۰۳ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 23 April 2025
16:00
کد خبر : 9248462
۰۹:۵۶

۱۳۹۹/۰۳/۲۴
همزمان با هفته جهاد کشاورزی در راستای محرومیت زدایی؛

شهر سردارسلیمانی باید الگویی در بخش محرومیت زدایی شود

امام جمعه رابرگفت: شهر سردارسلیمانی باید الگویی برای شهرستان ها در بخش محرومیت زدایی شود.

به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمان :جلسه هماهنگی کنترل آفت کرم خراط در رابر با حضور امام جمعه رابر، مسئول بسیج سازندگی استان، مسئول بسیج مهندسین کشاورزی استان،حجت الاسلام والمسلمین امیری مدیر بازررسی سازمان جهادکشاورزی استان، مهندس طاهری مدیر حفظ نباتات و مهندس لطفعلی زاده مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان، مدیرجهاد کشاورزی رابر،فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان بخشداران مرکزی وهنزا و جمعی از مسئولین محلی وکارشناسان ونمایندگان مالکین روستای ننیز درمحل سالن اجتماعات فرمانداری رابر برگزارشد.

امام جمعه رابر باتبریک هفته جهاد کشاورزی با اشاره به هفته جهاد کشاورزی و تأسیس جهاد سازندگی به فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (رضوان الله علیه) ۲۷خردادماه ۵۸گفت: هدف از جهاد سازندگی محرومیت زدایی بود.

وی با اشاره به اقدامات جهاد سازندگی در مناطق محروم و روستایی افزود: برای حمایت از کشاورزان، برنامه ریزی برای از بین بردن کرم خراط درچهار هزار هکتار روستای ننیز نزدیکترین نقطه شهرستان رابر انجام می شود امید دارم با توکل به خدای متعال و همت شما در دورترین نقطه شهرستان درختان گردو بخش هنزا از این بیماری رنج می برند نقطه عطفی باشد که از این خدمات محروم نمانند.

حجت الاسلام علیدادی سلیمانی گفت : محرومیت زدایی در این موضوعات خلاصه نمی شود در رابر محرومیت روی محرومیت داریم.

وی ضمن قدردانی از تلاش بسیج سازندگی در زمینه محرومیت زدایی افزود: شهر سردارسلیمانی باید الگویی برای شهرستان ها در بخش محرومیت زدایی باشد.

امام جمعه رابر عنوان کرد: رابر از حداقل امکانات مثل یک سرویس بهداشتی در مرکز شهر یا ورودی و خروجی رابر و در زیباترین نقطه شهرستان هم از آن محرومند این خود نماد محرومیت محض رابردارد.

وی، خواستارتلاش و کوشش مسئولان در رفع محرومیت شهرستان شد و افزود : می طلبد استارت محرومیت زدایی از شهرستان رابر آغاز شود وبه امید نگاه شما مسئولان سال ۹۹ سال رفع محرومیت در شهرستان رابر باشد.

مهندس طاهری مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان نیز با اشاره به اهمیت گردو در شهرستان رابر گفت: زندگی مردم رابر و بافت وابسته به گردواست این شهرستان ها را بیشتر با محصول گردو می شناسند، 17هزار و۱۰۰هکتارسطح زیر کشت گردو استان که از این مقدار ۳۰ درصدمتعلق به شهرستان رابر و ۴۰ درصد مربوط به شهرستان بافت است.

وی افزود: متاسفانه از ۷۸سال اولین بار آفت کرم خراط در منطقه کیسکان بافت گزارش شد.

طاهری مختصربه کرم خراط و آفت آن اشاره کرد و افزود: آفت کرم خراط، قدرت تخریب و خسارت زدگی بسیار بالای دارد به ۱۵۰گونه گیاهی هم درختان مثمر و غیر مثمر خسارت می زند.

وی عنوان کرد : در شرایط مثل رابر هر یکسال تا یکسال و نیم یک نسل تکرار می شود اوایل خردادماه زمانی شاخه های درختان گردو حدود ۲۰تا ۴۰سانت رشد میکند پروانه ظاهر می شود پروانه در اوایل خردادماه اواخر اردیبهشت روی شاخه ها حدود ۸۰۰ تخم میگذارد.

