۲۶ / تير / ۱۴۰۴ - 17 July 2025
04:23
کد خبر : 9698433
۱۳:۲۱

۱۴۰۴/۰۴/۲۴
۱۹ محرم، آغاز سفر اسارت تا بصیرت؛

کاروان اهل‌بیت(ع) پیام عاشورا را به شام برد

نوزدهم محرم ۶۱ ه‍.ق، کاروان اسیران عاشورا پس از وداع با کربلا راهی شام شد؛ حرکتی که غربت اهل‌بیت و رسالت روشنگرانه حضرت زینب(س) را در دل حکومت اموی رقم زد.

۱۹ محرم؛ آغاز سفر اسارت تا بصیرت ـ کاروان اهل‌بیت(ع) پیام عاشورا را به شام بردبه گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهد مقدس، نوزدهم محرم، یادآور یکی از غم‌انگیزترین روزهای تاریخ اسلام است؛ روزی که بازماندگان حادثه عاشورا ـ شامل زنان، کودکان، و امام سجاد (ع) ـ در حالی‌که هنوز داغ شهدای کربلا بر دل‌هایشان سنگینی می‌کرد، از سرزمین نینوا به دستور عبیدالله بن زیاد به‌سوی شام فرستاده شدند.

این کاروان، که در زنجیر اسارت و در نهایت سختی و بی‌حرمتی حرکت داده شد، درواقع حامل پیام عاشورا و صدای خون امام حسین (ع) بود. در دل این اسارت، نه‌تنها غربت و رنج دیده می‌شود، بلکه صبر، عزت و شکوه حقیقت نیز جلوه‌گر است.

حضرت زینب کبری (س)، بانوی بزرگوار عاشورا، با شجاعت و درایتی بی‌نظیر، در طول مسیر کوفه تا شام، و به‌ویژه در کاخ یزید، صدای مظلومیت حسین (ع) و حقیقت عاشورا را به گوش جهانیان رساند.

 سخنرانی‌های افشاگرانه این بانوی مقاومت، پایه‌های مشروعیت ظاهری حکومت اموی را فرو ریخت و آغازگر موجی از بیداری در جامعه آن روز شد.

مسیر حرکت کاروان اسرا، از کربلا آغاز و با عبور از شهرهایی چون کوفه، حلب، حمص و در نهایت دمشق، همراه با رفتارهای تحقیرآمیز مأموران حکومت یزید ادامه یافت. اما در پس این غربت، قدرتی نهفته بود که با ایثار و روشنگری زینب (س) و امام سجاد (ع)، به نهضتی بزرگ تبدیل شد که تا امروز الهام‌بخش حرکت‌های عدالت‌خواهانه در تاریخ است.

نوزدهم محرم، نه‌فقط یک یادآوری تاریخی، بلکه یک فراخوان برای ادامه جهاد تبیین در عصر حاضر است؛ تلاشی برای رساندن پیام مظلومیت و مقاومت به جهانی که همچنان تشنه حقیقت است.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید