به گزارش خبرگزاری بسیج مازندران، احمدرضا ربانی، رئیس دانشگاه علم و فناوری مازندران، در سومین رویداد بینالمللی "خلاق شو" که در تاریخ ۱۶ اردیبهشت ماه در بهشهر برگزار شد، به اهمیت ایدههای نو در زنجیره تولید و کارآفرینی اشاره کرد.
وی تصریح کرد: که اختراع، تولید و راهاندازی کسب و کار از ارکان اصلی کارآفرینی به شمار میروند و ایدهپردازی میتواند به خلق محصول و تجاریسازی منجر شود.
ربانی تأکید کرد که رهبری همواره بر تولید، جهش تولید، اشتغال و سرمایهگذاری در این حوزهها تأکید دارند. یکی از چالشهای پیش روی کارآفرینی، حمایت از فعالیتهای نوآورانه است که نیازمند توجه بیشتری است.
وی خاطرنشان کرد که باید در راستای تأکیدات رهبری در زمینه تولیدات نوآورانه و دانشبنیان تلاش کرد.
رئیس دانشگاه علم و فناوری مازندران همچنین به ضرورت تجاریسازی ایدهها اشاره کرد و گفت: که برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان، باید به نیروهای جوان خلاق توجه ویژهای شود.
وی افزود: وظیفه ما پاسخگویی به نیازهای جامعه است و باید در کنار تولید علم، به تولید محصول و رفع مشکلات جامعه نیز توجه کنیم.
ربانی بر لزوم حرکت دانشگاهها به سمت کارآفرینی تأکید کرد و گفت که خلاقیت و ایدهپردازی باید در مراکز رشد به محصول تبدیل شوند، وی همچنین از دولت خواست تا با حمایت از دانشجویان و جوانان، فرآیند تجاریسازی را تسهیل کند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۴۰ درصد اشتغال کشورهای توسعهیافته به نوآوری وابسته است، بیان کرد: که در دانشگاهها و پارکهای فناوری کشور فعالیتهای مثبتی در حال انجام است که باید تقویت شود.
رئیس دانشگاه علم و فناوری مازندران همچنین به فعالیت حدود ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان در کشور تا پایان سال گذشته اشاره کرد و گفت: صادرات محصولات دانشبنیان نیز در سال جاری روند خوبی داشته است.
ربانی با تأکید بر کاهش وابستگی به خامفروشی، نقش دانشگاهها را در رونق اقتصاد مهم دانست و گفت: حمایت از دانشجویان خلاق و شناسایی نخبگان با هدف شکلگیری شرکتهای دانشبنیان و رونق کسب و کار از اهداف این همایش است.
در پایان، وی اعلام کرد که چهارمین دوره ملی "خلاق شو" و سومین رویداد بینالمللی آن در دانشگاه علم و فناوری مازندران برگزار شده است. در این رویداد ۷۰ طرح دانشجویی از سراسر کشور ارائه شد که ۳۴ طرح پذیرش اولیه شدند و از میان ۲۰ طرح صنعتی، ۹ طرح مورد تأیید قرار گرفتند.
همچنین در حاشیه این رویداد، نمایشگاهی با ۱۵ غرفه از تولیدات شرکتهای دانشبنیان برگزار شد و مرکز محاسبات سنگین دانشگاه نیز افتتاح گردید.