مهندس طاهری گفت: امکان سم پاشی کردن و یا مبارزه شیمایی با این آفت وجود ندارد وصرفا چندین روش را با هم به کار می بریم تا میزان خسارت را کاهش دهیم .

وی افزود: تنها راه کنترل کردن این آفت کرم خراط مبارزه دامنه دار که حداقل دو تا سه سال باید ادامه داشته باشد.

مهندس با اشاره به اینکه خشکسالی و ضعف درختان را مهمترین عامل آفت کرم خراط خواند و یادآور شد: هرس کردن گردو، بیرون آوردن لارو، استفاده از فرمون ها، آبیاری مناسب از راههای کنترل این آفت است.

وی افزود: امسال با توجه به بارندگی ها قابل توجه مشکلات کشاورزی در رابر به حداقل رسیده است از این فرصت باید در جهت اطلاع رسانی کشاورزان استفاده کنیم نسبت به تغذیه و آبیاری کردن و هرس درختان خود اهتمام ویژه ای داشته باشند.

مهندس طاهری با اشاره به ششمین جلسه کنتر آفت کرم خراط گفت: اگر درختان گردو در رابر با آفت کرم خراط از بین برود دیگر ماندن و زندگی کردن در اینجا فایده ای ندارد.

وی با اشاره به کارخوبی که در شهر ستان بردسیر انجام شده عنوان کرد: مهمترین عامل موفقیت ما مشارکت جمعی هم سپاه و بسیج درحمایت از کشاورزان بود درختان گردو ۲۰۰تا ۳۰۰سال حدود ۸۰تا ۹۰درصد از آلودگی کرم خراط خارج و زنده شدند.

مهندس طاهری با اشاره به اهمیت آموزش کشاورزان گفت: بیشترین اعتبارات را برای شهرستان رابردر نظر گرفته ایم تمرکز ویژه ای در این شهرستان داریم یک پایلوت در منطقه ننیز۱۱۰هکتار تهیه کردند.

وی ادامه داد: می خواهیم این منطقه را پاکسازی کنیم به عنوان یک منطقه الگو کشاورزان زیادی اینجا ببیند و به این یقین برسند آفت کرم خراط قابل کنترل و خسارت آن را می توان کاهش داد.

طاهری با اشاره به برنامه ریزی های صورت گرفته در این منطقه گفت: کنترل کرم خراط یک مبارزه دامنه داردو سه ساله باید صورت بگیرد و چندین روش را باهم تلفیق کرد.

وی با اشاه به بارندگی های تصریح کرد:اگر پای کار باشیم در سال اول ۸۰درصد جواب میگیریم مشارکت کشاورزان با کارشناسان باید باشد این بد آموزی که دولت صد درصد کار انجام دهد ولی کشاورز پای کار نیاید.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان گفت: به هیچ عنوان نباید شاخه هایی که هرس می شودند جا به جا شوند باید همان جا از بین برود.

وی با اشاره به یافته های علمی گفت:ما آمادگی این را داریم در کارمان موفق شویم، ۷۰۰میلیون تومان اعتبار برای کنترل آفت کرم خراطدرختان گردو در نظر گرفته شد با تغذیه و آبیاری درختان توسط کشاورزان و خرید لارو که ۵۰میلیون اعتبار برای خرید لارو کرم خراط تخصیص داده شده است.

مهدی لطفعلی زاده با تأکید بر ارتقای تولید و کنترل آفت گفت: شهرستان رابر را با نام گردو می شناسند مهم آن است محصول گرو تولید و ارتقا یابد.

وی افزود: بخشی از درختان گردو کیفیت خوبی ندارد با تغییر قلم گردو علاوه بر کاهش بیماری کرم خراط ارتقای تولیدی خواهیم داشت.

لطفعلی زاده همچنین به به آمادگی زیر ساخت ها و ایستگاه گردو اشاره کرد.

سرهنگ پاداش رئیس بسیج سازندگی سپاه ثارالله استان نیز از احداث چندین سرویس بهداشتی در مرکز شهر و تخت سرتشتک خبر داد وهمچنین گفت: ۱۰میلیون تومان به طرح هرس کردن درختان اختصاص یافته است.

انتهای پیام /


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید