خبرگزاری بسیج _ دکتر محمدجلیل آل امین مدیرکل صداوسیمای استان زنجان در یادداشتی به تبیین میراث بدون مرز گنبد سلطانیه پرداخت.
متن یادداشت به شرح زیر است:
امروز جمعه ۱۰ ام آذر، فرصتی فراهم شد تا از گنبد سلطانیه دیدن کنم. البته به عنوان یک شهروند.
گنبد سلطانیه از شاهکارهای معماری ایرانیان است. زبانی گویا از تمدن و تفکر در تاریخ ایرانِ بلندنظز.
البته باید بیشتر معرفی شود و بهتر مراقبت شود تا مِهتراندیشان ایرانی به کِهتربینان رسانههایِ فرهنگستیز بیگانه، روایتی انضمامی از گنبدِ مشحون از علم و دانایی ارائه کنند.
حیات فرهنگی یک ملت کاملا منطبق بر حیات علمی و فکری آن ملت است. تاریخ می تواند نمادهای حیات علمی هر ملتی را روایت کند. نمادها و نشانه ها، زبان تاریخ هستند.گنبد سلطانیه زبان نوعی از خرد ایرانی در دانش و مهندسی رشد یافته معماری در زمانهی خود است. توان مهندسی ایرانیان با لحاظ شرایط اقلیمی منطقه، منجر به خلقِ بنایی ممتا، زیبا و تاریخی در سلطانیه شده است.
ایستادگی و استحکام چند صدساله گنبد، روایتی از آمیختگی دانش و تجربه در خاک زرخیز ایران به هر بیننده ای را دارد. پژوهشگران می توانند در اعماق تاریخِ خردپایهی ایرانی، یافته های شنیدنی از این آمیختگی را به دنیا ارائه کنند. توقعِ اینکه این بنا از جذابیت های بصری، روایی و مضمونی بیشتری برای بازدیدکنندگان برخوردار باشد، کاملا بجا و منطقی است.
میراث علمی-فکریِ هر ملتی متعلق به همه ملتهای علاقهمند به ارتفاعِ دانش و آگاهی در نوع انسان است و مرزی برای آن وجو ندارد. اساسا دانش و معرفت در جوامعِ انسانی، بدون مرز است. گنبد سلطانیه هم بابرخورداری از معماری شگفت انگیزعلمی، میراثی بدون مرز به شمار می آید که تحسین هر گردشگر و بازدید کننده ای را بر میانگیزاند.
انتهای پیام/