به گزارش خبرگزاری بسیج از البرز، بیات مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: اداره کل منابع طبیعی برحسب وظایفی که در سطح اراضی ملی و طبیعی دارد، مهمترین وظیفه خود را حافظت از این اراضی به ویژه اراضی بیابانی در نظر دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز افزود: سالانه ۲۰ هزار هکتار از اراضی شهرستان اشتهارد و نظرآباد حفاظت میشود که بتوانیم آن اقدام فوری را داشته باشیم و در کنار آن بحث نهال کاری را داشتیم که خارج از محدوده تالاب صالحیه است، سالانه ۷۰۰ هکتار نهال کاری در اراضی بیابانی که امکان کاشت نهال وجود دارد، انجام میشود.
به گفته وی، اقدامهای بیولوژی و کاشت نهال بسیار ویژه است. در بحث تالاب صالحیه مهمترین عاملی که باعث شده است ما این مشکل را در تالاب داشته باشیم، بحث از دست دادن رطوبت خاک است، که اقدامها و سدسازیها یکی از مسائل قابل طرح است.
حق آبهای که باید بیاید و این رطوبت را همچون سنوات قبل تأمین کند، انجام نشده است، پوشش گیاهی با گونههای متعدد سازگار با شرائط فیزیکی در آن منطقه شاهد بودیم و براساس حقوق عرفی و اقدامهای از قبل صورت گرفته در محدوده تالاب صالحیه در ۱۶ هکتاری که متعلق به استان البرز است براساس پوشش گیاهی آن عرصه، محاسبه میشود که ۹ هزار ۹۰۰ محصول دامی را مجوز دادهایم، تجدید نظر و استراحتی را در آن منطقه با توجه به شرائط بحران گرد و خاک وجود دارد.
وی گفت: بحث تغییر معیشت در منطقه صالحیه نیز میتواند به ما کمک کند، از بهره بردارها در آن عرصه میتوان استفاده کرد، تا اقدامهایی متناسب با تصمیمهای محیط زیست انجام دهیم و یک عامل طبیعی باد است، مراتع در زمان معینی آماده بهره برداری میشود، این دوره ۹۰ تا ۱۰۰ روزه مشخص شده است که میتوانیم با توجه به وجود بحران گرد و خاک، با توجه به شرائط در مدیریت تالاب صالحیه با هدف حل و رفع مسئله محیط زیست تغییر و تحولی انجام دهیم.