به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، حسن عليوند در گفتگو با خبرنگاران با بيان اينکه توليد لپه به طور سنتي در اين شهرستان رايج بوده و فعالان اين بخش مهارت و فن منحصر بفردي در اين حوزه دارند افزود: سالانه حدود ۴۸ هزار تن نخود وارد اين شهرستان مي شود که پس از فراوري و تبديل به لپه به ساير استان ها صادر مي شود.
وي با اعلام اينکه ۹۹ درصد نياز کشور به لپه در اين شهرستان تامين مي شود و آذرشهر قطب فراوري و توليد اين محصول است، گفت: حدود ۲۰ درصد مواد اوليه (نخود) مورد نياز براي فراوري در داخل کشور و ۸۰ درصد نيز به صورت وارداتي از کشورهاي اتيوپي، هند و روسيه تامين مي شود.
عليوند افزود: از ۴۸ هزار تن نخودي که از ساير استان ها و کشورها وارد شهرستان مي شود با کسر ضايعات حدود ۴۰ هزار تن لپه سالانه توليد مي شود که براي تامين نياز داخلي، روانه بازارهاي کشور مي شود.
وي ادامه داد: صادرات اين محصول جهت تامين نياز داخلي ممنوع بوده و تنها در شرايط خاصي به کشورهاي همسايه از جمله عراق صادر مي شود.
عليوند همچنين بر ضرورت نوسازي و تجهيز کارگاه هاي فراوري اين محصول در شهرستان تاکيد کرد و گفت: بيشتر کارگاه هاي فعال نياز به بازسازي و نوسازي و همچنين تجهيز و استفاده از دستگاه هاي بروز دارند و بسته بندي مناسب اين محصول، مي تواتند ارزش افزوده آن را بالا ببرد.
وي پرداخت تسهيلات به فعالان اين بخش را مهم و ضروري عنوان کرد و گفت: نوسانات و افزايش قيمت ارز و بالا رفتن قيمت ماشين آلات، پرداخت تسهيلات کم بهره به اين کارگاه ها را ضروري تر کرده از اين رو جهاد کشاورزي از ۲ سال قبل ساماندهي و صدور پروانه بهره برداري و نظارت مستمر بر توليد اين کارگاه ها را شروع کرده و آماده حمايت از آنهاست.
شهرستان آذرشهر در جنوب تبريز مرکز آذربايجان شرقي واقع شده و لپه توليد شده در اين شهرستان، شهرت کشوري و جهاني دارد.