۲۲ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 12 May 2025
20:22
کد خبر : 9686985
۰۹:۱۱

۱۴۰۴/۰۲/۲۲

۱۰۰ بیمار مبتلا به آسم در مه ولات شناسایی شدند

۱۰۰ بیمار مبتلا به آسم در جمعیت تحت پوشش واحدهای بهداشتی و درمانی شهرستان مه ولات شناسایی و تحت آموزش، مراقبت و درمان می باشند.

100بیمار مبتلا به آسم در مه ولات شناسایی شدند

به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مه ولات، محمد ملازاده سرپرست شبکه بهداشت ودرمان شهرستان با اشاره به روز جهانی آسم (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) که با شعار "امکان دسترسی به داروهای استنشاقی آسم برای همه بیماران" نامگذاری شده افزود: آسم یک التهاب مزمن راه های هوایی ریه است  که باعث تنگ شدن مجاری هوایی و افزایش تحریک پذیری آنها نسبت به عوامل مختلف محیطی می شود.

وی گفت: از مهمترین علائم ابتلا به آسم سرفه مکرر، خس خس سینه، تنگی نفس و احساس فشار یا گرفتگی در قفسه سینه می باشند و این علائم درطی زمان متغیر بوده و گاهی اوقات به طور طولانی مدت به ویژه در کودکان ممکن است خاموش و بدون علامت باشد.

وی تصریح کرد: از عواملی که موجب ابتلا به بیماری آسم می شود می توان به عوامل ژنتیکی، بی تحرکی و چاقی، خوردن غذای آماده ، بعضی از مشاغل مانند نجاری، نقاشی ساختمان، نانوایی...، سیگار و سایر دخانیات، آلودگی هوا، عوامل میکروبی و قارچ ها، آلاینده های داخل منازل مانند بخار آشپزی، رطوبت بالا و حشرات موذی مانند سوسک...، نگهداری حیوانات در منزل و گرده گل ها و گیاهان اشاره کرد.

ملازاده افزود: آسم بیماری عفونی و مسری نیست هر چند ابتلا  به عفونت های ویروسی نظیر سرماخوردگی و آنفولانزا  در فرد مبتلا به آسم می تواند منجر به بدتر شدن بیماری  آسم یا بروز حمله آسم شود لذا این بیماری شایع ترین بیماری مزمن دوران کودکی و شایع ترین علت بستری در بیمارستان  در این سنین و نیز شایع ترین علت غیبت طولانی از مدرسه است.

 وی در ادامه گفت:  به افراد مبتلا به آسم به جز در شرایط حاد بیماری توصیه به انجام ورزش می شود. اگرچه اضطراب وافسردگی می توانند باعث تشدید آسم شوند ولی آسم یک بیماری روحی روانی نیست، لذا دود اسپند نه تنها تاثیری در پیشگیری از ابتلا به آسم ندارد بلکه درفرد مبتلا به آسم می تواند موجب تشدید علائم بیماری وحتی بروز حمله آسم شود.

وی با تاکید بر اینکه تغذیه با شیر مادر به ویژه در ۶ ماهه اول زندگی  موجب کاهش ابتلا به بیماری آسم و آلرژی می گردد خاطرنشان کرد: اگر سابقه سرفه طولانی، خس خس مکرر یا تنگی نفس دارید، اگر با فعالیت، ورزش و خندیدن دچار سرفه و تنگی نفس می شوید، اگر به دنبال سرماخوردگی سرفه های طولانی مدت پیدا می کنید با پزشک در مورد ابتلا به آسم مشورت کنید.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید