۲۴ / تير / ۱۴۰۴ - 15 July 2025
19:24
کد خبر : 9698340
۱۸:۲۲

۱۴۰۴/۰۴/۲۳
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی:

سالانه بیش از ۲۹۰ هزار مترمربع فرش دستبافت در آذربایجان‌غربی تولید می‌شود

جواد وقاری گفت: سالانه بیش از ۲۹۰ هزار مترمربع فرش دستبافت با همت بافندگان در مناطق مختلف آذربایجان‌غربی تولید می‌شود.

جواد وقاری، رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بسیج از آذربایجان‌غربی، گفت: ۷۲ هزار بافنده فرش دستبافت در استان وجود دارد که در ۲۳۴ واحد کارگاه غیرمتمرکز و ۴ کارگاه متمرکز فعالیت می‌کنند؛ البته تعدادی بافنده نیز به صورت خانگی مشغول به کار هستند.

وی با بیان اینکه سالانه ۲۹۰ هزار مترمربع فرش دستبافت در طرح‌ها و نقوش مختلف تولید می‌شود، ادامه داد: فرش ریزماهی خوی و افشار تکاب ثبت جهانی شده و در سطح دنیا شناخته شده به ویژه فرش افشار تکاب به قدری باکیفیت می‌باشد، که لقب فرش آهنین به آن داده شده است.

این مسئول به فواید ثبت جهانی فرش از جمله فروش فوق‌العاده آن در بازار‌های جهانی و ملی، جذب گردشگر داخلی و خارجی، معرفی فرهنگ بومی و دیرپای کشورمان اشاره کرد و گفت: گرچه این دو فرش در دنیا شناخته شده‌اند ولی ما همچنان باید درراستای معرفی و شناساندن هر چه بیشتر آن به صورت جدی تلاش کنیم.

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی اظهار کرد: بافت و تولید فرش‌های فوق فقط منحصر به شهر‌هایی نیست که به نام آن ثبت شده است، چراکه در شهر‌های جنوبی استان فرش افشار و مناطق شمالی استان فرش ریزماهی بافته و عرضه می‌شود.

وی ادامه داد: در خوی بیش از ۲۵ هزار نفر بافنده فرش وجود دارد، که ممکن است این رقم در فصول مختلف سال بنا به دلایلی متغیر باشد ولی با این همه بخش عمده‌ای از مردم استان به ویژه خوی از محل بافت فرش معیشت خود را تامین می‌کنند.

این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود از ایجاد خوشه فرش و گردآوری اطلس فرش استان، گفت: کتابچه تصویری دو زبانه قابل استفاده در عرصه‌های بین‌المللی طبع و نشر خواهد شد که این اطلس اطلاعات لازم را در برخواهد داشت؛ اقدامات لازم در این زمینه آغاز شده است که امید است بعد از تکمیل آن، حمایت موردانتظار به عمل آید.

وی اضافه کرد: این اقدام ارزشمند با حمایت مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان، معاون صنایع خرد و کوچک این مجموعه همچنین رئیس دانشگاه علمی و کاربردی استان آغاز شده است.

این مسئول ادامه داد: یک اقدام ارزشمند در قالب این خوشه انجام خواهد شد که با حمایت شرکت شهرک‌های صنعتی استان، ۵ یا ۶ نفر از تجار به‌نام و موفق در یکی از نمایشگاه‌های تهران به صورت پاویونی شرکت خواهند کرد. 

این مسئول اظهار کرد: فرش و رشته‌های وابسته به آن مثل گبه‌بافی، نخ‌ریسی، رنگرزی، پرداخت و مرمت فرش، رفوگری، طراحی سنتی و کامپیوتری و ... در این خوشه مورد بررسی قرار خواهند گرفت.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید