به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، حجتالاسلام محمد رضویراد در جمع پاسداران سپاه ناحیه همدان به تبیین بحث استغفار اظهار کرد: استغفار، خواسته خود انسان است و تا ما نخواهیم، تا قدمی برنداریم، تغییری در زندگی ما رخ نمیدهد.
وی با تأکید بر محبت بیپایان خداوند بیان کرد: خداوند غفار است و هر کسی به سمت او بازگردد، بیدرنگ پذیرفته میشود و خداوند نیز به دنبال همین بازگشت ما است، او رحیم و رئوف است و عاشق توبهکنندگان و تنها چیزی که میان ما و رحمت الهی مانع میشود، خود ما هستیم؛ گناهان ما، غفلتهای ما و فاصلهای که با گناهانمان ایجاد کردهایم.
رابط دفتر نمایندگی ولی فقیه در کانون وابستگان و پیشکسوتان سپاه استان همدان همچنین با اشاره به فلسفه آفرینش انسان خاطرنشان کرد: ما برای خوردن و خوابیدن و زندگی سطحی آفریده نشدهایم، خداوند ما را خلق کرد تا به کمال برسیم، تا به قرب الهی نائل آییم، او به عبادت ما نیازی ندارد؛ این ما هستیم که برای صعود، برای رشد، برای نجات، به بندگی و استغفار نیاز داریم.
وی با ذکر نمونههایی از زندگی انبیاء و معصومین (ع) تأکید کرد: پیامبران معصوم بودند، اما استغفار میکردند، نه برای گناه، بلکه برای تقرب؛ ما نیز باید همچون آنان اهل استغفار باشیم، استغفار تنها برای تطهیر نیست، برای تعالی است، برای نزدیکتر شدن به خداوند، که اگر اهل استغفار باشیم، هیچگاه از خدا جدا نمیشویم.
رضویراد افزود: گناه، حجاب میان ما و خدا است، وقتی این حجاب ضخیم شد، دیگر نور عبودیت در زندگی ما دیده نمیشود؛ اما استغفار، همان نوری است که این پرده را میدرد و ما را دوباره به سوی او میبرد.
وی با استناد به آیات سوره نوح بیان کرد: استغفار کنید، تا خداوند بر شما باران نازل کند، مالتان را بیافزاید، فرزندانتان را زیاد کند و باغها و نهرها نصیبتان کند، این وعدههای الهی است، استغفار فقط برای آخرت نیست؛ اینجا و اکنون ما را آباد میکند.
رابط دفتر نمایندگی ولی فقیه در کانون وابستگان و پیشکسوتان سپاه استان همدان با اشاره به اینکه باران نشانه رحمت الهی است، اما اگر با ناسپاسی همراه شود میتواند به عذاب بدل شود، تأکید کرد: قدر نعمتها را بدانیم، اگر قدر ندانیم، حتی نعمتها میتوانند علیه ما شوند، استغفار، راه دوام نعمتها و مصونماندن از عذاب است.
وی به پیوند استغفار با تلاش اشاره کرد و گفت: درآمد حلال، جهاد فیسبیلالله است، فقط دعا کردن کافی نیست زیرا باید باغ بکاریم، زمین را زنده کنیم خداوند فرموده «انسان جز به اندازه تلاش خود بهرهای نمیبرد».
رضویراد در تبیین نگاه اسلام به دارایی دنیا اظهار کرد: اسلام با ثروت مخالفتی ندارد، امام علی (ع) چاه میکند، باغ میساخت، اما وابسته نبود؛ همه را وقف میکرد، ثروت حلال، ابزار عزت است، اگر دلبستگی نیاورد و کسی که مال حلال دارد، میتواند کمک کند، دست دیگران را بگیرد و این یعنی عزت، این یعنی جهاد.
وی به مسأله فرزندآوری پرداخت و گفت: فرزند زیاد داشتن عیب نیست؛ نعمت است و اگر درست تربیت شود، میشود سرباز امام زمان (عج)؛ این نگاه اسلام است که افزایش نسل مؤمن، تربیت نسل منتظر است، نه کاهش جمعیت.
رابط دفتر نمایندگی ولی فقیه در کانون وابستگان و پیشکسوتان سپاه استان همدان افزود: در روایات داریم که برخی از ائمه معصومین(ع) مانند امام حسن و امام حسین (ع) فرزندان زیادی داشتند، اسلام با کثرت اولاد مخالفتی ندارد، بلکه آن را بستر رشد معنوی جامعه میداند و اگر فرزند صالحی تربیت کنیم، باقیاتالصالحات خواهد بود.
وی با نقد نگرش مادیگرایانه رایج گفت: بعضیها فقط هزینههای بچه را میبینند، اما خدا خودش روزیرسان است، فرزند نهتنها رزقش را میآورد، بلکه مسیر رشد و خیر را برای خانواده باز میکند و ما باید توکل داشته باشیم، نه ترس.
رضویراد تأکید کرد: اگر میخواهیم جامعهای آباد، خانوادهای سالم، و رزقی پر برکت داشته باشیم، باید به سه چیز بازگردیم استغفار واقعی؛ نه فقط زبانی، بلکه از عمق دل؛ تلاش خالصانه برای کسب روزی حلال و تربیت نسل مؤمن و منتظر.
وی تاکید کرد: این سه مورد، ما را به وعدههای قطعی خداوند میرساند؛ وعدههایی که در قرآن آمده، در سیره معصومین دیده شده، و در زندگی انسانهای اهل خدا، تجلی یافته است.
انتهای پیام/