به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی، وزیر نیرو در همین زمینه به افتتاح پروژه ۱۰۰ مگاواتی نیروگاه خورشیدی اشاره کرد و افزود: این نیروگاه هم اکنون در مدار تولید قرار دارد و به شبکه اصلی برق کشور متصل است، همچنین حدود ۱۶۰میلیون مترمکعب گاز صرفه جویی میکند که رقم بسیار قابل توجهی است.
علی آبادی در این زمینه یادآور شد: امروز از طریق نیروگاههای خورشیدی کشور، حدود ۶۱۰ میلیون کیلووات ساعت برق تولید میشود که ظرفیت قابل توجهی برای کشور محسوب میشود.
وزیر نیرو در پاسخ به تعداد نیروگاههای خورشیدی کشور اظهار کرد: در گذشته تمرکز تولید برق کشور متوجه نیروگاههای حرارتی کشور بوده است؛ بخش بسیار بزرگی از ۹۵ هزار مگاوات نیروگاه کشور، مربوط به نیروگاههای حرارتی کشور میشود.
در ابتدای دولت چهاردم حدود ۱۲۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور وجود داشت که اکنون این عدد به بیش از ۲۰۰۰ مگاوات رسیده و انتظار است تا پایان امسال در مجموع به ۳۸۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر دست یابیم.
وی تاکید کرد: در تلاشیم که سرمایهگذاری در خصوص نیروگاههای تجدیدپذیر را برای کسب و کارها و بخش خصوصی جذاب کنیم و همین مساله با استقبال سرمایهگذاران بسیار زیادی برای ورود به این عرصه همراه شده است؛ اکنون برای حدود ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر پروانه تولید صادر شده است؛ ضمن اینکه صدور پروانه فعالیت برای ۷۸ هزار مگاوات نیز در حال بررسی است.
علی آبادی خاطرنشان کرد: امروز در ۴۰ ساختگاه و در ۱۱ استان کشور در حال ساخت نیروگاه هستیم به این معنا که تولید برق به صورت پراکنده صورت میگیرد و این مساله آسیب رساندن به این تاسیسات را برای دشمن دشوارتر میکند و این امر به معنای پدافند غیرعامل است.
وزیر نیرو همچنین از امکان نصب نیروگاههای ۵ کیلوواتی در پشت بام منازل خبر داد و گفت: در هفته پیش رو پروژهای را معرفی خواهیم کرد تا مردم بتوانند با نصب واحدهای نیروگاهی ۵ کیلوواتی در پشت بام منازل خود تولید و تامین برق داشته باشند.
انتهای پیام/