به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، حجت الاسلام الیاس نجاری در گردهمایی دانشجویان و طلاب بسیجی در سالروز تشکیل بسیج دانشجویی و طلاب به فرمان امام خمینی(ره) که در سالن شهید چمران دانشگاه بوعلی برگزار شد، اظهار کرد: باید اول به شخصیت خود امام(ره) بپردازیم، چراکه شایسته نیست یادگار آن امام همام، بسیج، مورد تکریم و تجلیل قرار گیرد، اما از امام (ره) که علت مُحدِثه این نعمت الهی است نامی و یادی نشود.
وی با بیان اینکه برای تشریح افکار امام (ره) باید ببینیم این پیام توسط چه شخصیتی و در چه مقطع زمانی صادر شده و محتوای این پیام در چه سطح و عمقی است، گفت: صادرکننده این فرمان شخصیتی است بینظیر و جامع الاطراف که از نظر جامعیت پس از انبیا و اولیای الهی شخصیتی نادر بلکه بینظیر است.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان با اشاره به سخنان آیت الله جوادی آملی در مورد شخصیت امام(ره) مبنی بر اینکه شبیهترین انسانها به حضرات معصومین امام (ره) بود و ایشان برترین شاگرد اهل بیت(ع) بود، عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب در تبیین شخصیت امام خمینی(ره) میفرمایند امام(ره) به ما فهماند که انسان کامل شدن و علیوار زیستن افسانه نیست و امام(ره) به ما فهماند تا نزدیکی مرزهای عصمت پیش رفتن افسانه نیست؛ بسیج معلول چنین شخصیتی است صادرکننده فرمان تشکیل بسیج دانشجویی و طلاب چنین شخصیتی دارد.
وی با اشاره به سخنان علامه امینی (ره) در خصوص امام خمینی (ره) گفت: امام (ره) ذخیره خداوند متعال برای شیعیان است، انقلاب اسلامی نتیجه و محصول اندیشه عرفانی و تکمیل اسفار اربعه امام (ره) است، سالک و عارف در سفر چهارم همه مخلوقات و موجودات را ظهور و تجلی ذات احدیت میداند و خود را موظف میداند دست یکایک مخلوقات الهی را بگیرد و به ذات احدیت وصول نماید و بر همین مبنا شخصیتی عارف، سیاستمدار، مفسر، فیلسوف و جامع الاطراف میآید و براساس اصول خداوند متعال خود و مردم را نیز هدایت میکند، بنابراین انقلاب اسلامی محصول تکمیل اسفار اربعه حضرت امام (ره) است.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان گفت: آیت الله جوادی آملی باز در شخصیت امام (ره) میفرماید؛ انقلاب اسلامی در امام(ره)، تجلی دو اسم علیم و حکیمِ خداوند متعال است، وقتی اسم علیم و حکیم امام (ره) عرفان را با حماسه، سیاست و با اجتماع و حضور در جامعه آمیخت.خداوند متعال در وجود تجلی پیدا کرد نتیجه آن میشود هدایت مردم از طریق تشکیل حکومت اسلامی، عرفان و مکتب امام با سایر عرفا و متصوفه متفاوت بود، امام (ره) عرفان را با حماسه، سیاست و با اجتماع و حضور در جامعه آمیخت.
وی ابراز کرد: بسیاری از افراد عرصه سیاست را شایسته ورود انسانهای عارف، سالک، فقیه و صالح نمیدانند؛ در مکتب امام خمینی(ره) سیاست به معنای هدایت جامعه است، در مکتب امام(ره)، سیاست عین دیانت است، بنابراین بارها در صحیفه حضرت امام(ره) ذکر شده است این یعنی سیاست، و فرمودند اسلام، عرفان اخلاقیش هم سیاسی است.
نجاری خطاب به طلاب و دانشجویان گفت: استدلال امام (ره) بر آمیختگی دین و سیاست است که سیره انبیاء الهی و حضرات معصومین (ع) بود، ایشان میفرمایند حکومت جمهوری اسلامی ایران الهام گرفته از سیره پیامبر اعظم (ص) و امیرمومنان(ع) است؛ و اینکه همه پیامبران الهی در یک دست کتاب الهی و آسمانی و در دست دیگرشان سیاست، اسلحه و شمشیر بود و عرفان امام (ره) چنین است.
