان امسال ۱۰ میلیون کنتور هوشمندسازی می شود.