به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از نیشابور، حمیدرضا ترقی در آئین رونمایی از کتاب «حماسهای دیگر از شهر قلمدانهای مرصع» که با حضور جمعی از مسئولان، فرهیختگان و فعالان فرهنگی نیشابور در سالن همایشهای جهاد دانشگاهی این شهر برگزار شد، ضمن تقدیر از تلاشهای صورتگرفته برای تهیه و انتشار این اثر آن را تاثیرگذار در مستندسازی نقش مردم نیشابور در حوادث منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس دانست.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه نیشابور سرشار از مسائل آموزنده و ظرفیتهای تاریخی فراوانی است و نسل جوان ما باید با این افتخارات آشنا شود، گفت: محتوای این کتاب حاصل بیش از ۱۰۰ جلسه مصاحبه و خاطرهنگاری با افراد مختلفی است که در مبارزات انقلاب اسلامی نقش داشتهاند. این مجموعه با تلاش ارزنده جناب آقای ابوالقاسم کمالی گردآوری شده و توانسته گوشهای از آن مجاهدتها را مستند کند.
ترقی با تأکید بر اینکه تاریخ انقلاب اسلامی در نیشابور آنقدر پرمحتواست که برای هر یک از موضوعات مطرحشده در این کتاب، میتوان کتاب مستقلی نگاشت، اظهار کرد: وقایع این شهر قبل و بعد از انقلاب، درسها و عبرتهای فراوانی برای نسل جدید دارد. شهدا، شاخصترین سندهای هزینهای هستند که ملت ایران برای پیروزی انقلاب اسلامی پرداختند و نام آنها بر تارک این کتاب میدرخشد.
نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی افزود: در این کتاب علاوه بر خاطرات انقلابی، مقدمهای تاریخی از نیشابور درج شده است که نسل جوان را با افتخارات فرهنگی، سیاسی، حکومتی و دانشی این شهر در طول تاریخ آشنا میکند. این خود اقدامی بسیار ارزشمند است که باید در نسلهای گوناگون تداوم یابد.
ترقی با اشاره به نقش تاریخی مردم نیشابور در شکلگیری انقلاب گفت: بررسی روند انقلاب در نیشابور نشان میدهد که این شهر بهسادگی از انقلاب عبور نکرده بلکه سهم بزرگی در پیروزی آن داشته است. ما که از دوران جوانی در متن این حوادث بودیم برای هر یک از خاطرات و رویدادها، شاهد و مستنداتی در اختیار داریم که خود میتواند مبنای تدوین کتابهای متعدد قرار گیرد.
نماینده اسبق مجلس با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران امروز در برابر بزرگترین قدرتهای جهانی همچون آمریکا و رژیم صهیونیستی ایستاده است، تصریح کرد: این دستاورد ساده بهدست نیامده است. پشتوانه این قدرت، مجاهدت مردان و زنانی است که در دل سختترین شرایط ایستادگی کردند. ساختن چنین نظامی هزینههای سنگینی داشته است که نمونه آن شهدا هستند و نمونه دیگر آن، انقلابیونی که با وجود شهادت نیافتن، خدمات بزرگی به کشور ارائه کردند.
این فعال سیاسی با ذکر اینکه انقلاب اسلامی ایران امروز الگویی برای سایر کشورها شده، گفت: چطور ممکن است نظامی که تنها ۴۶ سال از عمر آن میگذرد، بتواند مقابل پیچیدهترین دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی دنیا همچون اسرائیل بایستد و به آنها ضربه وارد کند؟ اینها نشانه عمق و اصالت این انقلاب است که ریشه در مجاهدت مردم دارد.
ترقی خاطرنشان کرد: این کتاب تنها بخشی از واقعیتها را منعکس میکند و هنوز جای کار زیادی باقی مانده است. برخی از جلسات مهم دوران انقلاب در خانه اصناف و بازاریان، از جمله خانه مرحومان حاج آقای فکور برگزار میشد اما متأسفانه نوارهای صوتی و تصویری آن دوران تاکنون یافت نشده است. اگرچه برخی از خاطرات آن ایام در این کتاب آمده است ولی بسیاری دیگر هنوز مستندسازی نشدهاند.
وی با بیان اینکه بخشی از اسناد مربوط به انقلاب نیشابور توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی و همچنین دفتر نشر آثار مقام معظم رهبری جمعآوری شده است، گفت: همچنین مرکز پژوهشهای آستان قدس رضوی نیز پژوهشهایی در این زمینه انجام داده که در نوع خود قابل توجه است. هنوز هم میتوان با تلاش جمعی این مسیر را ادامه داد.
وی با قدردانی از تلاشهای ابوالقاسم کمالی گفت: آقای کمالی شخصیتی پرتلاش، بیادعا، سادهزیست و با پشتکار مثالزدنی است که توانست با جمعآوری این خاطرات خدمتی بزرگ به حافظه تاریخی نیشابور ارائه دهد.