به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، عوض نخست شامگاه یکشنبه در نشست با اعضای کمیته ورزش جامعه اسلامی اصناف و بازاریان اردبیل و مجمع مطالبهگران اظهار داشت: جمعیت یک میلیون و 300 هزار نفری اردبیل به نوعی در حوزه ورزش و جوانان دخیل هستند به طوری که پنج درصد این جمعیت را ورزشکاران رشتههای مختلف قهرمانی، 40 تا 50 درصد نیز در رشتههای ورزش همگانی فعالیت میکنند و قشر عظیمی از جمعیت استان را نیز جوانان تشکیل میدهند که 25 درصد جمعیت استان به این طیف اختصاص یافته است.
وی تصریح کرد: تمامی خانوادهها درگیر حوزه ورزش و جوانان هستند و باید ظرفیتی را مهیا کنیم تا همه اقشار بتوانند از فعالیتهای ورزشی و برنامههای حوزه جوانان استفاده کنند.
مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل گفت: کشور ما و در داخل آن استان اردبیل جز بالاترین ردهها در کسب مدالهای المپیک محسوب میشود و این نشان از ظرفیت و توان بالای ورزش استان است که در حوزههای قهرمانی و حتی همگانی حرفی برای گفتن دارند.
نخست از تدارک زیرساختهای مناسب برای توسعه ورزش همگانی و قهرمانی بانوان خبر داد و افزود: بانوان هر فرصت و زمانی را برای انجام ورزش درخواست کنند، ما مورد پذیرش قرار میدهیم و قطعا زمانبندی مناسبی برای ورزش بانوان در نظر گرفته میشود چرا که معتقدیم بانوان ورزشکار استان قابلیت درخشش در سطح ملی را در رشتههای مختلف دارند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در حوزه ورزش همگانی هیچ هزینهای از بانوان دریافت نمیشود و سعی ما بر این است تا فضاهای ورزش همگانی و عمومی را برای بانوان و آقایان فراهم کنیم.
مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل اولویت اول استان را در سالجاری تکمیل پروژههای عمرانی عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به محدودیت فصل کاری، از همین ابتدای سال با تزریق منابع و اعتبارات تلاش خواهیم کرد تا پروژههای نیمهتمام را هر چه سریعتر به سرانجام برسانیم.
نخست اضافه کرد: سرانه 27 صدم ورزش اردبیل واقعا نگرانکننده و برای مردم این شهر فاجعهبار است و انتظار میرود این سرانه در سال آینده یک جهش و حرکتی رو به جلو داشته باشد.
وی ضرورت همراهی نهادهای مختلف به ویژه شهرداری، سپاه، آموزش و پرورش و سایر نهادها را در ارتقای فضاهای ورزشی یادآور شد و بیان کرد: در استان اردبیل 60 پروژه ورزشی نیمهتمام وجود دارد که برخی از آنها بیش از یک دهه است که شروع شده و بلاتکلیف به حال خود رها شده است.
وضعیت مجموعه ورزشی علی دایی فاجعهبار است
مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل به وضعیت تخریبی مجموعه ورزشی علی دایی و شرایط فاجعه بار آن اشاره کرد و یادآور شد: بیش از هزاران میلیارد تومان منابع برای مرمت و بهسازی این مجموعه ورزشی نیاز است در حالی که بیش از 42 هکتار از اراضی متعلق به ورزش و جوانان از چرخه فعالیت خارج شده است.
نخست تصریح کرد: در کنار تخریب ورزشگاه علی دایی حتی سالن سرپوشیده دوومیدانی که سال 99 افتتاح شده، وضعیت تأسفباری دارد و برای مرمت و راهاندازی مجدد آن به 20 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که جبران آن نیز سخت است.
وی گفت: وضعیت این مجموعههای ورزشی و تخریبهای رخ داده، گریهآور است و انتظار میرود متولیان امر تدبیری بیندیشند تا این مجموعههای ورزشی به چرخه ورزشی استان بازگردد.
مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل افزود: در سفر پیش روی وزیر ورزش و جوانان درخواست ما ضرورت تکمیل برخی از پروژههای نیمهتمام و راهاندازی چنین مجموعههایی است تا استان از فواید آن بهرهمند شود.
تکرار قهرمانی اردبیل در المپیک دور از انتظار نیست
رئیس کمیته ورزش جامعه اسلامی اصناف و بازاریان اردبیل نیز در این جلسه خاطرنشان کرد: متأسفانه نزدیک به 2 سال وضعیت اسفباری را در ورزش استان با مدیریت نامناسب شاهد بودیم و همچنان آثار آن در وضعیت ناخوش احوال ورزش اردبیل روشن و مشخص است.
قربانی اضافه کرد: شاخصه مهم در جوامع سلامتمحوری است و ورزش نقش کلیدی در تأمین سلامت دارد و ما باید تمام ظرفیتهای استان را در توسعه ورزش قهرمانی و همگانی به کار بگیریم.
وی بیان کرد: استان اردبیل با کسب چهار مدال المپیکی در سالهای گذشته جز استانهای پیشروی کشور بوده و انتظار میرود بر اساس این ظرفیت و پتانسیل توجه جدی به این استان در رشد و بالندگی این ورزش انجام شود.
رئیس کمیته ورزش جامعه اسلامی اصناف و بازاریان اردبیل در ادامه یادآور شد: قطعا با روی کار آمدن یک مدیرکل کار بلد و آشنا به حوزه ورزش روند کارها مطلوبیت بیشتری پیدا میکند و انتظار میرود مطالبات به حق جامعه ورزشی استان در ابعاد مختلف مورد توجه قرار گیرد.
در پایان این جلسه اعضای مجمع مطالبهگران و جامعه اسلامی اصناف و بازاریان دیدگاهها و نظرات خود را در حوزه ورزش مطرح کرده و خواستار تداوم برگزاری چنین جلساتی شدند.