به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهدمقدس، ابراهیم خالقی، مسئول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اعلام این خبر، فرهنگسازی موفق در حوزه اهدای عضو را عامل این اقدام ارزشمند دانست و اظهار کرد: در این مدت کوچکترین اهداکننده یک کودک ۸ ساله و مسنترین، مردی ۷۴ ساله بوده است. این طیف سنی گسترده، نشاندهنده عمق پذیرش و درک اهمیت اهدای عضو در جامعه است.
وی به تنوع پیوندها از کلیه تا قلب و کبد اشاره کرد و افزود: آمارها نشان میدهد که از مجموع اعضای اهدایی، ۲۲ مورد پیوند کلیه، ۲۸ مورد پیوند کبد، ۸۸ مورد پیوند قرنیه، ۶۰ مورد پیوند پوست، ۲ مورد پیوند قلب، یک مورد پیوند همزمان کلیه و کبد و یک مورد پیوند همزمان کلیه و پانکراس با موفقیت انجام شده است. این تنوع در پیوند اعضا، گستره وسیعی از بیماران را از نابینایی، نارسایی کلیه، بیماریهای کبدی و قلبی نجات داده است.
خالقی بیان کرد: در این مدت ۱۲ عضو اهدایی شامل چهار مورد کلیه و هشت مورد کبد، برای پیوند به سایر نقاط کشور از جمله تهران و شیراز ارسال شده است. این اقدام، جلوهای از همبستگی ملی و تلاش مشترک برای نجات جان انسانهاست.
وی به آمار پیوند کلیه اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۲۰ مورد پیوند کلیه در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده که حدود ۸۰ درصد موارد پیوند کلیه از بیماران مرگ مغزی و ۲۰ درصد از دهنده زنده بوده است. این آمار نشاندهنده موفقیت طرح ملی اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی است، هرچند کاهش اندک پیوند از دهنده زنده نیز به دلیل افزایش اهدا از بیماران مرگ مغزی بوده است.
۲۵۰ بیمار در انتظار پیوند
مسئول واحد فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: اکنون ۲۵۰ بیمار نیازمند دریافت کلیه در مشهد در لیست انتظار قرار دارند. با این حال، با توجه به روند رو به رشد اهدای عضو و فعالیت مستمر واحد فراهمآوری اعضای پیوندی، امید به آینده برای این بیماران روشن است. به طور میانگین ماهانه ۱۰ پیوند کلیه در مشهد انجام میشود که نشاندهنده تلاش شبانهروزی کادر درمان در این حوزه است.
وی خاطرنشان کرد: واحد پیوند اعضا از بیماران مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که شمالشرق کشور را زیر پوشش دارد، از سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون منشأ خدمات ارزشمندی در زمینه نجات جان بیماران بوده است.