۲۶ / تير / ۱۴۰۴ - 17 July 2025
00:48
کد خبر : 9698451
۱۲:۳۳

۱۴۰۴/۰۴/۲۴

نظام مالیاتی ستون فقرات اقتصاد کشور است/نشان‌دار کردن مالیات‌ها گامی مؤثر در اعتمادسازی و فرهنگ‌سازی است

شاهرود_ نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس با تاکید بر اینکه نظام مالیاتی ستون فقرات اقتصاد کشور است، گفت: نشان‌دار کردن مالیات‌ها گامی مؤثر در اعتمادسازی و فرهنگ‌سازی است

نظام مالیاتی ستون فقرات اقتصاد کشور است/نشان‌دار کردن مالیات‌ها گامی مؤثر در اعتمادسازی و فرهنگ‌سازی استبه گزارش خبرگزاری بسیج، احمد عجم نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس در نشست با مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان با تأکید بر نقش بنیادین نظام مالیاتی در ساختار اقتصادی کشور، اظهار داشت: نظام مالیاتی ستون فقرات اقتصاد کشور است و اگر بخواهیم به استقلال اقتصادی واقعی دست یابیم، باید از اقتصاد رانتی و نفت‌محور فاصله گرفته و بر پایه درآمد‌های شفاف و پایدار، ساختار بودجه‌ریزی کشور را اصلاح کنیم. تقویت حوزه مالیاتی، هزینه نیست؛ بلکه سرمایه‌گذاری ملی برای آینده‌ای باثبات و عادلانه است.

وی با اشاره به تجربیات خود در حوزه اقتصادی و نظارتی افزود: از اوایل دهه ۸۰، با همکاری دستگاه‌های اطلاعاتی و اجرایی، اقداماتی مؤثر برای شناسایی فرار‌های مالیاتی در کشور انجام شد که نتیجه آن، تحقق درآمدی فراتر از پیش‌بینی‌های دولت در همان سال بود، این تجربه نشان داد که ظرفیت‌های پنهان بسیاری در اقتصاد وجود دارد که با اصلاح ساختار و اراده جدی قابل بهره‌برداری هستند.

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی، با تجلیل از تلاش‌های کارکنان سازمان امور مالیاتی، آنان را پیش‌قراولان اجرای عدالت اقتصادی دانست و تصریح کرد: کارکنان مالیاتی در خط مقدم وصول منابع عمومی و تعامل مستقیم با مردم قرار دارند و باید از نظر جایگاه سازمانی، معیشتی و انگیزشی مورد حمایت ویژه قرار گیرند. توجه به رفاه این قشر، در نهایت منجر به بهبود عملکرد و افزایش رضایتمندی مودیان خواهد شد.

عجم با اشاره به یکی از راهبرد‌های مهم در فرهنگ‌سازی مالیاتی، نشان‌دار کردن مالیات‌ها را یک ضرورت دانست و گفت: باید مودی احساس کند که مالیات پرداختی‌اش مستقیماً در توسعه شهر، منطقه و استان خود او هزینه می‌شود، اگر مردم اثر مالیات را در پروژه‌های عمرانی، خدمات عمومی، زیرساخت‌های بهداشتی و آموزشی ببینند، نه‌تنها اعتمادشان افزایش می‌یابد بلکه مشارکت آنها نیز بیشتر خواهد شد، نشان‌دار کردن مالیات‌ها یکی از راهکار‌های عملیاتی برای ارتقاء شفافیت، اعتمادسازی و توسعه فرهنگ مالیاتی در کشور است.

وی با انتقاد از برخی ناهماهنگی‌ها در تفسیر و اجرای قوانین مالیاتی، اظهار داشت: وجود برداشت‌های متضاد از یک قانون در مناطق مختلف کشور موجب بی‌اعتمادی و نارضایتی مودیان می‌شود، اصلاح و وحدت‌رویه در اجرای مقررات مالیاتی باید به عنوان یک ضرورت راهبردی مورد توجه سازمان امور مالیاتی و نهاد‌های قانون‌گذار قرار گیرد.

این نماینده مجلس همچنین با تأکید بر لزوم بازنگری در نحوه تخصیص و مصرف منابع مالیاتی به‌ویژه در شهرداری‌ها، تصریح کرد: بخش مهمی از منابع حاصل از مالیات بر ارزش افزوده در اختیار شهرداری‌ها قرار می‌گیرد، اگر چه که شفاف‌سازی، پاسخگویی و نظارت مستمر در این حوزه باید تقویت شود، چراکه این منابع، متعلق به مردم‌اند و باید به‌طور مستقیم در خدمت منافع عمومی قرار گیرند.

عجم در ادامه با طرح پیشنهاد خودگردانی مالی استان‌ها، افزود: اگر بخشی از درآمد‌های مالیاتی تحقق‌یافته به همان استان محل وصول بازگردد، نه‌تنها انگیزه برای وصول بیشتر فراهم می‌شود بلکه امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر و توسعه منطقه‌ای نیز افزایش خواهد یافت. این الگو در گذشته نیز نتایج موفقی داشته و می‌تواند به شکل‌گیری رقابت سالم میان استان‌ها منجر شود.

وی در پایان ضمن اعلام آمادگی برای پیگیری مستمر پیشنهادات کارشناسی از سوی بدنه سازمان امور مالیاتی در مجلس، تأکید کرد: برای اصلاح ساختار بودجه‌ریزی کشور، افزایش بهره‌وری مالیاتی، حذف فرارها، و اعتمادسازی عمومی نیازمند تعامل مداوم میان مجلس، دولت و بدنه کارشناسی سازمان امور مالیاتی هستیم، مجلس شورای اسلامی از هرگونه طرح و پیشنهاد کاربردی در این مسیر حمایت خواهد کرد.

علي عامري
خبرنگار: علي عامري

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید