سردار سرتیپ پاسدار حسن شاهوارپور، فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان، در برنامه تلویزیونی ایران جان به نقش بیبدیل استان خوزستان در دفاع از تمامیت ارضی و امنیت ملی ایران پرداخت و گفت: تنوع مرزی، وسعت جغرافیایی، غنای قومیتی و توانمندیهای اقتصادی خوزستان، این استان را به یکی از مهمترین نقاط راهبردی کشور تبدیل کرده که همواره مورد طمع دشمنان بوده است.
او با اشاره به تاریخ پرافتخار مقاومت مردم خوزستان، افزود: در جنگ تحمیلی، دو ابرقدرت جهانی (آمریکا و شوروی) توافق کردند تا ایران را تجزیه کنند و خوزستان به عنوان گلوگاه اقتصاد و امنیت کشور، هدف اصلی این توطئه بود. اگر خوزستان سقوط میکرد، تمام نظام اسلامی با چالش جدی مواجه میشد.
سردار شاهوارپور با اشاره به هجوم همهجانبه دشمن در روزهای آغازین جنگ، اضافه کرد: صدام با پشتیبانی قدرتهای جهانی و با استفاده از یگانهای مجهز، شهرهای خرمشهر، آبادان، دزفول و اهواز را هدف قرار داد. در آن شرایط سخت، تنها عاملی که موجب مقاومت شد، ایمان و عشق مردم به اسلام و میهن بود.
فرمانده سپاه ولیعصر (عج) خوزستان، رمز پیروزی در دفاع مقدس را «اتحاد مردم و نیروهای مسلح تحت رهبری حضرت امام خمینی (ره)» دانست و افزود: مردم عادی، از نوجوانان مانند شهید فهمیده تا زنان امدادگر، با تکیه بر اعتقادات خود، صحنههایی خلق کردند که دنیا را به حیرت واداشت. مقاومت ۴۵ روزه خرمشهر و ایستادگی آبادان، نمونههای درخشان این روحیه جهادی است.
او با مقایسه مقاومت مردم خوزستان با سقوط سریع کویت در برابر صدام، تأکید کرد: ملتی که با ایمان و وحدت بایستد، میتواند در سختترین شرایط نیز پیروز میدان باشد. امروز نیز خوزستان به پشتوانه همان روحیه، سنگر مستحکم انقلاب اسلامی است.
مقاومت مردم خوزستان در دفاع مقدس، الگویی ماندگار برای نسل امروز
فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان، در سخنانی به نقش بیبدیل مردم این استان در دوران دفاع مقدس پرداخت و با اشاره به صحنههای کمتر گفتهشده از مقاومت در آبادان و دزفول، تأکید کرد: جنگ تمامشده نیست؛ هرگاه ملتی ضعیف شود، دشمن طمع میکند.
او با اشاره به مقاومت جانانه مردم آبادان در محاصره، یادآور شد: در بحبوحه بمبارانها، لنج داران شجاع زیر آتش دشمن از ماهشهر به آبادان سلاح، مهمات و نیروی انسانی میآوردند. حتی یک هفته درگیر طوفان دریایی بودند، اما غیرتشان اجازه نداد خط مقاومت شکسته شود. اینان همانهایی بودند که مجروحان را انتقال میدادند و شهدا را به خاک میسپردند.
سردار شاهوارپور به نقش محوری مردم دزفول اشاره کرد: وقتی موشکهای اسکاد بر سر شهر باریدن گرفت، نوجوانان در مساجد سازماندهی شدند. زنان پشت جبهه، غذا میپختند و امکانات جمعآوری میکردند. آیتالله قاضی (ره) با همت خیرین، جمعهها غذای رزمندگان غریب را تأمین میکرد. این «لشکر مردمی» بود که دزفول را نگه داشت.
فرمانده سپاه خوزستان با بیان تاریخی هشدار داد: در ۱۷۰۰ سال گذشته، ۴۳۳ بار به ایران حمله شده است. امروز اگر اقتدارمان را حفظ نکنیم، دشمن به مذاکره تن نمیدهد؛ حمله میکند. امام (ره) فرمودند سرنوشت جنگ در میدان مشخص میشود، نه پشت میز مذاکره.
سردار شاهوارپور با روایت خاطرهای از فتح خرمشهر گفت: در مرحله سوم عملیات، مأموریت ما بستن جاده شلمچه بود. عراق با تمام قوا سنگر بسته بود. آن شب، بچههای تیپ ۲۷ و ۷ ولیعصر (عج) زیر آتش سنگین، ۷۰۰ متر از میدان مرگ را با غیرت طی کردند. وقتی به جاده خرمشهر رسیدیم، دکلهای مخابراتیِ شکسته نشان میداد چه قیمتی برای این پیروزی پرداخت شده است.