به گزارش خبرگزاری بسیج استان خراسان رضوی از قوچان، حجتالاسلام علیرضا هراتیمطلق امام جمعه قوچان، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری بسیج، با اشاره به جایگاه رفیع مسجد سجادیه و ارادت دیرینه مردم این شهرستان به حضرت امام سجاد(ع)، گفت: این مسجد نماد دلدادگی و عشق خالصانه مردم قوچان به سیدالساجدین است. سابقه این عشق به بیش از یک قرن پیش بازمیگردد؛ جایی که بانویی مؤمنه منزل خود را وقف بنای این مسجد کرد و موقوفهای نیز برای اطعام نان و ماست در شبهای چهارشنبه در کنار آن قرار داد.
وی با بیان اینکه شبهای چهارشنبه، این مسجد میزبان خیل عاشقان حضرت سجاد(ع) است، افزود: بسیاری از مردم، گرفتاریها و مشکلات خود را با توسل به این امام همام در این مکان مقدس رفع کردهاند و بارها شاهد کرامات و شفاهای عجیب بودهایم. حتی افرادی از خارج کشور نیز نذورات خود را برای این مسجد ارسال میکنند.
امام جمعه قوچان در ادامه با اشاره به اینکه حدود ۲۵۰۰ نفر از اهالی قوچان به نام «سجاد» نامگذاری شدهاند، این موضوع را نشانی از توجه خاص حضرت سجاد(ع) به این منطقه دانست و گفت: مردم قوچان از گذشته تاکنون معجزاتی را در این مسجد تجربه کردهاند که آن را به پناهگاه معنوی ویژهای بدل کرده است.
هراتیمطلق افزود: قوچان با داشتن بیش از هزار شهید، آقانجفی بزرگ، و مسجدی با چنین ظرفیت فرهنگی و معنوی، شایسته برگزاری مراسمی ملی چون «یوم السجاد» است. این مراسم از پنج سال پیش در روز شهادت امام سجاد(ع) و همزمان با سومین روز شهادت سیدالشهدا(ع)، با حضور دستههای عزاداری، موکبها و برنامههای فرهنگی کاملاً مردمی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه «یوم السجاد» یک حرکت خودجوش، فرهنگی و برخاسته از دل مردم است، اظهار داشت: در این روز، همه نانواییهای قوچان در اقدامی کمنظیر، با کمک خیرین بیش از ۷۰ هزار قرص نان را به نیت حضرت سجاد(ع) پخته و بین مردم توزیع میکنند. این حرکت نماد همدلی، محبت و ایمان عمیق مردم به اهلبیت علیهمالسلام است.
امام جمعه قوچان ادامه داد: در این مراسم، از ساعت ۱۷ روز شهادت، اقوام و طوایف مختلف با گویشهای کرمانجی، ترکی و فارسی در قالب دستههای عزاداری در مسجد سجادیه گردهم میآیند و مداحان آئینی به نوحهخوانی میپردازند.
وی با تأکید بر اینکه قوچان در کنار روز ۳۰ دی به عنوان روز ملی خود، روز «یوم السجاد» را به عنوان روز مذهبی و آئینی مردم این شهرستان ثبت کرده است، گفت: این مراسم فرهنگی، الگویی موفق برای احیای غربت امام سجاد(ع) در سطح ملی به شمار میرود.
هراتیمطلق در پایان تأکید کرد: همانگونه که در شهرهای دیگر «یوم العباس» و «یوم الزینب» برگزار میشود، قوچان توانسته با خلق و تثبیت «یوم السجاد» نقش موثری در گسترش معارف و فرهنگ ناب شیعه ایفا کند؛ مراسمی که میتواند الگویی الهامبخش برای دیگر نقاط کشور در تکریم شخصیتهای مظلوم اهلبیت باشد.
گفتنیست، پس از نماز مغرب و عشاء، خیابانهای اطراف مسجد با حضور موکبهای فرهنگی و پذیرایی، از مهمانان حاضر در این مراسم پذیرایی بعمل آوردند.