به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، سیدعباس صالحی در آیین اختتامیه کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی (خواهر دباغ) که در سالن اجتماعات مجموعه ابن سینا همدان برگزار شد، اظهار کرد: گرامیداشت مرحومه دباغ از جهات مختلف مهم است هم یک روایت زنانه از مسیر انقلاب اسلامی بیان میکند و هم بیشتر یک روایت مردانه است و کمتر نقش زنان را بازگو کرده است.
وی افزود: آنچه در خاطرات مرحومه دباغ میخوانیم لایههای پنهانی را برای ما مکشوف میکند تا به یک زن تراز انقلاب برسیم و به آن نزدیکتر شویم، شخصیت مرحومه دباغ شخصیت جامعی است و از وجوه متفاوتی که جمع شدن در آن ساده نیست و همین جمع اضداد در یک شخصیت ساده نیست و این شخصیت را میتواند به عنوان شخصیت متفاوت برای ما معنا کند که هم برای امروز و هم برای فردا از آن الگو بگیریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این شخصیت با صلابت و با استحکام و کامل عقیدتی در این فراز و نشیب از سال ۴۲ تا وفات شخصیتهایی که با صلابت و استحکام معرفی میشوند کم جاذبه هستند، میدان دورپراکنی آنها کم است، اما خواهر دباغ اینگونه نبود.
صالحی ابراز کرد: خواهر دباغ ترکیبی از صلابت و استحکام داشت و در عین حال جاذبههای ارتباطی را در ایشان میبینیم که در کمتر کسی دیدهایم و این یکی از ویژگیهای زن تراز انقلاب است.
وی با بیان اینکه گستره فعالیتهای اجتماعی با حوزه همسرداری و خانوادگی ایشان قابل توجه است، عنوان کرد: خواهر دباغ خانوادهای با تربیت اسلامی فعال و بانشاط دارد، زمانی که دختر ایشان در سن ۱۵ سالگی در زندان ساواک به سر میبرد و تحت شکنجههای سخت قرار میگیرد فرو نمیریزد، معمولا افرادی که زندگی فعال دارند خانوادههای فروپاشیده دارند اما خیلی کم داریم که اینگونه باصلابت و استوار بماند و این نشان از تربیت خانوادگی سالم است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به هجرت خواهر دباغ در سالهای قبل از انقلاب اینکه یک مادر با ۸ فرزند چگونه فرزندان خود را میگذارد و به سفر نامعلومی میرود، گفت: پدر خانواده هم همیشه در سفر بود، این خانواده چگونه تار و پودش بهم بسته شده بود که فرو نپاشیده، این نشان از تربیت سالم است.
وی با تاکید بر اینکه چقدر ما از این موارد در خانواده مسئولین و مردم سراغ داریم، تصریح کرد: توجه خواهر دباغ به نظم و مسئولیتپذیری بچهها که هر کدام چگونه مسئولیتپذیر باشند قابل توجه است، بخش دیگر مربوط به همسرداری است این طبیعت یک فعالیت زیاد اجتماعی است که کمتر وقت میگذارد و ممکن است کم و کسری هم داشته باشد.
صالحی گفت: اگر بخواهیم الگوی زن تراز انقلاب را از این بانو بگیریم معمولا خانمها هستند که نیمه پنهان همسر هستند اما در مورد خواهر دباغ همسرشان هستند که نیمه پنهان وی هستند، ما با خانمی روبرو هستیم که نقش همسر بودن خود را دارد، فرمانده جدی نظامی و یک چریک کامل است، در آموزشهای نظامی شرکت میکند و جزء بنیانگذاران سپاه است و در سپاه همدان فرماندهی میکند.
وی عنوان کرد: ایشان در نوفل لوشاتو امنیت منزل امام (ره) را دارد که حفاظت میکرده و در اوج انقلاب امنیت امام(ره) را برقرار میکرد، اینکه فرانسویها پذیرفتند که خواهر دباغ میتواند یک پلیس باشد که خیال همه را راحت کند و مباحث امنیتی را رعایت میکرد، اما در کنار این قدرت بالا یک معلم و یک مربی هم هست چون در یکی از آن تحکم است و روح معلمی، روح دیگری است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صالحی گفت: ما در روحیه خواهر دباغ ترکیبی از شخصیت نظامی با یک خیّر اجتماعی میبینیم و با این روحیه فعال اجتماعی به جوانان و ازدواج آنها کمک میکرد.
وی ابراز کرد: سابقه مبارزاتی خواهر دباغ طوری بود که میتوانست برای خود زندگی مرفهی را تامین کند اما دوری ایشان از تجملات قبل و بعد از انقلاب را میبینیم.
صالحی بیان کرد: فعالیت حداکثری خواهر دباغ با مسئله ترویج عفاف و حجاب بسیار تاثیرگذار است و به این مسئله بسیار دقت داشت.
انتهای پیام/