به گزارش خبرگزاری بسیج، حمیدآقابیکی مدیر جهادکشاورزی شهرستان شاهرود گفت: در این شهرستان ۶۰۵۰ هکتار باغ زردآلو وجود دارد که ۵۳۷۰ هکتار سطح باغات بارور و ۶۸۰ هکتار غیر بارور هستند و با توجه به وقوع خسارت سرمازدگی در فروردین، میزان تولید زردآلو ۵۵ درصد کاهش یافته و پیش بینی میشود حدود ۲۹ هزار تُن محصول زردآلو از باغات این شهرستان برداشت شود.
آقابیکی افزود: به طور متوسط حدود ۷۰ درصد محصول تولیدی زردآلو به صورت تازه خوری در بازار این استان و استانهای همجوار (گلستان، مازندران، تهران، اصفهان و ...) مصرف میشود و حدود ۳۰ درصد جهت فرآوری به صورت برگه، قیسی، مربا، کمپوت و لواشک در کارگاههای بزرگ و کوچک خانگی مورد استفاده قرار میگیرد، برگه تولیدی در این شهرستان قابلیت صادرات به داخل و خارج از کشور را دارد. مدیر جهادکشاورزی شاهرود افزود: تنوع ارقام در این شهرستان که از لحاظ کیفیت و طعم در برخی رقمها در کشور حرف اول را میزند. مهمترین ارقام زردآلو در باغات شهرستان شامل قوامی (شاهرودی)، رجبعلی، جهانگیری، خیبهای، غیاثی، نصیری، زعفرانی، دانشکدهای، منوچهری، جعفری، حاج محمدی و کبرایی و ... میباشد، ارقام جهانگیری، خیبهای، غیاثی ارقام مقاوم تری به سرما بوده و رقم رجبعلی و قوامی بیشترین حساسیت به سرمازدگی را دارد.
آقابیکی افزود: بیشترین سطح زیر کشت زردآلو در بخش بسطام میباشد، با توجه به ورود هستههای اولیه ۱۳ رقم زردآلو توسط شرکت کشت و صنعت و دامپروری لعل کویر و همچنین باغ مادری که در سطح یک هکتار احداث میشود، این شرکت ظرفیت تولید ۱۰۰۰۰۰۰ اندامهای تکثیری سالم (پیوندک) و نهال با اصالت را دارد. (این باغ سومین باغ مادری در دسته درختان دانه دار و هسته دار در کشور میباشد). وی اشاره کرد: برداشت زردآلو از سطح باغات شهرستان از اواخر اردیبهشت ماه از منطقه دهملا آغاز و تا اواخر مردادماه در منطقه تاش ادامه خواهد داشت.