به گزارش خبرگزاری بسیج ایلام، تاج الدین صالحیان معاون سیاسی استاندار ایلام در نشست علمی- تخصصی سلامت روان در برنامههای توسعه استان و بزرگداشت روز روانشناس که در محل آمفی تئاتر ارشاد اسلامی شهرستان ایلام برگزار شد، با تاکید بر اهمیت علم و تخصص در حل مشکلات جامعه، اظهار داشت: علم و تخصص زمانی به کار میآید که به حل مشکلات جامعه کمک کند.
معاون سیاسی استاندار ایلام با بیان اینکه محفوظات علمی ممکن است برای فرد مفید باشد، گفت: هدف ما باید استفاده از دانش برای توسعه و پیشرفت جامعه باشد.
وی با اشاره به اینکه انسجام فکری و همکاری در اجرای طرحها یکی از عوامل کلیدی توسعه در کشورهای موفق است، تصریح کرد: اگر بپذیریم که مشکلات ما راهحلهای علمی دارند، این انسجام به وجود خواهد آمد و ما را به سمت پیشرفت هدایت میکند.
صالحیان با اشاره به ضرورت برگزاری نشستهای علمی و تقویت انجمنهای تخصصی، گفت: این انجمنها میتوانند کار جمعی را تقویت کنند.
معاون سیاسی استاندار ایلام با بیان اینکه مقام معظم رهبری نیز بر ضعف ما در کار جمعی تأکید کردهاند، افزود: وقتی انجمنهای علمی رونق پیدا کنند، تبادل اطلاعات و جنبش علمی در سطح منطقه و حتی بینالمللی افزایش مییابد.
وی همچنین از برنامهریزی سه دانشگاه به مناسبت روز مشاوره و روانشناسی خبر داد و گفت: باید تلاش کنیم تا ظرفیتهای علمی را در یک روز گرد هم آوریم. هدف ما باید کمک به توسعه استان باشد و دانشگاهها باید در این راستا همکاری کنند.
معاون سیاسی استاندار ایلام تصریح کرد: انتظار داریم دانشگاهها به ویژه روانشناسان، با ارائه آخرین یافتههای علمی، به حل مشکلات استان کمک کنند. ما میتوانیم با گفتگو و همکاری، مسائل را حل کنیم.
صالحیان در پایان خاطرنشان کرد: ما از دانشگاهها انتظار داریم که در شش ماه آینده، تغییرات ملموسی را مشاهده کنیم. با همت جمعی و استفاده از علم، میتوانیم به توسعه استان و کشور کمک کنیم.
تأکید رئیس دانشگاه پیام نور بر اهمیت سلامت روان در جامعه
نادر شوهانی، رئیس دانشگاه پیام نور ایلام نیز در حاشیه ی نشست علمی- تخصصی سلامت روان در برنامههای توسعه استان و بزرگداشت روز روانشناس با تأکید بر مسئولیت دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در حل مسائل اجتماعی، به اهمیت سلامت روان در برنامههای توسعه اشاره کرد.
وی گفت: سلامت روان امروزه به یک مسئله اساسی در جهان و بهویژه در استان ایلام تبدیل شده است.
شوهانی با اشاره به ویژگیهای خاص استان ایلام، از جمله شرایط جنگی گذشته و مشخصههای قومی و قبیلهای، بیان کرد: این عوامل نیاز به توجه ویژهای دارند تا شهروندان بتوانند زندگی با نشاطتری داشته باشند.
وی هدف این نشست را جلب توجه مسئولین و دستاندرکاران به اهمیت سلامت روان است، گفت: این موضوع حیاتی باید در کنار سلامت جسم مورد توجه قرار گیرد، چرا که توجه به سلامت روان میتواند از بروز مشکلات و جرایم در آینده جلوگیری کند.
رئیس دانشگاه پیام نور ایلام بر ضرورت تقویت تابآوری روانی شهروندان و اهمیت سلامت روان در تمامی سطوح جامعه تأکید کرد.
روانشناسان و دانشجویان روانشناسی برای ارتقاء سلامت روان در استان همکاری کنند
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری ایلام نیز در این نشست از تمامی روانشناسان و دانشجویان گروه روانشناسی خواست تا به این نهاد در راستای ارتقاء سلامت روان جامعه کمک کنند.
اسماعیل قمری افزود: ورود روانشناسان به برخی از مدارس، میتواند تأثیر بسزایی در آموزش مفاهیم سلامت روان داشته باشد.
وی با اشاره به مشکلات ارتباطی بین والدین و فرزندان، افزود: ما به کمک شما نیاز داریم تا فرهنگ سلامت روان را در استان پیاده کنیم و به کاهش جرایم کمک کنیم.
معاون پیشگیری از وقوع جرم همچنین به افزایش جرایم در سال 1401 اشاره کرد و گفت: استان ایلام به یک منبع درآمد برای کلاهبرداری تبدیل شده است، پیامهایی که حاوی اطلاعات نادرست درباره یارانهها هستند به مخاطبان ارسال میشود و این موضوع نیازمند توجه ویژه است.
به گزارش تسنیم، این نشست علمی - تخصصی با همکاری اداره کل فرهنگی - اجتماعی استانداری، دانشگاه پیام نور، اداره کل ورزش و جوانان، اداره کل بیمه سلامت، اداره کل آموزش و پرورش، بنیاد شهید و همچنین خانه مطبوعات برگزار شد.