به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهدمقدس، حجتالاسلام حسین مهدویپارسا با مرور شرایط جامعه اسلامی در عصر امام سجاد(ع) اظهار کرد: در میان ۲۵۰ سال امامت شیعه، دشوارترین دوران به ۳۴ سال امامت امام سجاد(ع) باز میگردد؛ دورانی که شیعه با فتنهها، ناامنی و سلطه حاکمانی مواجه بود که حتی از یاد خدا و نماز نیز ابراز انزجار میکردند.
وی افزود: یکی از نمونههای بارز این فضا، حذف آیه “اتقوالله” و ملغی شدن امر به معروف به دستور عبدالملک مروان و وجود کارگزارانی چون حجاج بود.
مهدویپارسا با اشاره به سختی تبلیغ در چنین زمانهای تأکید کرد: امام سجاد(ع) با بهرهگیری از روشهای مختلف چون جنگ روایتها، اجازه نداد واقعیت کربلا، آنگونه که دستگاه اموی میخواست روایت شود. نقش حضرت زینب(س) و بانوان کاروان اسرا در افشای حقیقت از طریق خطبهها بسیار کلیدی بود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از محورهای مهم، تبیین جایگاه اهل بیت علیهمالسلام بر اساس آیات الهی، بهویژه آیه تطهیر است. همچنین امام سجاد(ع) با ایراد خطبهها، بیان دعاهایی همچون صحیفه سجادیه و تبیین وظایف مؤمنین و حقوق حاکم و مردم، تلاش کردند جایگاه ولایت، فرهنگ ولایتپذیری، ایستادگی، مقاومت و معنویت را در جامعه نهادینه کنند
این کارشناس دینی، تحریک عواطف و ایجاد سؤال در ذهن مردم، شبکهسازی اجتماعی و احیاء نشانههای حسینی را از دیگر راهبردهای امام سجاد(ع) برشمرد و افزود: امام رضا(ع) نیز با پاسداشت تربت سیدالشهدا(ع) و استفاده از آن در تسبیح، شفا و زیارت، مسیر احیای مکتب حسینی را استمرار داد.
در پایان مهدویپارسا تاکید کرد: امروز باید میراث شهدا را حفظ و عقلانیت، شجاعت و معنویت را سرلوحه فعالیتهای دینی و فرهنگی خود قرار دهیم، همانگونه که امام سجاد(ع) مقاومت و هدایت را در سختترین شرایط عملی ساخت.
خبرنگار/عاطفه وفائیان