جذب حداکثری؛ مطالبه رهبر معظم انقلاب و وظیفه مهم بسیج اساتید است
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، حسین سیمایی در این نشست ضمن تاکید بر نقش بسیج اساتید در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی اظهار داشت: یکی از وظایف مهم بسیج اساتید جذب حداکثری است که از آن غفلت شده زیرا این جذب مستلزم به رسمیت شناختن اختلاف نظرها و دیدگاه های مختلف است که در قرآن کریم نیز به این اختلاف نظرها نیز تاکید شده است.
وی با تاکید بر به رسمیت شناختن اختلاف نظرها ادامه داد: از اقدامات اولیه حضرت امام خمینی (ره) پیگیری بحث تقریب مذاهب برای ایجاد وحدت بین شیعه و سنی و تکیه بر مشترکات همدیگر بود.
سیمایی در ادامه به نقش مهم فرهنگ در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: بسیج اساتید باید با اقدامات نرم، کار فرهنگی و اخلاقی، فرهنگ مدارا را در دانشگاه ها ترویج دهد زیرا ما تقویت وفاق و همدلی را جز اهداف و وظایف خود می دانیم.
وزیر علوم همچنین درباره نقش فرهنگ در دانشگاه های نسل چهارم و پنجم گفت: مساله فرهنگ در دانشگاههای نسل چهارم و پنجم نیز مورد تاکید قرار گرفته و حتی دانشگاه های غربی نیز هم اکنون اذعان دارند که در گذشته آنها، مقوله فرهنگ در دانشگاه ها مورد غفلت قرار گرفته است و باید جبران شود.
وی در بخش دیگر سخنان خود درباره نسل جدید اظهار داشت: نسل جوان امروز، نسل استقلال طلبی است که این ویژگی در این نسل در همه دنیا مشاهده می شود، نسلی که به عنوان نسل زد در غرب معرفی شد و باید با آنها صبحت کرد و آنها را شناخت.
روح اله رضوی نژاد رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری به اهمیت جهاد علمی و نقش بسیج اساتید در تحقق تمدن نوین اسلامی تأکید کرد و افزود: تحقق تمدن نوین اسلامی تنها از طریق مرجعیت علمی ممکن است. وی بیان کرد که جهاد علمی راهبردی اساسی برای رسیدن به این هدف بزرگ است و تأکید کرد: "علم، قدرت و مرجعیت علمی در دنیا باید به دست نیروهای مؤمن و انقلابی باشد."
رضوینژاد همچنین به تهدیدات و چالشهایی که از سوی قدرتهای استکباری مانند آمریکا و برخی کشورهای دیگر در حوزه علم و فناوری وجود دارد، اشاره کرد و گفت: آمریکا به دنبال رهبری علمی جهان است و از منابع مالی و انسانی سایر کشورها برای رسیدن به این هدف استفاده میکند. در مقابل، ما باید با جهاد علمی و تقویت مرجعیت علمی خود، در مسیر تمدنسازی نوین اسلامی گام برداریم.
وی به گستردگی شبکه بسیج در سراسر کشور اشاره کرد و گفت که این شبکه از سادهترین روستاها تا پیشرفتهترین مراکز تحقیقاتی کشور را در بر میگیرد و وظیفه بسیجکنندگی ظرفیتهای درون انقلاب اسلامی برای حل مسائل را دارد.
او بر اهمیت تقویت اندیشکدهها و اجرای طرح جهاد علمی تأکید کرد و اعلام کرد که در حال حاضر حدود ۹۰ اندیشکده در بسیج اساتید تشکیل شدهاند که تعدادی از آنها به صورت عملیاتی و شناسنامهدار فعالیت میکنند.
در این نشست همچنین روسای بسیج اساتید دانشگاههای کشور به بیان دیدگاهها، نظرات و پیشنهادات خود در حضور وزیر پرداختند.