«طاهره شاکری» مدیر حوزه علمیه کوثر ورامین در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج، با اشاره به ضرورت اجرای هفت ماموریت محوله از جانب امام خامنهای در پیام اخیر، اظهار کرد: در واقعه کربلا، پس از حادثه عاشورا، حضرت زینب (س) در مجلس یزید با جمله «ما رأیتُ الا جمیلا» (جز زیبایی چیزی ندیدم)، اوج ایمان، صبر و آرامش خود را به نمایش گذاشتند. این آرامش، ریشه در ایمان راسخ و اعتقاد به ولایت دارد. حضرت (س) در سختترین مصائب، بدون سستی و اضطراب، با صلابت خاطر به ایراد سخن پرداختند.
وی با اشاره به ماموریت امام خامنهای به طلاب و روحانیون در زمینه هدایت معنوی و نورانی کردن دلها و توصیه به صبر و سکینه و ثبات مردمی، گفت: آرامش به عنوان یکی از مهمترین اهداف زندگی بشر، به ویژه در قرن حاضر، مورد توجه قرار گرفته است. با وجود آسایش ظاهری فراوان، آرامش باطنی در بسیاری از افراد دیده نمیشود. این آرامش درونی، نیازمند آمادهسازی درونی و تکیه بر ایمان است تا به آرامش قلبی دست یابیم.
خانم شاکری گفت: واژه «سکینه» که معادل عربی آرامش است، به معنای فرود آمدن چیزی پس از حرکت و اضطراب است؛ در تفسیر سوره فتح، آیه ۴، «سکینه» به معنای آرامش قلب مؤمنان دانسته شده که موجب افزایش ایمان میگردد: «هُوَ الَّذِی أَنْزَلَ السَّکِینَةَ فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ لِیَزْدَادُوا إِیمَانًا مَعَ إِیمَانِهِمْ». امام صادق (ع) نیز در روایتی فرمودند «هیچ مؤمنی نیست مگر آنکه خداوند ایمان را آرامشبخش او قرار میدهد، حتی اگر در بالای قله کوهی باشد و احساس تنهایی کند»؛ در روایتی دیگر، امام صادق (ع) سکینه را به ولایت امیرالمؤمنین (ع) تفسیر کرده و مؤمنان در آیه ۴ سوره فتح را شیعیان آن حضرت دانستهاند. در نتیجه، سکینه و آرامش زمانی حاصل میشود که ولایت ائمه اطهار (ع) حاکم باشد. جامعهای که در خط ولایت الهی است، در مقابل جامعهای که تحت ولایت طاغوت و نفس اماره قرار دارد، قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه اگر دم از توحید بزنیم، استقامت در پی آن خواهد آمد و سپس آرامش حاصل میشود، گفت: دشمنان ایران، سعی در تبدیل سکینه و آرامش ملت ما به غارت و انحراف دارند؛ فقدان ایمان و ولایت در زندگی، همانند پریشانی روانی است.
خانم شاکری گفت: علامه طباطبایی (ره) در تفسیر المیزان، صبر را به معنای آماده کردن خود برای هر مصیبتی دانستهاند؛ انسان با صبر، استقامت را در قلب خود احساس کرده و کنترل نفس را به دست میآورد. حضرت زینب (س) در برابر کفر و ستم، نه تنها سکوت نکردند، بلکه با سخنرانی و افشاگری، حق را بیان نمودند. در عین حال، در برابر مصائب، آرامش خود را حفظ کردند که این نشان از همراهی ایشان با ولایت و ایمان به خداست.
وی در پایان، بر لزوم تبعیت از ولایت فقیه به عنوان استمرار راه ولایت نبوی و علوی تأکید کرد و گفت: با استقامت در مسیر ولایت و پیروی از ولی فقیه، میتوانیم تیری بر قلب دشمنان ایران اسلامی بزنیم و نابودی آنها را عینیت بخشیم.