به گزارش خبرگزاری بسیج از کرج، حجت الاسلام کاووس عطایی مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در لشکر عملیاتی ۱۰ حضرت سیدالشهداء(ع) به مناسبت فرا رسیدن ماه رجب و سالروز میلاد امام محمد باقر(ع) در یادداشتی برای این خبرگزاری آورده است:
امام محمد باقر(ع) در سال ۵۷ هجری در مدینه دیده به جهان گشودند. آن حضرت کمتر از چهار سال داشتند که شاهد شهادت امام حسین(علیه السلام) و دیگر عزیزان در کربلا بودند.
این امام بزرگوار ۳۴ سال با پدر بزرگوارشان زندگی کردند و در سال ۹۵ هجری عهده دار منصب امامت گردیدند و امامت آن بزرگوار ۱۹ سال طول کشید.
امام باقر(ع) با پنج خلیفه مواجه بودند؛ ولید بن عبدالملک، سلیمان بن عبدالملک، عمر بن عبدالعزیز، یزید بن عبدالملک و شام بن عبدالملک.
به جز عمر بن عبدالعزیز که تا حدودی نسبت به اهل بیت علیه الصلاة و السلام انصاف را رعایت میکرد، بقیه جزو خلفای ظالم بودند.
در این زمان شیعیان و علویان در سختی زندگی می کردند و عرصه بر آنها خیلی تنگ بود.
چون در زمان امامت امام باقر(ع) بین امویان و عباسیان درگیری و جنگ بود تا حدودی آن حضرت فرصت پیدا می کرد تا احکام دینی و مبانی دینی و عقائد را ترویج کند.
اهم برنامههای آن حضرت که در زمان امامت خویش آنها را دنبال می کردند و انجام می دادند عبارتند از: تعلیم مبانی دینی به صورت آشکار و مخفی، تبیین و تثبیت امامت خویش در بین دوستان و آشنایان و دیگر مردم، توصیه به جبهه گیری علیه ستمگران، پشتیبانی از انقلابیون، پایه گذار نهضت علمی، پاسخگویی به شبهات علمی و کلامی، احیا و گسترش علم حدیث و حدیث شناسی، چنانچه بعد از وفات رسول مکرم اسلام(ص) نقل حدیث ممنوع شده بود، در زمان عمر بن عبدالعزیز دستور به جمع آوری احادیث نبوی داده شد و جابر بن یزید جعفی میگوید از امام باقر(علیه السلام) هفتاد هزار حدیث شنیدم. گسترش فقه اهل بیت علیه الصلاة و السلام و تربیت دانشمندانی چون ابان بن تغلب، زرارة بن اعین، محمد بن مسلم، مبارزه با مسلک های انحرافی و نفوذ امام محمد باقر(علیه السلام) در بین مردم، هشام بن عبدالملک را به هراس انداخت تا بالاخره در ۷ ذی الحجه سال ۱۱۴ در سن ۵۷ سالگی امام علی امام باقر(ع) علیه السلام رابه شهادت رساند.
انتهای پیام/ ر