به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهد مقدس؛ مهدی رضایی، قائممقام دبیر ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر کشور و دبیر ستاد خراسان رضوی در نشست خبری پنجمین جشنواره مفلحون اظهار کرد: متعالیترین قانون اجتماعی که خداوند متعال به ما عطا کرده، امربهمعروف و نهیازمنکر است.
وی افزود: وظیفه ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر این است که این واجب را در سطح جامعه تبیین کند و اصحاب رسانه نیز این مهم را باید بهعنوان یک مسئولیت فردی و اجتماعی و دینی بازتاب دهند تا بتوانیم معنای واقعی امربهمعروف و نهیازمنکر را در سطح جامعه پیاده کنیم.
رضایی تصریح کرد: امسال در حال برگزاری پنجمین دوره جشنواره مفلحون هستیم؛ مفلحون در حقیقت تقدیر از برترینهای امربهمعروف و نهیازمنکر در سطح خراسان رضوی در موضوعات متعدد است که در ۹ عنوان از جمله تقدیر از برترینهای دستگاههای اداری و اجرایی، نیروهای نظامی و انتظامی، قوه قضائیه، کادر آموزشی مدارس، دانشآموزی، دانشجویی، اصناف، واحدهای تولیدی و صنعتی و برترینهای امربهمعروف و نهیازمنکر محلات تقسیمبندیشده است.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته تنها تقدیر از برترینهای دستگاههای اداری و اجرایی را داشتیم و باتوجهبه تجربه مثبتی که اتفاق افتاد این جشنواره را توسعه داده و دیگر حوزه ها نیز در مفلحون مشارکت یافتند.
دبیر ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر خراسان رضوی ذکر کرد: هدف ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر در واقع تبیین و ترویج امربهمعروف و نهیازمنکر در سطح جامعه است. جشنواره مفلحون نیز بخشی از برنامه ستادی است که از طریق آن جامعهای که در حوزه امربهمعروف و نهیازمنکر فعال هستند را شناسایی کنیم و به نحو مقتضی از آنها تقدیر کنیم و فعالیتی که انجام میدهند انشاءالله پرثمرتر و بهتر در سطح جامعه پیاده شود.
وی با اشاره به اینکه جشنواره مفلحون در دو مرحله برگزار میشود، توضیح داد: مرحله اول افراد بیشتری را در بر میگیرد و همه منتخبین توسط مدیران کل دستگاه مربوطه تشویق میشوند. در مرحله دوم، از افراد منتخب شده در مرحله اول باتوجهبه شاخصها و معیارهای مدنظر، برگزیدگان مرحله نهایی جشنواره مفلحون انتخاب میشوند.
رضایی بیان کرد: در سال گذشته ۷۴ دستگاه اداری و اجرایی در این جشنواره مشارکت کردندکه مجموعا ۸۳۰ نفر برگزیده مرحله اول بودند و همه این افراد به نحو مقتضی در ادارات خود تقدیر شدند. از میان این ۸۳۰ نفر، ۱۶۳ نفر به مرحله دوم راه پیدا کردند که در پنجمین جشنوراه مفلحون تقدیر می شوند. گفتنی است امسال نسبت به سال گذشته، مشارکت دستگاهها ۷ درصد و منتخبین ۱۲/۵ درصد رشد داشته است.
این جشنواره با حضور آیتالله صدیقی رئیس ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر کشور، آیتالله علمالهدی رئیس ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر و نماینده ولیفقیه در استان خراسان رضوی، استاندار و مسئولین کشوری و لشکری و همه برگزیدگان جشنواره مفلحون برگزار می شود.
درخت طوبی؛ نماد جشنواره مفلحون
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان در ادامه با اشاره به نماد این جشنواره گفت: درخت طوبی نماد جشنواره مفلحون است؛ درخت بهشتی که جلوهای از برکات الهی و هدایت آسمانی است که ریشه در ایمان آمر به معروف دارد و ثمره آن در زندگی جاری می شود.
وی اضافه کرد: حوزه امربهمعروف و نهیازمنکر حوزه بسیار گستردهای است و شاید نشود شاخصه خاصی را برای آن قرار داد. معیارها و شاخصها و مولفههای انتخاب شده جشنواره مفلحون تقریباً شبیه انتخاب کارمند نمونه با موضوعات خاص امر به معروفی است.
رضایی تصریح کرد: ارزشها، مسئولیتپذیری و وجدان کاری، انضباط کاری و اداری، حسن شهرت، خلاقیت و نوآوری، تکریم اربابرجوع، تقویت روحیه کارگروهی و مشارکت کارکنان، توجه به عملکرد کارکنان و افزایش کارایی واحد، ایثارگری و اجرای امربهمعروف و نهیازمنکر جزو معیارهایی است که مدنظر انتخاب برگزیدگان جشنواره مفلحون قرار میگیرد.
وی اظهار کرد: ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر خراسان رضوی در دو سال گذشته یک ابزاری را تحت عنوان نرمافزار کاربردی «سو» فراهم کرد که در حقیقت پایه و اساس این نرمافزار حوزه مطالبهگری از دستگاهها است. در حال حاضر با مراجعه به سایت https://sooapp.ir/ بهصورت بر خط میتوانید میزان مطالبات مردم از دستگاهها را به تفکیک هر استان ببینید و همچنین اقدامات دستگاهها را نیز مشاهده کنید.
قائممقام دبیر ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر کشور گفت: در خراسان رضوی بیش از ۸۰ درصد مطالبات مردم از دستگاهها پاسخ داده شده است. گفتنی است که از ۷۴ برگزیده جشنواره مفلحون، ۱۲ دستگاه بهعنوان دستگاه نمونه انتخاب شده اند که اصلیترین معیار آن، پاسخگویی به مطالبات مردمی است.
خبرنگار: محدثه رأفتی خداپرست