به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، صابر پرنیان گفت: از مجموع این انتخابات، ۳۸ مورد مربوط به شهرستان تبریز بوده است که با هماهنگی کمیسیون نظارت شهرستان و توسط هیات اجرایی و بهصورت کاملاً الکترونیکی از طریق سامانه جامع انتخابات (ساران) برگزار شدهاند.
وی با تأکید بر شفافیت، مشارکت و صرفهجویی بهعنوان سه رکن اصلی برگزاری این انتخاباتها افزود: انتخابات هیأت مدیره اتحادیههای صنفی در سال ۱۴۰۳ وسه ماهه اول سال جاری بر اساس آییننامه اجرایی برگزاری انتخابات هیات مدیره اتحادیه های صنفی(موضوع تبصره ۳ ماده ۲۲ قانون نظام صنفی مصوب مجلس محترم شورای اسلامی) برگزار شد که اعلام فوری نتایج، افزایش نرخ مشارکت صنوف، و کاهش چشمگیر هزینههای اجرایی از مهمترین مزایای الکترونیکی بودن آن بود.
مدیرکل صمت استان در تشریح سازوکار این انتخابات گفت: فرآیند برگزاری انتخابات با اخذ مجوز از کمیسیون نظارت شهرستانها آغاز میشود و شامل ثبتنام داوطلبان، بررسی صلاحیتها، و تعیین زمان برگزاری انتخابات توسط هیأت اجرایی است. چنانچه داوطلبی نسبت به روند انتخابات اعتراضی داشته باشد، کمیسیون نظارت شهرستان ها به این موارد رسیدگی میکند.
پرنیان ادامه داد: در صورت تأیید صحت فرآیند برگزاری انتخابات ، پروانه فعالیت اتحادیه و اعتبار نامه هیأت مدیره جدید توسط رئیس کمیسیون نظارت شهرستان صادر میشود. اما در صورت عدم تأیید انتخابات، موضوع توسط کمیسیون نظارت مرکز استان بررسی و به دبیرخانه هیات عالی نظارت ارجاع میشود و پس از فعالسازی مجدد سامانه، روند برگزاری مجدد انتخابات توسط هیأت اجرایی از سر گرفته خواهد شد.
وی در پایان، با قدردانی از همراهی اتحادیهها و اتاق اصناف استان گفت: ما انتخابات صنفی را صرفاً یک وظیفه اداری نمیدانیم، بلکه آن را گامی اساسی در مسیر نوسازی، جوانسازی و کارآمدسازی نهادهای صنفی قلمداد میکنیم. این مشارکت گسترده صنوف در سال ۱۴۰۳، نشاندهنده اعتماد عمومی به فرآیندهای قانونی و ظرفیت بالای اجتماعی اصناف در پیشبرد حکمرانی اقتصادی در استان است.