۲۷ / فروردين / ۱۴۰۴ - 16 April 2025
07:13
کد خبر : 9680299
۲۲:۲۱

۱۴۰۴/۰۱/۲۶

امام جمعه: ساخت‌وسازهای غیرمجاز در ایلام ساماندهی شود

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام مقابله جدی با ساخت‌وسازهای غیرمجاز، توجه به خدمات شهری و تلاش برای ایجاد فضای نشاط اجتماعی را از مهم‌ترین اولویت‌های شهرداری این شهر دانست.

امام جمعه: ساخت‌وسازهای غیرمجاز در ایلام ساماندهی شود

به گزارش خبرگزاری بسیج ایلام، حجت‌الاسلام والمسلمین الله‌نور کریمی‌تبار در دیدار با شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر ایلام بر ضرورت رسیدگی به مسائل شهری و چالش‌های پیش‌روی مدیریت شهری تأکید کرد.

وی با اشاره به اهمیت مسئولیت شهرداری و شورای شهر در قبال شهروندان، یادآور شد: نهادهایی مثل شهرداری و شورای شهر که ارتباط مستقیم با مردم دارند، نقش حساس و پراهمیتی در مدیریت شهری ایفا می‌کنند.

امام جمعه ایلام تصریح کرد که با یک برنامه‌ریزی صحیح و اصولی، می‌توان ایلام را به یکی از استان‌های نمونه و سرآمد کشور تبدیل کرد.

حجت‌الاسلام کریمی‌تبار با انتقاد از ساخت‌وسازهای غیرمجاز و تراکم غیرقانونی در حاشیه و مرکز شهر، این مسئله را از چالش‌های جدی مدیریت شهری دانست.

وی افزود که ساخت و سازها و تراکم غیرقانونی به یکی از پرسودترین فعالیت‌ها در ایلام تبدیل شده و این روند علاوه بر ایجاد مشکلات زیربنایی برای شهر در مواقع بحرانی نظیر زلزله می‌تواند ایلام را با بحران جدی مواجه کند. این معضل باید هرچه زودتر ساماندهی شود.

امام جمعه: ساخت‌وسازهای غیرمجاز در ایلام ساماندهی شود

امام جمعه ایلام همچنین نسبت به تبدیل شدن اضافه بنا به منبع درآمد برای برخی افراد هشدار داد و گفت که دلالان با استفاده از خلأهای نظارتی از ساخت‌وسازهای غیرمجاز به سودهای کلان دست پیدا می‌کنند.

حجت‌الاسلام کریمی‌تبار بیان کرد که اگر این روند ادامه پیدا کند در سال‌های آینده باید منتظر بحران‌های بیشتر در شهر ایلام باشیم که این مسأله نیازمند نظارت جدی و پایان سریع است.

ضرورت توجه به خدمات شهری و فضای عمومی

نماینده ولی‌فقیه در استان ایلام با تأکید بر توجه به نیازهای اجتماعی و فرهنگی مردم گفت که ساخت فضاهای آموزشی، مذهبی و تفریحی در کنار آپارتمان‌سازی ضرورتی انکارناپذیر است.

وی بیان کرد که طبق برنامه‌ریزی، ۲۰ مسجد جدید باید در نقاط مختلف شهر ایلام احداث می‌شد اما این موضوع هنوز به‌طور کامل اجرایی نشده و شورای اسلامی شهر باید در این زمینه نقش فعال‌تری ایفا کند.

حجت‌الاسلام کریمی‌تبار در ادامه بر اهمیت مبلمان شهری و اجرای طرح‌هایی برای زیباسازی شهر تأکید کرد و گفت: مردم ایلام انتظار دارند که شهرداری و شورای شهر فضای عمومی شهر را به‌گونه‌ای طراحی کنند که موجب نشاط اجتماعی و سرزندگی شود.

امام جمعه ایلام با اشاره به چالش‌های حمل‌ونقل عمومی در شهر ایلام، گفت: نبود سیستم حمل‌ونقل مناسب، علاوه بر ایجاد مشکلات ترافیکی شهر را از استانداردهای شهری فاصله داده است‌ و این حوزه نیازمند برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری جدی است.

وی سد معبر دستفروشان و صاحبان مغازه‌ها را نیز یکی از معضلات شهری دانست و افزود: پیاده‌روهای شهر به‌عنوان حق عمومی شهروندان باید برای رفت‌وآمد مردم ساماندهی شوند.

حجت‌الاسلام کریمی‌تبار تصریح کرد که شهرداری باید عدالت در برخوردها را رعایت کند و بازارهای موقتی نظیر شنبه‌بازار و جمعه‌بازار ایجاد کند تا این مسئله مدیریت شود.

امام جمعه ایلام همچنین از ظرفیت بالای منابع آبی طبیعی در شهر ایلام یاد کرد و گفت: بیش از ۷۰ قنات در شهر ایلام وجود دارد که می‌توان از آنها برای آبیاری فضای سبز و سایر نیازهای شهری استفاده کرد.

امام جمعه: ساخت‌وسازهای غیرمجاز در ایلام ساماندهی شود

وی با قدردانی از تلاش‌های شهرداری و شورای شهر در اجرای برخی پروژه‌های شهری به اولویت‌های مهمی همچون ساماندهی پارک چغاسبز و حل مشکلات فاضلاب شهر اشاره کرد و گفت: این مسائل از خواسته‌های مردم ایلام است و باید در دستور کار شهرداری قرار گیرد.

حجت‌الاسلام کریمی‌تبار خاطرنشان کرد که مسئولیت شهرداری و شورای شهر، مسئولیتی سنگین است و در قبال نسل آینده باید پاسخگو باشند.

بیش از هزار میلیارد تومان مطالبات وصول نشده مانعی بزرگ در خدمات شهری

شهردار ایلام نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از عملکرد شهرداری در سال گذشته، از وجود بیش از هزار میلیارد تومان مطالبات وصول نشده از دستگاه‌های اجرایی به‌عنوان چالشی بزرگ یاد کرد که در روند ارائه خدمات شهری و اجرای پروژه‌های عمرانی اخلال ایجاد کرده است.

افشین مظفری با بیان اینکه علیرغم پرداخت تمامی حقوق کارکنان، پیمانکاران و کارگران شهرداری تا پایان سال گذشته هیچ بدهی به همکاران وجود ندارد، به مشکلات جدی در شهرداری پرداخت و گفت: انباشت بدهی‌ها از سوی دستگاه‌های اجرایی به شهرداری ایلام یکی از معضلات بزرگ است، به‌طوری‌که وصول نشدن این مطالبات سنگین، مانع اجرای پروژه‌های عمرانی و خدمات عمومی شده است.

وی افزود: با وجود تلاش‌های متعدد از طریق مکاتبات، رایزنی‌ها و حتی پیگیری قضایی، هنوز موفق به دریافت این مطالبات نشده‌ایم، به‌عنوان نمونه، تنها فرودگاه ایلام بیش از ۵۷۰ میلیارد تومان بدهی به شهرداری دارد که حکم قضایی نیز برای آن صادر شده اما پرداختی صورت نگرفته است.

مظفری عملکرد شهرداری ایلام را در دو سال گذشته مثبت ارزیابی کرده و اعلام کرد که شهرداری را با ۲۶۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ تحویل گرفتیم و اکنون درآمد آن به ۱۷۰۰ میلیارد تومان رسیده که نشان‌دهنده تعهد و تلاش مجموعه شهرداری است.

شهردار ایلام تصریح کرد که طی یک سال گذشته، اقداماتی نظیر خرید ۲۴ دستگاه خودرو خدمات شهری، گسترش فضای سبز، اجرای پروژه‌های زیربنایی و واگذاری میدان مرکزی تره‌بار با سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیارد تومانی انجام شده است.

مظفری از سایر دستگاه‌ها خواست مطالبات قانونی خود را به شهرداری پرداخت کنند، چراکه این امر می‌تواند تحولی بزرگ در سطح شهر ایجاد کرده و به‌طور مستقیم به ارتقای خدمات شهری و عمران و زیباسازی ایلام منجر شود.

شهر ایلام ۲۲۰ هزار نفر جمعیت دارد و با مشکلات و چالش های گوناگون از جمله ترافیک، نبود پارکینگ طبقاتی و مدیریت پسماند، کم بودن سرانه فضای سبز، بافت فرسوده، خیابان های کم عرض و پر چاله و چوله و ساخت و سازهای غیرمجاز دست به گریبان است.

استان ایلام ۲۸ شهر دارد و به زودی «کارزان» نیز که پیش از این یک بخش در شهرستان سیروان بود، به شهرهای استان افزوده خواهد شد.

منبع: ایرنا
جواد زراعتی
خبرنگار: جواد زراعتی

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید