به گزارش خبرگزاری بسیج گیلان ،آیتالله رضا رمضانی صبح یکشنبه در مراسم عزاداری عاشورای حسینی که در شبستان حرم حضرت فاطمه اُخری (س) در رشت برگزار شد، عاشورا را مدرسهای برای رشد، آزادی، عدالتخواهی، مسئولیتپذیری و کرامت انسانی دانست و اظهار کرد: عاشورا صرفاً یک حادثه تاریخی نیست، بلکه جریان مستمری است که الهامبخش آزادگان جهان است.
وی با اشاره به پیروزیهای محور مقاومت، افزود: اسرائیل در غزه، لبنان، یمن و ایران شکست خورده و تصور همراهی مردم ایران با دشمن پس از حمله اخیر توهمی بیش نبود.
آیتالله رمضانی افزود: ملت ما تسلیم نشد و مقاومت کرد؛ بنابراین ما پیروزیم.
دین، فطری و جوانان عاشق آزادی هستند
آیتالله رمضانی دینگریزی جوانان را رد کرد و گفت: دینگریزی یعنی ستیزه با فطرت، اما هیچ جوانی با فطرتش دشمن نیست؛ اگر جوانان امروز فاصله میگیرند، ایراد از ماست که دین را به درستی معرفی نکردهایم.
وی افزود: آزادی جوهره تمامی فضائل است و وفای به عهد، تدبیر، حیا، حسن خلق و آزادی، پنج رکن اصلی شخصیت مؤمن هستند.
نماینده مردم گیلان با اشاره به جهانی شدن مکتب عاشورا گفت: امروز در اروپا و آمریکا هزاران مرکز اسلامی فعال و مجالس روضه در خیابانهای آنجا برگزار میشود و همچنین اربعین را بزرگترین اجتماع ایمانی جهان پس از حج معرفی کرد که با دهها میلیون زائر، بیسابقه است.
کرامت انسان هدف بعثت است
آیتالله رمضانی در ادامه با اشاره به سیره اهل بیت (ع) گفت: شناساندن سیره اهل بیت یعنی نشان دادن راه کرامت انسانی. در قرآن، کرامت انسان مورد عنایت خداوند قرار گرفته و در نخستین آیات نازل شده، خداوند خود را «ربّ اکرم» معرفی میکند. وی افزود: انسان دارای استعداد و ظرفیت بینهایتی است که حتی آسمانها و زمین از پذیرش آن عاجزند.
وی بصیرت را کلید زندگی مطلوب دانست و با نقل سخنی از امام کاظم (ع) گفت: مفتاح البصیره، الفقه است؛ فهم عمیق دین، شرط بینش و معرفت و لازمه بندگی صحیح است.
خودشناسی، نخستین گام در مسیر رشد
آیتالله رمضانی خطاب به جوانان تأکید کرد: خودتان را پیدا کنید، خودشناسی مقدمه رشد و حضور در میدان عمل است. انسان باید با خودش آشتی کند تا با خدا و جامعه نیز آشتی پیدا کند.
وی فضائل اخلاقی مانند شجاعت، صداقت، عفت، حلم و راستی را پایه انسانیت خواند و گفت: خداوند میل به فضیلت را در نهاد انسان قرار داده که باید پرورش یابد.» همچنین به معیارهای امام صادق (ع) برای شیعیان واقعی اشاره کرد که عقل، فهم، بردباری، صداقت و وفاداری از آن جمله است.
آیتالله رمضانی بر ضرورت تفقه و عمق علمی تأکید کرد و گفت: علمی که فقط بر زبان جاری باشد، باری بر دوش انسان است، اما علمی که در جان نفوذ کند، یاریدهنده مسیر است.
وظایف حکومت و جامعه
وی چهار وظیفه اساسی حکومت را خیرخواهی، توزیع عادلانه ثروت، تعلیم برای زدودن جهل و تربیت برای رشد انسان برشمرد و تأکید کرد: جامعهای که آموزش و پرورش آن بر تربیت انسان و مهارتهای زندگی متمرکز نباشد، به اهداف الهی نخواهد رسید.
آیتالله رمضانی با اشاره به واقعه کوفه و نقش مسلم بن عقیل گفت: امروز هم باید مراقب باشیم دعوت امام زمان (عج) را اجابت کنیم.
وی با نقل جملهای از سیدحسن نصرالله افزود: زینب دیگر نباید اسیر شود لذا نسل امروز مسئول پاسداری از عزت اهل بیت و خط مقاومت است.