به گزارش خبرگزاری بسیج از کردستان، رامین ویسی با اشاره به ظرفیتهای استان کردستان در زمینه تولید ماهی، اظهار کرد: کردستان به دلیل در اختیار داشتن منابع آبی مناسب یکی از استانهای مستعد در حوزه تولید ماهی به شمار میرود.
وی با اشاره به وجود مزرعههای آبی تولید آبزی در استان کردستان، بیان کرد: طی سال گذشته ۱۱ هزار تن ماهی توسط آبزیپروران استان تولید و به بازار مصرف عرضه شده است.
معاون شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: این ماهیان شامل، قزلآلا، فیتوفاگ، بیگهد و انواع ماهیان بومی اقتصادی در استان است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه ماهیان سردابی در حال حاضر بالغ بر ۲۶۰ مزرعه و استخر پرورش ماهی قزل آلا در استان فعال است، افزود: بیشترین تولید از این میزان ماهی، مربوط به ماهی قزل آلا و مابقی هم شامل دیگر ماهیان پرورشی و تولیدی استان است.
ویسی از وجود پنج واحد تکثیر ماهی قزل آلا با ظرفیت اسمی ۱۹ میلیون قطعه در استان کردستان خبر داد و افزود: بیشترین ظرفیت استحصال ماهی در شهرستانهای سنندج، سرواباد و مریوان است.
وی گفت: در حال حاضر شیلات کردستان در بخش تکثیر و تولید ماهیان سردابی، صید و صیادی در منابع آبی (دریاچههای طبیعی و پشت سدها)، تکثیر و پرورش ماهیان زینتی، تکثیر و پرورش زالو فعالیت دارد.
معاون شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: تولید آبزیان در این استان به دو صورت گرم آبی و سردآبی است که تولید ماهیان گرم آبی در شش منبع آبی در قالب شش تعاونی صیادی انجام میشود و در این بخش برای بیش از ۴۰۰ نفر به طور مستقیم ایجاد اشتغال کرده است.
وجود دو مزرعه بزرگ پرورش ماهی در دو روستای پالنگان و دیوزناو در شهرستانهای کامیاران و سروآباد از جمله مهمترین ظرفیتهای استان کردستان در راستای پرورش و عرضه ماهی به بازار به شمار میرود که البته این دو مزرعه، به ظرفیت مهم گردشگری در استان نیز تبدیل شدهاند.
انتهای خبر/