به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، بریدالدین نصریوف به همراه اعضای اتاق بازرگانی استان همدان، شهردار ملایر و مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی نوشیجان از دژ معبد باستانی نوشیجان و موزه تاریخ و فرهنگ ملایر (موزه لطفعلیان) بازدید کردند.
مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی نوشیجان در این دیدار با اشاره به اهمیت تاریخی این محوطه، اظهار کرد: نوشیجان بنایی متعلق به دوران مادها است که با ساختار منحصربهفرد خود، یکی از مهمترین محوطههای باستانی ایران بهشمار میرود؛ این مجموعه شامل سه دوره استقراری است که علاوه بر دوره مادها، آثار دوره هخامنشی و اشکانی نیز در آن شناسایی شده است.
جلیلی افزود: دژ معبد نوشیجان دارای معماری خشتی کمنظیر است و از بخشهای مختلفی همچون تالار ستوندار، معبد مرکزی، انبارها، ورودیها و فضاهای آیینی تشکیل شده است؛ این مجموعه، بهویژه در دوره مادها، کاربرد مذهبی و تدافعی داشته و یکی از نمونههای شاخص معماری خشتی در ایران محسوب میشود.
وی همچنین در بازدید از موزه تاریخ و فرهنگ ملایر (موزه لطفعلیان) به جایگاه ویژه این مجموعه در معرفی تاریخ و فرهنگ منطقه، اظهار کرد: این موزه در خانه تاریخی لطفعلیان، یکی از بناهای ارزشمند دوره قاجار، تأسیس شده و با نمایش آثار تاریخی، اسناد و اشیای مردمشناسی، بازتابدهنده هویت فرهنگی و تاریخی شهرستان ملایر است.
جلیلی افزود: خانه لطفعلیان با معماری اصیل ایرانی، شامل بخشهایی همچون حیاط اندرونی و بیرونی، شاهنشین، شبستان است که هر یک نمونهای از هنر معماری سنتی ایران بهشمار میروند.
این بازدید با هدف توسعه همکاریهای فرهنگی و معرفی ظرفیتهای گردشگری ملایر انجام شد.
گفتنی است شهرهای ملایر و خوقند ازبکستان به دلیل اشتراکات فرهنگی و هنری، بهویژه در هنر منبتکاری، دارای پیوند خواهرخواندگی هستند.
انتهای پیام/