به گزارش خبرگزاری بسیج از زاهدان- عبدالواحد صفرزائی،پژوهشگر حوزه غذاهای درمانگر در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار داشت: با استفاده از فناوریهای نوین، امکان فرآوری هسته خرما و تولید ۶ محصول سلامتمحور شامل پودر خوراکی، عصاره نوشیدنی، قهوه بدون کافئین (دمنوش)، روغن مقاوم به حرارت، نان پرفیبر و عرق تقطیری فراهم شده است.
وی افزود: این محصولات هماکنون در شرکت فناور «طبیب جنوب شرق زمین» در زاهدان به تولید صنعتی رسیده و به بازار عرضه شدهاند.
صفرزایی که دارای مدرک دکترای فناوری مواد غذایی است با اشاره به اینکه هسته خرما به دلیل بافت سخت، قابلیت مصرف مستقیم ندارد، اظهار کرد: با بهرهگیری از روشهای نوین مانند آسیاب سرد تحت خلأ، این ماده به پودری مغذی و کاربردی تبدیل شده که میتواند به نان، ماست، آش، سوپ و سایر غذاها افزوده یا به صورت دمنوش مصرف شود.
پژوهشگر حوزه غذاهای درمانگر در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، گفت: نان پرفیبر تولیدشده از هسته خرما را یکی از سالمترین نانهای موجود در بازار توصیف کرد این نان از نظر میزان فیبر در رتبه بالایی قرار دارد و برای ارتقای سلامت جامعه مفید است.
وی افزود: روغن استخراجشده از هسته خرما به دلیل پایداری حرارتی بالا، برای سرخکردن مناسب بوده و پودر و عصاره آن نیز بهعنوان منابع غنی از فیبر و آنتیاکسیدان، جایگاه ویژهای در رژیم غذایی دارند.
وی با اشاره به استفاده از ضایعات خرما در تولید این فرآوردهها خاطرنشان کرد: مواد اولیه این محصولات از هسته خرماهای جمعآوریشده از کارخانجات فرآوری خرما در سیستان و بلوچستان تأمین میشود و این طرح نمونه موفقی از تبدیل ضایعات کشاورزی به محصولات سلامتمحور و با ارزش افزوده در منطقه است.