طرح صالحین اقدامی محوری در بالا بردن سطح معنویت و بصیرت بسیجیان است
حسین عسگری، معاونت تعلیم و تربیت سپاه ناحیه مقاومت امام سجاد(ع) در گفت و گو با خبرنگار بسیج از کرج، گفت: محور اصلی نظام تربیتی، برقراری ارتباط عاطفی با مخاطب به منظور ارتقا پایگاه های معرفت دینی و تغییر رفتار وی متناسب با آموزه های اسلام و ترک محرمات و انجام واجبات است.
وی ادامه داد: بسیجیان عزیز ما در مجموعه های نقش آفرینی که شامل بیش از ۶۰ گروه میباشد در پایگاههای بسیج طبق علایق خود در این گروهها سازماندهی میشوند و برای هرگروه، سرگروه تعریف شده است که سرگروهها توسط تعلیم و تربیت تایید میشود و اقشار مختلف نیز ارتباط مستقیم با تعلیم و تربیت دارد.
معاونت تعلیم و تربیت ناحیه امام سجاد(ع) با بیان اینکه از ظرفیت بسیج میتوان در جهت پیشرفت کشور استفاده کرد لذا از اقشار مختلف بسیج نیز میتوان در جهت تحقق راهبرد مسجد محوری کمک گرفت، گفت: یکی از راهکارهای ایجاد ارتباط اقشار بسیج با مساجد برگزاری جلسات تعامل و هم افزایی بین اقشار بسیج و ائمه جماعت میباشد.
وی تصریح کرد: راهکار بعدی میتواند برگزاری دوره های توانمند سازی برای ارکان مساجد، ارکان شورای حوزه و پایگاه، ارتباط و تعامل با اقشار بسیج، تشکیل و راه اندازی قرارگاه با محوریت مسجد و نقش دادن به اقشار بسیج باشد.به عنوان مثال خدمات رسانی و محرومیت زدایی توسط بسیج سازندگی، اجرای طرح شهید رهنمون توسط بسیج جامعه پزشکی، اعزام گشت های محله محور از محل مساجد توسط معاونت عملیات، طرح همگام با کشاورز توسط بسیج کشاورزی، تعالی صالحین توسط معاونت تعلیم و تربیت، طرح شهید بهنام محمدی توسط بسیج دانش آموزی و غیره ... میتوان اشاره کرد.
وی با بیان اینکه بسیج در ابعاد مختلف و متنوعی از جمله در عرصه های خدماتی، علمی،اجتماعی و فرهنگی فعال است، افزود: یکی از عرصه های مهم که در هفته بسیج به آن پرداخته شده است حضور پررنگ فعالیت حلقه های صالحین در هفته بسیج است.
وی طرح صالحین را اقدامی محوری در بالا بردن سطح معنویت و بصیرت بسیجیان دانست و افزود: تربیت انسان مومن، بصیر، مجاهد، فعال، انقلابی و دارای موضع از اهداف اصلی و اساسی شجره طیبه صالحین است. صالحین در واقع، بمنزله هموار کردن مسیر ظهور امام عصر (عج) ، کادرسازی دوباره برای انقلاب و نیزجریانسازی فرهنگی در کشور، با هدف غالب شدن رویکرد فرهنگی در تشکلهای فرهنگی، دینی است.این طرح تشکیل حلقه های صالحین در سنین مختلف در پایگاه هاست.
عسگری تشریح کرد: در حلقه صالحین یک نفر به عنوان مربی و با روش چهره به چهره در جلسات يكي دو ساعته كه در هفته دو بار تشكيل مي گردد با اعضاي گروه در ارتباط است. اين طرح بنا را بر اقناع گذاشته چرا كه اگر كسي اقناع گردد در واقع آن مسئله در وجود او حكاكي مي شود. در واقع بايد از كارهاي سطحي به سوي آموزش هاي عمقي حركت كنيم. با محوريت يك سر گروه در زمينه هاي گوناگون اخلاقي، اعتقادي و معرفتي، با هدف مشخص در اين گروه ها بحث خواهد شد.
وی در خصوص طرح اسوه عنوان کرد: درواقع ما به دنبال پایگاه الگو و نمونه هستیم پایگاهی که به لحاظ تربیتی دارای فرمانده ای با دیدگاه تربیتی باشد و با مسجد و امام جماعت ارتباط خوبی داشته باشد.
به گفته وی: پایگاه الگو به پایگاهی اطلاق می شود که از لحاظ کمی و کیفی بیشترین و بهترین حلقه های الگو را در تمامی سطوح سنی تشکیل و اداره و مدیریت نماید. پایگاه الگو به بقیه پایگاه ها معرفی میگردد؛ چنانچه امسال هم این اتفاق افتاد و از هر حوزه یک پایگاه الگو معرفی شد. و بقیه پایگاه ها میتوانند از این مدل استفاده کنند تا آنها هم الگو شوند.
وی در پایان گفت: سطحی نگری در این مأموریت به حداقل ها رسیده لذا از نگاه آماری و کمیتی عبور کرده ایم و با کمک متولیان و فرماندهان با پیگیری موضوع شبکه سازی، کادرسازی و گفتمان سازری برای تعالی صالحین در مرحله کیفی سازی تعلیم و تربیت در حال تحقق است.
خبرنگار: سپیده بهرامی
انتهای پیام/ ر