اهمیت تبیین و فرهنگسازی قوانین عفاف و حجاب/حجاب، ارزندهترین نماد فرهنگی، اجتماعی تمدن ایرانیاسلامی است
به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهد، محسن ملی در همایش تبیین قوانین عفاف و حجاب با حضور ۲۶۳ مدیر مراکز آموزشی غیردولتی علمی، زبان، آزمون و اختلالات یادگیری با مشارکت ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر و اداره کل آموزشوپرورش استان در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: حجاب و عفاف پدیده مذهبی و ارزشی مهمی در تعالیم اسلامی است و توجه به زمینههای فرهنگی و اجتماعی بهعنوان بستر آن بسیار شایسته و لازم است. همچنین اشاعه و تعمیق آن نیازمند آموزشهای بنیادین و مداوم در خانواده، مدرسه، مؤسسات آزاد آموزشی، دانشگاه و اجتماع است.
وی افزود: آشنایی با قوانین در حوزه عفاف و حجاب و نهادینهکردن آن در سطح جامعه باعث میشود متصدیان امر آموزش با هرگونه منکر در این حوزه با علم و آگاهی برخورد کنند.
ملی اعلام کرد: دوره تبیین قوانین عفاف و حجاب هر هفته برای یک گروه از اصناف که با آحاد جامعه در ارتباط هستند برگزار میشود.
وی بیان کرد: حجاب از ارزندهترین نمودهای فرهنگی، اجتماعی در تمدن ایرانیاسلامی است که پیشینه آن به قبل از ورود اسلام میرسد، اما در فرهنگ اسلامی به اوج تعالی و منتهای ارزش و اعتبار خود میرسد.
آیا قوانین رواج بیحجابی در مؤسسات آموزشی را میدانید؟
حجتالاسلام کاظمی، قاضی ویژه حوزه عفاف و حجاب دادسرای انقلاب مشهد در ادامه این همایش توضیح داد: طبق ماده ۶۳۹ قانون مجازات اسلامی در بخش تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده، مصوب سال ۱۳۷۵، دایرکننده، ادارهکننده، فراهم آورنده موجبات یا حتی تشویقکننده به فساد و فحشا، مرتکب جرم شده و مجازات خواهد شد که این مجازات، حسب مورد، میتواند حبس و یا حبس و حد قوادی باشد.
وی با اشاره به مواد قانونی در خصوص رعایت عفاف و حجاب در اماکن آموزشی عنوان کرد: بر اساس ماده ۶۳۹ قانون مجازات اسلامی افرادی که مسئولیت کانونهای آموزشی غیردولتی را دارند چنانچه در آموزشگاهها منشی یا کادر اجرایی با پوشش نامناسب و آرایش خارج از عرف فعالیت داشته باشد مدیران طبق قانون ۶۳۹ مجازات میشوند.
کاظمی بیان کرد: مجازات فرد خاطی شامل یکی از موارد انحلال شخص حقوقی، مصادره کل اموال، ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی به طور دائم یا حداکثر برای مدت پنج سال، ممنوعیت از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه به طور دائم یا حداکثر برای مدت پنج سال، ممنوعیت از اصدار برخی از اسناد تجاری حداکثر برای مدت پنج سال، جزای نقدی و انتشار حکم محکومیت بهوسیله رسانهها است.
وی تأکید کرد: در مصوبه شورایعالی فرهنگی تمام مدیران اماکن آموزشی اعم از دولتی و غیردولتی موظف هستند قوانین را رعایت کنند و در غیر این صورت طبق قانون مجازات میشوند.
بهکارگیری دانشآموزان بهعنوان مربی در مؤسسات آموزشی آزاد به بهانه عدم پرداخت حقوق قانونی
در ادامه محمد طیبی کارشناس مسئول مدارس و مراکز غیردولتی آموزشوپرورش خراسان رضوی نیز اعلام کرد: بهکارگیری اتباع خارجی و دانشآموز بهعنوان مدرس در مؤسسات آزاد بهویژه آموزشگاههای زبان انگلیسی به بهانه عدم پرداخت حقوحقوق قانونی ممنوع است.
وی خاطرنشان کرد: تشکیل پرونده گزینش و فرم قرارداد برای مربیان آموزشگاههای آزاد الزامی است و با مدیری که در این امر سهلانگاری کند برخورد قانونی میشود.
طیبی با اشاره به الزام رعایت حجاب در آموزشگاهها و مؤسسات غیردولتی اذعان داشت: با مدیرانی که اقدام به برگزاری کلاسهای مختلط آموزشی در مراکز آزاد میکنند برخورد میشود. همچنین پوشش مناسب و لباس فرم برای کادر اجرایی و فراگیران در مراکز آزاد الزامی است.
انتهای پیام/