خبرهای داغ:

تولید ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی از دستاورد‌های انقلاب اسلامی

معاون وزیر جهاد کشاورزی: تولید ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی و رشد ۵ برابری در زمینه تولید را از دستاورد‌های انقلاب اسلامی عنوان کرد.
کد خبر: ۹۵۷۴۴۳۶
|
۱۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۶

به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان، خیام نکویی در هجدهمین کنگره علوم خاک ایران در سرسرای شهید مفتح دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در شهرستان باوی (ملاثانی) با اشاره به روند رشد بخش کشاورزی در کشور گفت: در سال ۱۳۵۷ تولیدات بخش کشاورزی ۲۵ میلیون تُن بود ولی هم اکنون با بیش از ۵ برابر افزایش به ۱۳۰ میلیون تُن در سال رسیده است.

وی افزود: تولیدات بخش کشاورزی از ۱۸ میلیون هکتار اراضی آبی، ۶ میلیون هکتار دیم و ۴ میلیون تُن اراضی آیش محقق شده است.

نکویی ادامه داد: با وجود اینکه جمعیت کشور در پس از پیروزی انقلاب اسلامی حدود ۳برابر شد ه ولی با تلاش‌های صورت گرفته تولیدات بخش کشاورزی بیش از پنج برابر شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه وضعیت خاک بخصوص فرسایش آن توجه ویژه صورت نگرفته است، اضافه کرد: درحال حاضر سالانه از هر هکتار ۱۶.۵ تُن خاک فرسایش می‌شود که از این حیث در دنیا در رتبه دوم هستیم.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی خواستار ارائه خروجی این کنگره علمی برای بهبود راهکار‌های علمی و عملی با هدف کنترل و مهار فرسایش خاک شد.

نکویی با اشاره به نقش برجسته خاک در امنیت غذایی کشور اظهار کرد:باید چنین کنگره‌های علمی چالش‌های فراروی خاک به درستی اولویت بندی شود و نقاطی که بیشترین فرسایش صورت می‌گیرد راهکاری ارائه کنیم تا فرسایش کنترل شود.

وی گفت: در ۴ دهه اخیر وضعیت خاک کشور نه تنها بهبود نیافته، بلکه تخریب آن به دلایل مختلف روندی افزایشی داشته است.

نکویی در ادامه با بیان اینکه ۱۲هزار عضو هیات علمی در بخش کشاورزی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور مشغول هستند، افزود: حدود ۱۰ درصد از این تعداد که بالغ بر یک هزارو ۲۰۰ نفر می‌باشند در حوزه خاک هستند، بنابراین باید تاثیرگذاری این مجموعه بزرگ علمی را در عمل مشاهده کرد.

افزایش ۲ درجه‌ای دما و کاهش نزولات جوی

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: در سال‌های اخیر میزان دمای کشور حدود ۲ درجه افزایش یافته و متوسط بارندگی از ۲۵۰میلیمتر در سال به ۲۲۰ میلیمتر رسیده است.

نکویی افزود: کشور ما که در ناحیه نیمه خشک واقع شده با این تغییرات اقلیمی به سمت ناحهی خشک حرکت می‌کند که نتیجه آن کاهش تولیدات بخش کشاورزی خواهد بود.

وی گفت: افزایش یک درجه‌ای دما، حداکثر کاهش ۱۰درصدی تولیدات کشاورزی را به دنبال دارد، به اعتقاد من مجموعه‌ها و همایش‌های علمی

نظیر همین کنگره باید کمیته اجرایی برای پیگیری راهکار‌هایی که ارائه می‌شود تشکیل شود تا نتایج آن را در عمل مشاهده کرد.

خودکفایی ۸۰ درصدی در تولیدات کشاورزی

معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: هم اکنون میزان خودکفایی در تولیدات کشاورزی به ۸۰درصد رسیده و ۲۰ درصد آن از طریق واردات تامین می‌شود.

نکویی افزود: سالانه حدود ۱۶ میلیارد دلار واردات فراورده‌های کشاورزی که عموما" نهاد‌های دامی هستند انجام می‌شود که در ۱۰ ماه امسال حدود ۱۴میلیارد دلار واردات محصولات کشاورزی صورت گرفته است.

وی گفت: هم اکنون ۹۰درصد روغن خوراکی مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین می‌شود که رقم بسیار بزرگی است.

توان خودکفایی در تولیدات اساسی کشاورزی را داریم

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت:توان خودکفاییی در تولیدات اساسی کشاورزی را داریم ولی الزاماتی دارد که حفظ منابع آب و خاک از جمله این الزامات است.

وی با بیان اینکه باید تمرکز خود را برای تولیدات اساسی کشور به استان‌های با توانمندی بالا همچون خوزستان متمرکز کرد تا خودکفایی در تولیدات اساسی کشاورزی محقق شود افزود: هفت استان کشور حدود ۵۰درصد تولیدات کشاورزی را برعهده دارند و بقیه استان‌های ۵۰درصد دیگر محصولات کشاورزی را تولید می‌کنند.

نکویی به رکورد تولید بی سابقه یک میلیون و ۷۲۰هزار تُن گندم در خوزستان در سال زراعی گذشته اشاره کرد و گفت: بهبود وضعیت تعذیه خاک، قیمت تضمینی، بذر پرمحصول و مبارزه با آفات از عوامل اصلی افزایش تولید گندم در خوزستان است.

وی با بیان اینکه سالانه حدود ۱۷.۵میلیون تُن محصولات کشاورزی در خوزستان معادل ۱۴درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور است افزود: این استان با توجه به وجود خاک‌های کلاس ۱ و ۲، توانمندی بالایی در تولیدات بخش کشاورزی دارد.

تغییر کاربری اراضی بلای جان بخش کشاورزی کشور

معاون وزیر جهادکشاورزی، تغییر کاربری اراضی را بلای جان بخش کشاورزی کشور توصیف کرد و افزود:در ۳۵سال اخیر حدود ۲۰۰هزار هکتار از اراضی کشور تغییر کاربری شده و از گردونه تولید خارج شده اند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار