۱۸ / تير / ۱۴۰۴ - 09 July 2025
18:50
کد خبر : 9697506
۰۹:۵۵

۱۴۰۴/۰۴/۱۸
یادداشت: غلامرضا مهرابی تحلیگر مسائل سیاسی

قلم، سنگر پیشتاز دفاع از هویت ملی مقابل شبیخون رسانه‌ای/قلمداران؛ خط مقدم مقابله با جنگ نرم و هویت‌زدایی فرهنگ

در شرایطی که جنگ ترکیبی و هجمه تبلیغاتی علیه هویت و فرهنگ ملی ایران شدت یافته، حمایت از اصحاب قلم و تسهیل تولید محتوا به ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای نظام تبدیل شده است؛ چرا که قلمداران آگاه و متعهد با روشنگری و آگاهی‌بخشی، در خط مقدم دفاع از حقیقت، پیشرفت فرهنگی و مصون‌سازی جامعه در برابر تحریف و شبیخون رسانه‌ای دشمن قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری بسیج لرستان، نامگذاری ۱۴ تیر به نام روز قلم نماد توجه حاکمیت به ارزش و حرمت قلم است که آنچه می نگارد تراوش اندیشه صاحب قلم است و در کشور جهت تقویت فرهنگ وزبان و به حرمت اصحاب اندیشه و نویسندگان به این مهم پرداخته شده است.

در اهمیت و عظمت  قلم همین بس که خداوند متعال در قرآن کریم سوره ای به نام قلم آورده و در این سوره فرموده «ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ» و به قلم و آنچه می نویسد سوگند یادکرده و این تجلی ارزش قلم را نشان می دهد که امانت فکری بشر و حامل پیام های تاریخی و معرفتی است.

امام علی (ع) در بیانی ماندگار و ارزشمند می فرماید:دانش را با نوشتن در بند کشید تا باقی بماند و از کفتان نرود، بنابر این آنچه قلم می نگارد اندیشه صاحب قلم و علم و در ابعاد مختلف معرفتی و تاریخی بیان واقعیت هایی است که مایه پندآموزی و هدایت بشر می شود تا در این وادی سردرگم بتواند با تکیه بر علم و اندیشه مسیر واقعی خود را بیابد.

امام صادق (ع) در روایتی می فرماید مِدادُ العُلماءِ أفضَلُ مِن دِماءِ الشُّهداءِ مُرکّب قلم عالمان برتر از خون شهیدان است و همچنین در آیات و روایات زیادی از حضرات معصومین (ع) بر اهمیت قلم و نقش آن در اعتلا و سقوط انسان ها تاکیدشده است.
مرحوم علامه طبرسی (ره)در مجمع البیان درباب ارزش والای قلم و حساسیت آن ،پایه امور دین و دنیا را برقلم و شمشیر می داند که دراین بیان پرمغز و زیبا شمشیر زیرپوشش قلم قرار دارد.

میرزای شیرازی با قلمش حکم تحریم تنباکو را نوشت و به واسطه آن استعماربریتانیا در ایران را به زانو در آورد و امام راحل خمینی کبیر احکام متنوع  و انقلابی را با قلم خود صادر کرد که تاریخ ساز بود و یکی از آن حکم مرتد بودن سلمان رشدی خبیث بود که انقلابی دیگری در جهان اسلام بنا کرد.

امروز برندگی قلم قبل از شمشیر در شرایط کنونی حاکم بر جهان بر کسی پوشیده نیست و این نیز یکی دیگر از شگفتانه های قرآن و کلام خداوند است که می توان بیش از گذشته به آن پی برد ، چرا که در جنگ ترکیبی امروز یکی از ابزار رسانه و قلم است که اهل آن باید در جبهه حق با بصیرت و بر پایه اندیشه دینی شمشیر قلم را برای تنویر افکار عمومی و پررنگ کردن حقیقت و آگاهی بخشی به جامعه در برابر کتمان واقعیت و کذب گویی جبهه باطل به دست گیرند.

حرمت قلم ، حرمت اندیشه است و قلم زبان دوم انسان ها و بیانگراحساس و تفکر و فراتر ازابزارفیزیکی و نماد آزاد اندیشی ، خلاقیت و فرهنگ سازی می باشد زیرا با جوهر قلم از تحریف حقایق جلوگیری و واقعیت ها و تاریخ ماندگار می شود و نویسنده شاید نداند جمله ای که او در خلوت خود می سازد و می نگارد روزی در آینده ممکن است باعث دگرگونی اندیشه ای شود.

جوامع تنها در امنیت فکری و اقتصادی نویسندگان آن با انگیزه و آزادی قلم متعالی و ارتقا می یابند و قلم از شریف ترین ابزارها است که می تواند با تاثیرگذاری در تاریخ و فرهنگ با تغییر مسیر انسان ها ،منجر به تمدن سازی شود و جامعه را به سمت خردورزی و عزت ملی سوق دهد.

روز قلم فرصت و یادآور احترام و قدرشناسی از قلمداران و طرح برنامه برای رفع دغدغه ها و حمایت موثر از آنان و تسهیل شرایط برای تولید محتوا و عرضه آثار فرهنگی فاخر وقابل مقابله با جنگ نرم  است.

نویسندگان ، کاتبان ، پژوهشگران ، رونامه نگاران ، شاعران و همه آنهایی که با قلم بر قلب سفید کاغذ می نگارنددر مسیر تعالی انسان نقش بی بدیلی دارند و جامعه ای که حرمت اصحاب قلم و قلم را ندارد بدون شک در قعر چاه جهل و نادانی فرو می رود.

درعصر انفجار اطلاعات و انقلاب ارتباطات و انفورماتیک که اطلاعات زیادی اما ژرف نما ، قد علم کرده وسیل تبلیغات و هیاهوی رسانه ای در پی شستشوی مغزی افراد برای فرار از حقیقت است، قلم خردمندان و اهل بصیرت نقش راهبری ، آگاهی بخشی و هدایت به مسیر حق و حقیقت را نشان می دهد.

روز قلم روزی برای ستایش صاحبان اندیشه و نگارش و بهانه ای برای تکریم و تجلیل از کسانی است که با جوهر قلم از شرافت ، صداقت، صراحت، حرمت و صیانت از ارزش ها و خطیر بودن آن همت می گمارند و این روز نه تنها روز بزرگداشت نویسندگان و تجلیل از انسان اندیشمندتلقی می شود، بلکه روز بازنگری و باز اندیشی در جایگاه فرهنگ در نظام اجتماعی می باشد.

انتهای پیام /


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید