۲۶ / تير / ۱۴۰۴ - 17 July 2025
01:00
کد خبر : 9698623
۱۲:۰۱

۱۴۰۴/۰۴/۲۵

پیله تر برداشت شده در آذربایجان شرقی به میزان ۳۴۷۷ کیلوگرم رسید

تبریز- مدیر امور طيور سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: پیله تر برداشت شده  در آذربایجان شرقی به میزان ۳ هزار و ۴۷۷ کیلوگرم رسید .

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، ناصر اميرابراهيمي در گفتگو با خبرنگاران با اعلام این مطلب گفت: در راستای حمایت از تولید و ایجاد درآمد پایدار در مناطق روستایی، سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی امسال اقدام به توزیع ۱۶۹ جعبه تخم نوغان حمایتی در بین پرورش‌دهندگان کرم ابریشم کرده است. این طرح با هدف توسعه نوغانداری و تقویت اقتصاد محلی در استان به اجرا درآمده است.

وی با بیان این که این تعداد تخم نوغان در دو مرحله و با قیمت یارانه‌ای در اختیار متقاضیان قرار گرفته است افزود: در مرحله اول، ۷۵ جعبه تخم نوغان به ۳۵ بهره‌بردار در شهرستان خداآفرین و ۶۰ جعبه تخم نوغان به ۲۴ بهره‌بردار در شهرستان جلفا تحویل داده شد. همچنین، در مرحله دوم، تعداد ۳۴ جعبه تخم نوغان به 2 بهره‌بردار در شهرستان آذرشهر و یک بهره‌بردار در شهرستان مراغه تحویل داده شد.

مدیر امور طيور سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به مزایای متعدد پرورش کرم ابریشم، آن را فعالیتی با درآمدزایی بالا در ازای سرمایه‌گذاری و هزینه اولیه کم توصیف کرد و ادامه داد: نوغانداری علاوه بر ایجاد اشتغال‌زایی پاره‌وقت در مناطق روستایی و کمک به توسعه اقتصاد محلی، در تأمین مواد اولیه صنایع نساجی (مانند تولید پوشاک و فرش) نقش حیاتی دارد. همچنین، این صنعت با محیط زیست سازگار بوده و امکان استفاده از ضایعات برگ درخت توت در کشاورزی و دامداری را فراهم می‌آورد.

وی با بیان اینکه در فصل برداشت، میزان پیله تر برداشت شده در استان که عمدتاً از شهرستان‌های خداآفرین و جلفا بود به میزان ۳ هزار و ۴۷۷ کیلوگرم رسید گفت: این محصول با قیمت توافقی هر کیلوگرم ۵۳۰ هزار تومان توسط شرکت تعاونی تولید سیه رود شهرستان جلفا خریداری شد. این در حالی است که قیمت مصوب دولتی هر کیلوگرم پیله تر 335 هزار و 400 تومان بود، که خرید با قیمتی بالاتر از نرخ مصوب، رضایتمندی قابل توجه بهره‌برداران را به دنبال داشت.

 امیر ابراهیمی ادامه داد: در همین راستا، سال گذشته نیز تعداد 5 هزار اصله نهال توت اصلاح‌شده در روستای کهنموی شهرستان اسکو برای احداث توتستان و تکمیل زنجیره تولید کرم ابریشم توسط متقاضی بخش خصوصی کاشته شد.

وی با اشاره به اهمیت توسعه پایدار نوغانداری در استان، اظهار داشت: در مجموعه سازمان، برای تسهیل و روان‌سازی روند نوغانداری و افزایش بهره‌وری در این بخش، تلاش کرده‌ایم تا ضمن جمع‌آوری اطلاعات رابطین نوغان از همکاران شهرستانی با هدف آموزش، ترویج و توانمندسازی این افراد صورت می‌گیرد تا بتوانند پشتیبانی موثرتری از بهره‌برداران داشته باشند.

مدیر امور طيور سازمان جهادکشاورزی استان از برنامه‌ریزی جهت امکان‌سنجی توزیع تخم نوغان هچ (باروری) شده برای کاهش ریسک در استان خبر داد و گفت: هماهنگی با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، جهت تسریع در واگذاری اراضی ملی برای ایجاد توتستان‌های اصلاح شده در شهرستان‌های مستعد و مورد نیاز، که زیربنای اصلی این صنعت محسوب می‌شود، از دیگر اقدامات مدیر طیور سازمان در سالهای اخیر بوده است.

وی به پرداخت تسهیلات برای فعالان این حوزه اشاره نموده و گفت: تلاش داریم  با پرداخت تسهیلات لازم، فعالان این عرصه را در ایجاد زیرساخت‌ها و احداث جایگاه پرورش کرم ابریشم (برای هر بهره بردار 240 میلیون تومان )، احداث توتستان (برای هر بهره بردار مبلغ 32 میلیون تومان) ، آماده‌سازی محل پرورش و در نهایت ایجاد زنجیره کامل تولید یاری رسانیم.

 


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید