به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهد مقدس، غلامحسین مظفری در نشست خبری اظهار کرد: در زمینه ایجاد نیروگاه های خورشیدی، خراسان رضوی سهم خوبی دارد و پیش بینی می شود طی سه سال آینده حداقل ۱۰۰۰مگاوایت از محل انرژی های خورشیدی ذخیره برق انجام شود. در حال حاضر نیز قریب به ۶۰ مگاوات از ۷۲۲ بهرهبردار در حال رسیدن به مرحله نهایی است.
وی همچنین با اشاره به مدیریت موفق استان در سال گذشته، افزود: علیرغم شرایط سخت، خراسان یکی از استانهایی بود که بهترین مدیریت را در کاهش خسارتها داشت. امیدواریم با همکاری سرمایهگذاران در حوزه انرژیهای نو، نیازهای خود را برطرف کنیم.
مظفری با اشاره به لزوم صرفهجویی در مصرف انرژی افزود: الگوی مصرف باید تغییر کند. اقدامات جدیدی برای واقعیتر کردن نرخها در مناطق تفریحی و ویلاها در حال انجام است که میتواند اثرات مثبتی داشته باشد.استاندار خراسان رضوی در پایان از تمام فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران دعوت کرد تا در زمینه توسعه انرژیهای تجدیدپذیر همکاری کنند و گفت: ما با تمام وجود آمادهایم تا در خدمت سرمایهگذاران باشیم و بهسرعت به سمت حل مشکلات پیش برویم.
تامین اعتبار برای اتمام پروژه های عمرانی
وی ساماندهی زیر ساختها در استان را مهم برشمرد و بیان کرد: برای تکمیل پروژه عمرانی در استان ۵۵۰هزار میلیارد تومان و برای تحقق اهداف اقتصادی ۶۰۰هزار میلیارد اعتبار نیاز است.
استاندار خراسان رضوی به پروژههای بزرگ گردشگری و عمرانی استان نیز اشاره کرد و گفت: پروژههایی مانند پدیده شاندیز، مشهد مال و... باید تکمیل شوند. پروژه بزرگ آذر مینا جام با بیش از ۳ همت سرمایهگذاری نیز بیش از سه سال معطلمانده است و پیگیری برای اتمام این پروژهها در دستور کار است.
مظفری در خصوص اتباع خارجی نیز گفت: ما با حساسیت بالا در حال پیگیری وضعیت اتباع هستیم. پروژه دیوارگذاری مرزی یک پروژه ملی است که تا کنون ۶۰ کیلومتر آن انجام شده است. اگر بتوانیم سرمایهگذاریهای مشترک با افغانستان داشته باشیم، میتوانیم از مهاجرت غیرقانونی جلوگیری کنیم.وی افزود: روزانه سه هزار نفر بهصورت رسمی از مرزهای ما وارد کشور میشوند و باید این اتباع را شناسایی و ساماندهی کنیم. برخی برای کار، برخی برای سرمایهگذاری و برخی دیگر برای تحصیل وارد کشور میشوند که نیازمند صدور ویزاهای کاری، درمانی، تفریحی و تحصیلی برای آنها هستیم.
سهم یک درصدی خراسان رضوی از آزادراه های کشور
وی در ادامه عنوان کرد: این استان و شرق کشور سهم کمی از آزادراه های موجود در کشور به میزان حدود یک درصد دارند که زیبنده خراسان رضوی نیست.
استاندار خراسان رضوی افزود: استفاده کننده اصلی آزادراه ها مسافران و زائران خارج از استان هستند و شکل گیری آن موجب گسترش ترانزیت کالا در کشور نیز خواهد شد.
مظفری با بیان اینکه نحوه تأمین مالی این طرح که مبلغ قابل توجهی نیز به دنبال دارد مشخص شده است، بیان کرد: ۱۰ درصد تأمین مالی قطار برقی نیز تاکنون انجام شده و ۹۰ درصد دیگر آن نیز از مسیر قرارداد فاینانس برنامه ریزی شده است.
وی همچنین در مورد طرح آزادراه حرم تا حرم نیز اظهار کرد: قرار بود سهم مشارکت بخش خصوصی به دولت در این طرح ۷۰ به ۳۰ باشد ولی به دلیل دشواریهای اقتصادی که این سهم برای بخش خصوصی ایجاد کرده بود، این درصد اصلاح شد تا این طرح نیز در مسیر ایجاد قرار گیرد.
رفع معضل آب در استان نیازمند همکاری همه جانبه است
مظفری ضمن تاکید بر اهمیت مدیریت معضل آب و مسائل زیستمحیطی در استان بیان کرد: این معضل نه تنها به سلامت مردم بلکه به محیط زیست نیز آسیب می رساند و امیدواریم که شما به عنوان رسانهها کنار ما باشید و با مطالبهگری مؤثر، در حل این مشکل کمک کنید.
وی به تغییرات در کشت محصولات در حاشیه کشف رود اشاره کرد و گفت: به جای کشت سبزیجات و صیفیجات، باید درختانی کاشته شود که مصرف غیرخوراکی دارند. این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد تا مشکلات کاهش یابد.
وی همچنین پروژه لولهگذاری در حاشیه کشف رود را مهم برشمرد و توضیح داد: حدود ۶۰۰ کیلومتر از این پروژه در حال انجام است و امیدواریم سرعت آن افزایش یابد تا این معضل برای همیشه رفع شود.
لزوم قانونمند شدن حضور اتباع در استان
استاندار خراسان رضوی در ادامه تاکید کرد: منطقه آزاد تجاری-صنعتی دوغارون با دارا بودن هشت هزار و ۷۰۰ هکتار زمین، بستر مناسبی برای جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی به شمار میرود، از این رو باید با انجام سرمایهگذاریهای مشترک در راستای توسعه اقتصادی کشور افغانستان گام برداریم و به مردم این کشور نیز یاری رسانیم، این امر به ایجاد امنیت پایدار در هر دو سوی مرزها منجر خواهد شد.
وی افزود: ساماندهی اتباع خارجی در استان خراسان رضوی با حساسیت بالایی در حال پیگیری است؛ از سوی دیگر حدود ۴۰۰ هزار نفر تبعه و مهاجر خارجی در خراسان رضوی حضور دارند.
مظفری گفت: همچنین روزانه حدود سه هزار نفر از اتباع افغانستانی به صورت رسمی و با اخذ روادید وارد کشور میشوند و اتباعی که به منظور کار در ایران حضور پیدا میکنند باید روادید کار دریافت کنند.
وی اضافه کرد: طرح انسداد مرزهای شرقی کشور نیز به طول بیش از ۷۰۰ کیلومتر توسط ارتش جمهوری اسلامی در حال اجرا است و تاکنون ۶۰ کیلومتر آن به اتمام رسیده است.
خبرنگار/مریم افضلی