بهگزارش خبرگزاری بسیج خوزستان نماز عید سعید فطر صبح دوشنبه با حضور هزاران نفر از مردم مومن اهواز و مسئولان استان در بلوار آیت الله بهبهانی اهواز اقامه شد.
نماز عید سعید فطر امسال به امامت حجتالاسلام والمسلمین سید محمدنبی موسوی فرد نماینده ولی فقیه در خوزستان اقامه شد.
پیش از اقامه نماز عید فطر نیز دعای روح بخش ندبه قرائت شد و مومنان تعجیل در فرج امام زمان (عج) را از خداوند منان خواستار شدند.
همچنین نماز عید سعید فطر همزمان با مرکز استان در تمام شهرستانهای استان خوزستان نیز اقامه شد.
استاندار خوزستان و جمعی از مسئولان استان نیز در نماز باشکوه عید سعید فطر حضور یافتند.
پلیس راهنمایی و رانندگی خوزستان نیز به منظور تردد آسانتر مومنان برای حضور در آیین نماز عید فطر محدودیت های ترافیکی را در مسیرهای منتهی به محل برگزاری نماز عید فطر در اهواز اعمال کرد.
پایگاههای کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی استان نیز صندوقهایی برای دریافت زکات فطره نمازگزاران و نیز در مساجد و مسیر منتهی به محلهای اقامه نماز عید فطر مستقر کردند.
آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب درباره فطریه سال ۱۴۰۴ فرمودند: مکلف باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریباً سه کیلو) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند این ها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از این ها را هم بدهد کافی است.
بر این اساس مبلغ زکات فطره امسال (۱۴۰۴) به قیمت گندم برای هر نفر، حداقل «هفتاد و پنج هزار تومان» است.
دفتر رهبر معظم انقلاب سال گذشته مقدار زکات فطره را مبلغ ۶۰ هزار تومان اعلام کرده بودند.
مقلدان دیگر مراجع هم باید زکات فطره را بر اساس نظر مرجع خود به فقیر و یا به دفتر مرجعشان پرداخت کنند.
آیتالله مظاهری مبلغ فطریه برای قوت غالب گندم را حدود هفتاد تا هشتاد هزار تومان اعلام کرد. در خصوص سایر مواد غذایی با توجه به اینکه قیمت آنها در شهرهای مختلف متفاوت است مؤمنین میتوانند معادل مقادیر مذکور را براساس قیمت محل زندگی خود بپردازند.
آیتالله سیستانی هم فطریه امسال را بر این اساس اعلام کرد: مبلغ فطریه بدل از آرد یکصد هزار تومان و برای فطریه بدل از برنج ایرانی پانصد هزار تومان و فطریه بدل از برنج غیر ایرانی، دویست هزار تومان است.
آیتالله شبیری زنجانی هم درباره فطریه امسال بیان کرد: شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفری یک صاع تقریبا ۳ کیلو و ۶۰۰ گرم از خوراکیهای رایج در منطقه خود مانند گندم، برنج و… یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد.
آیتالله مکارمشیرازی زکات فطره بر مبنای قوت غالب گندم را مبلغ ۸۰ هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ سیصد هزار تومان اعلام کرد. کفاره روزه غیر عمد مبلغ ۲۰ هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ یک میلیون و دویست هزار تومان است.
آیتالله نوری همدانی فطریه را بر اساس قیمت گندم ۸۰ هزار تومان، برنج ایرانی حدود ۴۵۰ هزار تومان و برنج غیر ایرانی ۲۰۰ هزار تومان اعلام کرد. در ضمن اگر در منطقه محل سکونت اجناس ذکر شده قیمت دیگری دارد باید به قیمت منطقه خود محاسبه کنند. کفاره غیر عمد برای هر روز ۲۰ هزار تومان و کفاره عمد برای هر روز یک میلیون و دویست هزار تومان است.