به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، دکتر محمدمهدی مجذوبی در آیین تکریم و معارفه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان همدان، اظهار کرد: در دو سال گذشته ۱۸۰۰ تخت به خوابگاههای دانشجویی کشور افزوده شده که بیش از ۲۰ درصد آن معادل ۸۰۰ تخت مربوط به استان همدان است.
وی افزود: ۸۰۰ تخت با بهرهبرداری از خوابگاههای شهید همدانی و ریحانه ۲ به شمار تختهای خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی همدان سیاست متوازن در همه امور را از دو سال پیش در پیش گرفته، بهطوری که این مهم به اولویت محوری تبدیل و برای رسیدن به این هدف همه ظرفیتها فعال شده است؛ امروز بعد از گذشت دو سال از نظر توسعه متوازن، دانشگاه علوم پزشکی همدان جزو چهار دانشگاه برتر کشور است.
وی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی در همه حوزهها رشد و حرکت مطلوبی داشته بهطوری که در حوزه آموزش توسعه رشته مقطعها و فضای فیزیکی و عملیات اجرایی دانشکده بهداشت در زمینی به وسعت ۸ هزار مترمربع آغاز شده است.
مجذوبی با بیان اینکه ساخت پارک علم و فناوری سلامت برای نخستینبار در دولت سیزدهم اجرا شد، گفت: توانستیم پارک علم و فناوری سلامت را در دانشگاه علوم پزشکی راهاندازی کنیم و امروز چند گروه در آن مشغول به فعالیت هستند.
وی افزود: از دیگر اقدامات، تصویب چهار پژوهشکده است، همچنین همدان در اجرای پویش سلامت و غربالگری فشار خون و دیابت بهلحاظ کمی رتبه خوبی در کشور ندارد؛ اما از نظر کیفی که نشاندهنده صداقت در کار است، جزو چهار استان برتر کشور است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برنامه پزشک خانواده بهصورت پایلوت در شهرستان کبودرآهنگ در حال اجراست، گفت: طبق تصمیمها قرار بود این پروژه در شهرستان بهار آغاز به کار کند که با در نظر گرفتن ظرفیت استان تصمیم بر آن شد که در همه شهرستانها بهویژه مرکز استان این طرح اجرایی شود.
وی با بیان اینکه ماه آینده موزه تاریخ پزشکی افتتاح میشود، اظهار کرد: در حوزه سلامت، کارهایی در حال انجام است و تا یک ماه آینده، موزه تاریخ پزشکی استان که مربوط به تجهیزات و اسناد از سال ۱۳۱۰ به بعد است، افتتاح میشود.
مجذوبی با بیان اینکه حوزه درمان، یک حوزه حساس و فوری است، تأکید کرد: با توجه به فوری بودن میزان مطالبات از حوزه درمان باید سریع به این درخواستها پاسخ داد؛ در این راستا، کار در حوزه درمان به از خود گذشتگی و ایثار نیاز دارد.
وی با بیان اینکه استان همدان در زمینه جذب گردشگر سلامت باید اقداماتی انجام دهد، یادآوری کرد: گردشگری درمانی که جنبه بینالمللی دارد، برای حوزه درمان بسیار اهمیت دارد؛ با جذب گردشگر میتوان از ظرفیتهای بالای پزشکان در زمینه ارتقای سلامت استفاده کرد؛ اما از نظر زیرساختی، کارهای زیادی برای جذب گردشگر سلامت باید انجام شود، با توجه به مسافرت گردشگران سلامت به بیمارستانهای تهران، شیراز و تبریز، باید همدان هم به هر طریقی که شده است، سهم خود را از گردشگری سلامت بگیرد.
* شاخص اقتصاد سلامت در همدان امسال ۳.۵ درصد بود
معاون سابق درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز گفت: طبق آمار، سال گذشته و امسال میانگین مرگ و میر افراد بستری در بیمارستان ۷.۶ در هر یک هزار نفر بیمار است؛ این آمار درحالی است که میانگین کشوری ۱۷ نفر در هر یک هزار نفر بستری است.
دکتر رضا طهماسبی با بیان اینکه ۹۹ درصد بیماران با حال مساعد از بیمارستان ترخیص میشوند، اظهار کرد: در دو سال گذشته، با تلاشهای بسیار توانستیم پزشکان فوق تخصص و متخصص بیشتری را جذب کنیم و شاخص پرستار نسبت به تخت بیمارستانی را از ۰.۹ درصد به ۱.۲ درصد برسانیم، در آینده با برگزاری آزمون و جذب نیروهای شرکتی این شاخص به ۱.۸ درصد خواهد رسید.
وی ادامه داد: نیاز مردم به پزشک متخصص و فوق تخصص در بسیاری از شهرستانها برآورده شده است، در حالی که تویسرکان از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ فقط ۱۵ نفر پزشک متخصص داشت؛ اما امروز ۳۶ نفر پزشک دارد، رزن تا قبل از سال ۱۴۰۰ فقط ۱۲ پزشک متخصص و فوق تخصص داشت، اما امروز ۲۵ نفر پزشک دارد، کبودرآهنگ از ۱۴ پزشک به ۲۹ متخصص افزایش یافت و ملایر و نهاوند در تمام رشتهها پزشک متخصص و فوق تخصص هستند، تمام شهرستانهای استان متخصص کودکان، قلب، داخلی، زنان و زایمان و رادیولوژی دارد و این نشانه اهمیت خدمترسانی به مردم است.
معاون سابق درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برای جلوگیری از مرگ و میر افراد بیمار، اورژانس را بهسازی کردیم، گفت: ۹۸.۹ درصد بیماران حادثهدیده که زنده به بیمارستان رسیدهاند، با حال مساعد ترخیص شدهاند و با بهسازی اورژانس بیمارستان بعثت توانستیم وضعیت را بهبود ببخشیم و این اقدام باعث کاهش مرگ و میر افراد حادثه دیده میشود.
وی با بیان اینکه دو نفر متخصص انکولوژیست به ملایر فرستاده شده است، اظهار کرد: در شهرستان ملایر شیمیدرمانی برای نخستینبار در مرکز دولتی انجام میشود.
طهماسبی با بیان اینکه برای نخستینبار خدمات رادیوتراپی در مرکز جامع سرطان ارائه شد و افراد میتوانند از خدمات دولتی بهرهمند شوند، گفت: ۲۸۰ نفر بیمار صعبالعلاج در دانشگاه علوم پرشکی و بیمارستان پورسینا خدمات دندانپرشکی گرفتهاند و در کشور در این زمینه رتبه اول را کسب کردهایم.
وی تأکید کرد: شاخص اقتصاد سلامت امسال ۳.۵ درصد بود؛ شاخص کشوری ۳.۷ درصد است؛ هر یک صدم که کاهش مییابد در مدت زمان بستری بیمار به بیمهها کمک شده و اقتصاد سلامت بهبود یافته است.
معاون سابق درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: با توزیع پرسشنامه در بیمارستان فاطمیه همدان، میزان رضایت مادران از ۸۳ درصد به ۹۴ درصد ارتقا یافت و تعداد مرگ و میر نوزادان و مادران بسیار کاهش پیدا کرد.
در پایان از زحمات دکتر رضا طهماسبی تقدیر و دکتر رسول سلیمی بهعنوان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان همدان معرفی شد.
انتهای پیام/