وی ادامه داد: آنهایی که سیاست را جدای از دیانت میدانند و گاه در حوزه علمیه چنین مسائلی را مطرح میکنند کاملاً مغایر با سیره اولیای الهی است؛ امام (ره) میفرماید پیغمبران در طول تاریخ فقط یک ناصح نبودند؛ همه آنها در امور اجتماعی شرکت کردند، سردمدار بودند و اگر آنها فقط مسئلهگو بودند پس چرا ظالمان و مستکبران آنها را میکشند و به شهادت میرسانند.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان بیان کرد: محور دومی که باید در این پیام مورد بحث و بررسی قرار گیرد زمان صدور پیام است، امام(ره) بعد از ۱۰ سال صدور فرمان برای تشکیل بسیج مستضعفین، فرمان تشکیل بسیج دانشجو و طلبه را صادر کرد، بعد از پایان جنگ تحمیلی؛ امام(ره) در اواخر عمر خویش این طرح را صادر کرد.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب میفرماید بسیجی که در سال ۵۸ تشکیل شد نیازهای آن روز را تامین میکرد، امروز بسیج نوع نیازهای دیگری را برآورده میکند مسائلی که امروز مطرح است آن روز مطرح نبود.
نجاری با بیان اینکه به فرموده رهبر معظم انقلاب این هنر امام (ره) بود، عنوان کرد: امام خمینی(ره) در آذر ماه سال ۶۷ و بعد از ۱۰ سال دستور تشکیل بسیج دانشجو و طلبه را صادر کردند و از دانشجویان و طلاب خواستند که بسیج تشکیل دهند و این نشان دهنده این است که نیازی که کشور به روحیه بسیجی دارد مربوط به همه زمینهها میشود.
وی گفت: زمانی که جنگ تحمیلی تمام شد دشمن از حملات و از نبرد سخت ناامید شد، بنابراین با نبرد فرهنگی با انقلاب اسلامی مبارزه میکند که امام (ره) دستور تشکیل بسیج دانشجو و طلبه را داد، بنابراین دلیل اصلی تشکیل بسیج دانشجو و طلبه به یقین مبارزه نظامی نیست.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان با اشاره به محتوای فرمان امام خمینی(ره) عنوان کرد: امروز ما دانشجویان و طلبههای بسیجی باید بررسی کنیم و ببینیم آیا دین و وظیفه خود را نسبت به این پیام یک صفحهای حضرت امام (ره) انجام دادهایم یا نه؟ و اینکه چند نفر تحت تاثیر قرار گرفتند و از این فرمان استفاده کردهاند.
وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) ۵ محور را در این فرمان از ما خواسته است، گفت: اولین مطالبه امام(ره) دفاع از انقلاب و اسلام است، آیا ما توانستهایم در مراکز علمی و جامعه خود نسبت به این مطالبه عمل کنیم و کارنامه و نمره موفقی به دست آوریم؟ آیا در فضای دانشگاهی به ارزشهای دینی و انقلابی هجمه وارد شده است؟ آیا باید بسیج به این مسئله ورود پیدا کند و وظیفه خود را به خوبی انجام دهد؟
نجاری ادامه داد: دومین مطالبه این بود که امام (ره) فرمودند، پاسدار اصول انقلاب باشید؛ بسیج طلاب و دانشجویی باید در این دو مرکز، پاسدار اصول تغییرناپدیر شعار «نه شرقی نه غربی» باشد، گاهی در برخی مراکز علمی ارزشهای دینی و یا ارزشهای انقلاب اسلامی زیر سوال میرود.
وی اضافه کرد: سومین مطالبه حضرت امام (ره)، ضرورت وحدت حوزه و دانشگاه است، آیا وحدت مورد نظر امام (ره) بین حوزه و دانشگاه رقم خورده یا نه؟ چهارمین مطالبه، جلوگیری از نفوذ به حوزههای علمیه و دانشگاهها است، آیا در این دو مراکز علمی نفوذ وجود دارد یا نه؟ آیا توانستهایم به عنوان بسیج دانشجو و طلبه در مقابل نفوذ بایستیم، مقابله کنیم، روشنگری کنیم و اقدام متقابل انجام دهیم؟ پنجمین مطالبه و هدف امام (ره) از صدور فرمان بسیج دانشجو و طلبه به عهده گرفتن مسائل اعتقادی بسیجیان سایر اقشار است، بسیج دانشجو و طلبه باید تغذیه دهنده و محتوا دهنده ۲۰ قشر باشد.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان با بیان اینکه با این فرمان امام (ره) خیلی فاصله داریم، گفت: ما در خوانش، اجرا، توسعه و انتشار این فرمان الهی نباید کوتاهی کنیم، نباید به اجرای همایشها و جلسات اکتفا کنیم، باید تدابیری در این دو سازمان شکل گیرد و اتفاق بزرگی انجام شود، آنچه تا به حال در راستای این فرمان انجام دادیم به هیچ وجه در شأن امام نیست، چنین برنامهها و همایشهایی مقدمهای باشد تا بتوانیم دین خود را نسبت به این فرمان امام (ره) ادا کنیم.
در ادامه با حضور مسئولین از برترینهای نواحی دانشجویی استان همدان تجلیل شد.
انتهای پیام/