خبرهای داغ:
صالحی امیری خبر داد

راه‌‌اندازی مرکز مطالعات فرهنگ و تمدن غرب کشور با مرکزیت همدان

همدان-وزیر میراث فرهنگی گفت: امروز توافق کردیم مرکز مطالعات فرهنگ و تمدن غرب کشور با مرکزیت همدان شکل بگیرد و معتقدیم این جغرافیا و این نقطه تمدنی هنوز ناشناخته است و نیازمند مطالعات و کاوش های بیشتری است.
کد خبر: ۹۶۳۸۰۱۶
|
۰۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۹
راه‌‌اندازی مرکز مطالعات فرهنگ و تمدن غرب کشور با مرکزیت همدان

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، سیدرضا صالحی امیری امروز در سفر به همدان ضمن ادای احترام به مقام شامخ حکیم هزاره‌ها بوعلی سینا در آرامگاه بوعلی سینا، از مجموعه هگمتانه بازدید و اظهار کرد: به طور قطع ثبت جهانی هگمتانه نقطه عطفی برای تبلیغ این حوزه تمدنی در منطقه، خلیج فارس، آسیای میانه، خاورمیانه و در دنیا خواهد بود.

وی افزود: ما مجموعه اقداماتی را که در برنامه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انجام می‌دهیم و برنامه‌هایی که استانداری داده با همکاری مجمع نمایندگان استان به طور قطع اتفاقات خوبی در آینده نزدیک صورت خواهد گرفت.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: امروز توافق کردیم مرکز مطالعات فرهنگ و تمدن غرب کشور با مرکزیت همدان شکل بگیرد و معتقدیم این جغرافیا و این نقطه تمدنی هنوز ناشناخته است و نیازمند مطالعات و کاوش های بیشتری است و این کار اتفاق خواهد افتاد.

وی ابراز کرد: نیازمند سرمایه‌گذاری جدیدی برای توسعه زیرساخت‌ها، هتل، راه، راه آهن، هواپیما، بوم‌گردی و مجموعه اقامتگاهی هستیم که باید اتفاق بیفتد.

صالحی امیری با بیان اینکه همدان ظرفیت پذیرش سه برابر توریست را دارد، عنوان کرد: ایده بلندی که بعد از ثبت جهانی شکل گرفته هم در استان و هم در وزارت میراث فرهنگی آینده نویدبخشی را برای مردم همدان به همراه خواهد داشت.

وی با اشاره به مهم ترین برنامه‌ها در وزارتخانه گفت: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یک سازمان کاملا تخصصی است و تابع احساسات و سلایق و روابط مناسبات سیاسی نیست امانتی در اختیار ما است و باید به نسل‌های بعد منتقل کنیم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ابراز کرد: کار ما در میراث فرهنگی ثبت، صیانت و مرمت است که دائم انجام می‌گیرد، حجم زیادی میراث فرهنگی در ایران است که یک میلیون اثر در ایران داریم و تاکنون حدود ۴۰ هزار اثر را ثبت کردیم.

صالحی امیری ادامه داد: این نشان دهنده این است که در این سرزمین هر نقطه‌ای که شما کاوش کنید در آن اثری میراثی پیدا خواهید کرد؛ ما سه نیاز اصلی داریم نیاز اول این است مجلس حمایت‌های لازم را داشته باشد که خوشبختانه برنامه هفتم که توسط مجلس تصویب شد قدم‌ها و گام‌های خوبی برداشته شد.

وی با اشاره به تبلیغات سوء رسانه‌های بیگانه در راستای ایجاد فضای ایران هراسی که مجموعه‌های مختلف آن را تشدید می‌کنند، گفت: یکی از برنامه‌های جدی ما این است که در حوزه گردشگری بتوانیم از طریق معرفی آثار، تبلیغات و توسعه دیپلماسی فرهنگی این جو و مسیر را مدیریت کنیم و نیاز دوم، زیرساخت‌ها است، به هر میزانی که زیرساخت‌ها توسعه پیدا کنند گردشگر افزایش پیدا می‌کند، هتل، راه، راه آهن، جاده، بوم‌گردی و مراکز اقامتی، همه اینها در حوزه گردشگری موثر است و نیاز سوم امنیت است که یکی از عوامل سه گانه جذابیت، زیرساخت و امنیت است و باید در حوزه امنیت تلاش بیشتری انجام دهیم و این کار اتفاق خواهد افتاد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: در حوزه صنایع دستی همدان یکی از قطب‌های بزرگ صنایع دستی است، همه شهرهای استان ظرفیت بزرگ دارند، اکنون ۴ هزار و ۳۰۰ کارگاه صنایع دستی در استان فعال هستند و جمعیت بالای ۳۰ هزار نفر در استان در زمینه صنایع دستی فعال هستند.

وی گفت: ما باید سه کار انجام دهیم و حتما این کار را دنبال خواهیم کرد، اول حمایت از تولید کنندگان صنایع دستی است که هنرمند هستند، دوم بازاریابی است که باید آثارشان در ایران و در دنیا معرفی شود و سوم صادرات است که حلقه مفقوده زنجیره ارزش در صنایع دستی است، اگر این صادرات شکل بگیرد زندگی هنرمندان صنایع دستی دستخوش تغییر خواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار