به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، حجت الاسلام رجب احمدی در نشست صادقین کارکنان سپاه شبستر به بیان حدیثی از امام صادق(ع) در خصوص غیرت دینی پرداخت و افزود: آن حضرت فرمودند: «اِنَّ اللَّه غَیُورٌ یُحِبُّ کُلَّ غَیورٍ؛خداوند غیور است و هر غیرتمندی را دوست دارد، بنابراین غیرت یعنی انسان نسبت به حریمها و چیزهایی که مورد علاقۀ اوست، حساس باشد چراکه خداوند هم ناموس دارد و دین خدا، احکام الهی، قرآن، اولیا و انبیای الهی، و حقوق مؤمنان، از محترمات و ناموس الهی هستند که پروردگار عالم از آنها دفاع میکند. پس اولین غیور عالم، خود خداوند است و این صفت را در هر کسی، ولو مشرک و غیرمسلمان، دوست می دارد.
حجت الاسلام احمدی در قسمت دیگری از بیانات خود به بیان حدیثی دیگر از امام باقر(ع) پرداخت و گفت: در تاریخ آمده است که آن حضرت دستور اعدام تعدادی از مشرکان که با مسلمانان جنگیده و مستحق اعدام بودند، را صادرکرد. سپس پیغمبراکرم(ص) فرمودند یکی ازآنها را نکشند. او را جدا و بقیه را اعدام کردند. آن شخص سپس خدمت پیغمبر(ص) رسید و پرسید: «چرا مرا نکشتید؟» پیغمبر(ص) فرمودند: «الان جبرئیل نازل شد و فرمود در تو پنج صفت هست که خداوند آنها را دوست دارد: صداقت، شجاعت، سخاوت، اخلاق خوشی که با خانواده و اطرافیانت داری و «الْغَیْرَةُ الشَّدِیدَةُ عَلَى حَرَمِک» نسبت به حَرَمت غیرت داری. خداوند این پنج صفت تو را دوست دارد. این صفات هرجا که باشند، ارزشمندند.» آن شخص که خودش را میشناخت، گفت: «عجب خدا و عجب پیامبری که اینگونه از اوصافم خبر میدهد» و همانجا خدمت پیامبراکرم مسلمان شد و بعداً در یکی از غزوات، به شهادت رسید.
وی افزود: ساختار بدن و روح انسان به صورتي است كه آدمي را در شرايطي كه احساس كند ديگران به منافع او تجاوز مي كنند و نسبت به مقدسات او مثل جان، مال، ناموس و اطفال او بي احترامي مي كنند يا درصددند كه شخصيت او را خرد کرده ویا آبروي او را بريزند يا به خاندان او هتك حرمت كنند، وادار به دفاع مي سازد. اين ساختار دفاعي از احكام و قوانين فطرت است كه خداي سبحان در نهاد بشر به وديعه نهاده و ريشه در فطرت انسان دارد و اسلام هم دين فطرت است،لذا اصل مسئله غيرت مقدس وقابل تکریم وتقدیس است، بنابراین، غيرت خداپسندانه، يكي از اخلاق حميده و ملكات فاضله انسانی و همان دگرگوني حالت انسان از حالت عادي و اعتدال است.
حجت الاسلام احمدی اضافه کرد: همين غيرت است كه منشأ روحيه شهادت طلبي در مؤمنان و جانبازي عاشقانه آن ها در راه خداست چراکه از آنجا كه دين، ارزشمندترين موهبت الهي به بشريت است و ويژگي هاي آن با احكام فطرت و انسانيت انطباق كامل دارد، غيرت ورزي نيز كه يكي از احكام فطرت و قوانين فطري دفاع آدمي است. بنابراین يكي از مهم ترين مكان هاي اعمال آن دفاع از دين و ارزش هاي آن به هنگام در خطر افتادن آن هاست.
وی در ادامه یكی از مظاهر عالیه غیرتمندی را سیدالشهدا(ع خواند و اضافه کرد: ما هر چه داریم از فرهنگ حسینی است و انقلاب اسلامی نیز متکی بر نهضت کربلاست و کربلا صحنه پاکبازی و دفاع از آرمان های مقدس است و اگر امروز جمهوری اسلامی ایران عزت و استقلال و حضور مردم فهیم و باشعوری در صحنه دارد، همگی به بركت غیرتمندی سیدالشهدا(ع) است.
حجت الاسلام احمدی در بخش دیگری از سخنان خود جایگاه رفیع غیرتمندی را مهم دانست و گفت: امروز به برکت دکترین خدشه ناپذیر ولایت فقیه نظام اسلامی همچنان شاهد پیروزی های پی درپی در سراسر جهان است و امروز مقاومت و ایستادگی و دفاع همه جانبه از ولایت بیش از هر زمان دیگری نماد بارزی ازغیرت دینی و انقلابی است.
وی با بیان اینکه یکی از نیازهای ضروری جامعه اسلامی غیرت دینی است، بیان کرد: غیرت دینی و معنویت ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند و غیرت دینی باعث میشود تا جامعه برای حفظ و صیانت از ارزشها و آرمانهای خود تلاش کند.
حجت الاسلام احمدی غیرت دینی را عامل پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس توصیف و بیان کرد: عفت و حفظ حجاب و پوشش اسلامی موضوعی است که مردان و زنان باید رعایت کنند، استفاده از لباسهای تحریک آمیز و با پوشش نامناسب و یا دارای نمادهای بیگانگان و دشمنان از نظر شرعی حرام است و باید از آن اجتناب کرد.