۱۸ / فروردين / ۱۴۰۴ - 07 April 2025
18:02
کد خبر : 9678333
۰۹:۱۱

۱۴۰۴/۰۱/۱۷
کارشناس مسائل سیاسی مطرح کرد:

نقش جمهوری اسلامی ایران در تحولات بین‌المللی

کارشناس مسائل سیاسی گفت: در حال حاضر، نقش ایران در چهار محور عمده قابل تحلیل است: دیپلماسی چندجانبه‌گرا، محور مقاومت، قدرت نرم فرهنگی و تعامل راهبردی با شرق که ایران با تکیه بر این مؤلفه‌ها، نه‌تنها در منطقه، بلکه در سطح جهانی تأثیرگذار است.

محمدتقی احمدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، اظهار داشت: ایران به طور سنتی یک قدرت منطقه‌ای با ظرفیت‌های فراتر از مرز‌های جغرافیایی خود بوده است.

کارشناس مسائل سیاسی افزود: در حال حاضر، نقش ایران در چهار محور عمده قابل تحلیل است: دیپلماسی چندجانبه‌گرا، محور مقاومت، قدرت نرم فرهنگی و تعامل راهبردی با شرق که ایران با تکیه بر این مؤلفه‌ها، نه‌تنها در منطقه، بلکه در سطح جهانی تأثیرگذار است.

وی گفت: یکی از نمونه‌های مهم، روند مذاکرات هسته‌ای و تأثیر آن بر سیاست‌های کلان غرب در قبال منطقه است همچنین ایران با ایفای نقش فعال در بحران‌های منطقه‌ای از جمله سوریه، عراق، یمن و فلسطین، معادلات امنیتی را به‌گونه‌ای تغییر داده که بدون در نظر گرفتن نقش تهران، هیچ راه‌حلی قابل تحقق نیست.

وی بیان داشت: این سیاست، بخشی از راهبرد کلان ایران برای کاهش وابستگی به غرب است و پیوستن به سازمان همکاری شانگهای و تقویت همکاری با چین، روسیه و هند، هم‌زمان با افزایش فشار‌های غرب، در واقع تلاشی برای شکل‌دهی به یک نظم چندقطبی جهانی است.

احمدی با اشاره به اینکه ایران در این میان نه صرفاً یک بازیگر منطقه‌ای، بلکه یک شریک راهبردی برای قدرت‌های نوظهور محسوب می‌شود افزود: قدرت نرم ایران، برخاسته از سابقه تمدنی، فرهنگی و همچنین گفتمان مقاومت است.

وی بیان داشت: شبکه‌های رسانه‌ای بین‌المللی ایران، مراکز فرهنگی در خارج از کشور، و همچنین نفوذ ایدئولوژیک در میان گروه‌های آزادی‌خواه منطقه، ابزار‌های مهم این قدرت هستند و ایران از این طریق توانسته در عرصه جنگ روایت‌ها، جایگاه خود را حفظ کند.

کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: آینده ایران در نظم جهانی جدید، وابسته به توانایی آن در حفظ استقلال راهبردی، گسترش تعاملات بین‌المللی، و هم‌زمان پاسخ‌گویی به مطالبات داخلی است و اگر ایران بتواند هم‌زمان با مقاومت در برابر فشارها، اصلاحات ساختاری و شفاف‌سازی را در سیاست و اقتصاد خود پیش ببرد، می‌تواند به یکی از قدرت‌های تعیین‌کننده در آینده نظم بین‌الملل تبدیل شود.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر سابقه تاریخی، تمدنی و همچنین ارائه روایت متفاوتی از اسلام سیاسی، توانسته فضای فکری و رسانه‌ای قابل توجهی را در سطح جهان به خود اختصاص دهد. شبکه‌های رسانه‌ای، فعالیت‌های فرهنگی در خارج از کشور، و تعامل با نخبگان بین‌المللی، ابزار‌هایی هستند که ایران برای اثرگذاری غیرمستقیم، اما پایدار به کار گرفته است.

احمدی در پایان گفت: در آینده‌ای نه‌چندان دور، نظم بین‌المللی شاهد تحولات ساختاری خواهد بود نظمی که دیگر فقط بر پایه قدرت‌های غربی تعریف نمی‌شود و در این شرایط، ایران این فرصت را دارد که نه فقط یک قدرت منطقه‌ای، بلکه یکی از عناصر تعیین‌کننده در شکل‌گیری نظم جهانی جدید باشد نظمی مبتنی بر توازن، چندقطبی‌سازی و احترام به استقلال ملت‌ها است.

انتهای خبر/

گل آرا ظاهری
خبرنگار: گل آرا ظاهری

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید