۰۱ / مرداد / ۱۴۰۴ - 23 July 2025
00:40
کد خبر : 9699350
۰۷:۴۴

۱۴۰۴/۰۴/۳۱

بازار پسندی داخلی و خارجی تولیدات زراعی سیستان و بلوچستان

رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: حدود ۱۷۰ هزار بهره‌بردار بخش‌های کشاورزی، دامداری و صیادی در این استان، سالانه بیش‌ از چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصولات زراعی، باغی، شیلاتی و دامی تولید می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری بسیج از زاهدان- علیرضا دهمرده رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: از کل تولیدات بخش کشاورزی، ۲ میلیون و ۹۰۷ هزار و ۲۳۸ تن به بخش زراعی، ۸۵۵ هزار و ۵۹۶ تن باغی، ۲۳۰ هزار و ۲۷۵ تن دامی، ۲۹۰ هزار و ۴۳ تن شیلاتی، ۲۰۳ هزار تن جنگل و مرتع و ۲۸۶ هزار و ۱۴۱ تن به تولیدات فرعی اختصاص دارد.


وی افزود: شاخص‌ترین تولیدات زراعی سیستان و بلوچستان شامل محصولات خارج از فصل، نباتات علوفه‌‏ای، غلات و در بخش باغبانی خرما، میوه‌های گرمسیری، نیمه‌گرمسیری و محصولات گلخانه‌ای است که بازارپسندی بالای داخلی و خارجی دارد.


دهمرده تاکید کرد: سیمای کشاورزی سیستان و بلوچستان بسیار توانمند و دارای ظرفیت‌های زیادی است، باغبانی، زراعت، شیلات، دامداری، منابع طبیعی و استفاده از صنایع تبدیلی مهمترین ظرفیت‌های توسعه و رشد کشاورزی و جذب سرمایه گذار در استان است.

 

این مسئول باغبانی و تولید میوه‌های منحصر به‌فرد را از دیگر مزیت‌های بارز و توانمندی‌های مهم بخش کشاورزی استان دانست و گفت: خرما، موز، لیموترش، پرتقال، انبه، پاپایا، چیکو، گواوا، انگور، انجیر و پسته مهمترین محصولات باغی استان است که بسیاری از آنها تنها مختص این منطقه بوده و قابلیت توسعه و صادرات نیز دارد.


دهمرده تصریح کرد: دامپروری در کنار سایر فعالیت‌های بخش کشاورزی از مهمترین منابع تولیدی سیستان و بلوچستان است که از ظرفیت‌های این بخش می توان به بهره‌مندی از ۲ نژاد گاو بومی سیستانی و دشتیاری با خصوصیت‌های گوشتی، شیری و سازگاری با شرایط آب و هوایی منطقه و وجود گوسفند بلوچی به‌عنوان تولیدکننده پشم مرغوب در کنار وجود بیشترین تعداد شتر به لحاظ اقلیمی در کشور، بز بومی و ۲ نژاد مرغ خزک و دشتیاری اشاره کرد


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
یادداشت
x

عضو کانال روبیکا ما شوید