به گزارش خبرگزاری بسیج؛ این روزها خیلیها به دنبال کسب وکار جدید هستند و دوســت دارند تجربهای جدید از کار وکســب درآمد را در زندگیاشان داشته باشند. به خصوص اهالی روستاهایی که بیآبی امانشان را بریده ودیگر به آنها اجازه کار کشــاورزی را نمیدهد. بدون شک وجود یک دهکده اقتصاد مقاومتی میتواند شــرایطی را برای این افراد به وجود آوردتا از نزدیک با انواع کسب و کارها آشنا شوند و از مزیتها، مشــکلات و هزینههای آن اطالعات خوبی به دست آورند.
این همان کاری است که سازمان بســیج سازندگی از مدتی قبل در دو روستای فارفان و اراضی در اصفهان انجام داده و با راه اندازی دو دهکدهی اقتصاد مقاومتی نه تنها برای تعدادی از متقاضیان، شرایط کار را مهیا کرده است بلکه شرایطی را به وجودآورده تا این دهکدهها تبدیل به یک منطقه الگو درسطح استان اصفهان شوند.
مهندس محسن دانشور، مدیر کشاوری و منابع طبیعی بسیج سازندگی استان اصفهان است.
دانشور در رابطه بادربارهی دهکده اقتصاد مقاومتی روستای فارفان گفت: روســتای فارفان از روستاهای بخش بنرود با حدود ۳۰۰ ســکنه و در ۸۰ کیلومتری اصفهان واقع شــده است که با توجه به اجرای طرحهای اقتصــاد مقاومتی این روزها به عنوان دهکده اقتصاد مقاومتی اصفهان معرفی میشود. روستایی که اهالی آن سرگرم کار وکاسبی خود هستند وکار را به جای رسانده اند که بسیاری از روســتاهای دیگر میتوانند از آنها الگو برداری کنند.
وی ادامه داد: آغاز طرح ایجاد دهکده اقتصاد مقاومتی به دوسال پیش برمیگردد. متاسفانه با خشک شدن زاینده رود و از بین رفتن حقابه اهالی روستای فارسان که بیشتر درآمدشان از کشاورزی بود در معیشت خود با مشــکلات زیادی روبه رو شده بودند واز آنجایی که یکی از دغدغههای اصلی سازمان بسیج سازندگان کمک کردن به معیشت مردم به خصوص مردم مناطق محروم بود به این نتیجه رسیدیم برای جلوگیری از مهاجرت اجباری مردم روستا و مشکالت دیگر جایگزینی دهکده بهترین ومؤثرین فعالیتی است که میتوانیم برای خدمت رسانی انجام بدهیم. به این ترتیب بود که با هدف ایجاد دهکدههای اقتصاد مقاومتی ومعرفی ظرفیتهای بالقوه روســتاها برای اســتفاده در شرایط سخت و دشوار کار را آغاز کردیم.
وی اضافه کرد:با توجه به اینکه یکی از حمایتهای سازمان بسیج سازندگی برگزاری کالسهای آموزشی و اعطای مدرک است وبا توجه به این موضوع که بدون شک افرادی که قصد دارند کسبوکار جدیدی را راه بیاندازند اگر با آمــوزش کار را آغاز بکننــد درادامهی مســیر موفقتر عمل خواهند کرد ســازمان بســیج ســازندگی با اعزام مربی به روستا و برگزاری کالسهای آموزشی از قبیل آموزش کشــت گلخانهای با ۵۰ نفــر، کالس آموزش پرورش بلدرچین بــا ۸۰ نفر، کالس پرورش قارچ با ۳۰ نفر و کالس آموزش پروش ماهی با ۸۰ نفر شــرکت کننده مردم را با طرحهای مختلف آشنا کردند. خوشبختانه برگزاری این کالسها موفقیتآمیز بود و با توجه به اهمیت امنیت غذایی مردم موفق شــدیم بر اســاس ظرفیتهای موجود در روســتا این کارها را آغازکنیم.
اشتغال زایی برای بیش از ۳۰۰ نفر
حالا این روزها کار در فارفان قوت بیشــتری از قبل گرفته اســت.
دانشور تأکید کرد: اشتغال برای ۹۸ نفر به صورت مســتقیم و ۳۰۰ نفر غیرمسقیم ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: در روستای فارفان چیزی حدود ۶۰ طرح اقتصاد مقاومتی با تسهیالت بیش از ۱۰ میلیارد ریال فعال شده ودر حال حاضر سی استخر ماهیهای آب شور مشغول فعالیت هستند و از خروجی این آبها در حوزهی پسته استفاده میشود. به غیر از این پنج سالن قارچ و پنج گلخانه، مزرعه پرورش بوقلمون، شترمرمرغ بومی، همچنین صنایع تبدیلی مثل خشک کردن سبزی، تولید ترشیجات و بسته بندی آنها، پرورش زنبور عســل، پرورش دامهای سبک و سنگین در این دهکده مشغول فعالیت هستند.
برای فروش کمک میکنیم
دایره فعالیتهای ســازمان بسیج ســازندگی فقط به اعطای تسهیلات تمام نمیشود.
دانشور تأکید کرد: با توجه به این که تولید کنندگان بــرای عرضــه محصولات خود در بازار با مشکلاتی روبه رو هستند بستری را برای آنها فراهم کردیم تا این افراد از فضاهای خالی که در ناحیه مبارکه و شهر اصفهان وجود دارد برای فروش وعرضه محصولات خود استفاده کنند. همچنین رایزنیهایی با بنیاد تعاون بسیج انجام گرفته است تا بســیجیان و افرادی که از سازمان بسیج برای آغاز به کار آنها تسهیلات اعطاءکرده اســت دریافت کرده اند بتوانند از فروشگاههایی مثل فروشگاه یاس برای فروش محصولات خود استفاده کنند.
ایجاد شبکههای مجازی
دانشــور ادامه داد: با توجه به گسترش فضای مجازی در بین خانوادههای ایرانی با ایجاد شبکههای مجازی بازارچههایی ینیــز راه انداختیم تا این افراد بتوانند محصولات خود را در گروههای مختلف مجازی به فروش برسانند و به درآمد برسند.
روستای اراضی همپای روستای فارفان
هم زمان با آغاز بــه کار دهکدهی اقتصاد مقاومتی در روستای فارفان در شرق استان اصفهان دهکدهی اقتصــاد مقاومتی در شهرســتان اراضی اصفهان هم کارش را آغاز کرد.
دانشــور تصریح کرد: در روستا اراضــی شهرســتان مبارکه بــا توجه به خشکســالیهای اخیر و افت آبهای زیرزمینی دومین دهکده اقتصاد مقاومتی کارش را بــا طرحهای مشــابه طرحهای اجرایی درروستای فارفان آغاز کرد.
وی ادامه داد: روی آوردن به تولید محصولاتی که میزان مصرف آب کمتری دارد مثل گیاهان دارویی و خشک کردن میوهها در اولیت کارهای سازمان بسیج سازندگی قرار دارد. به همین منظور باید به این نکته اشــاره کرد که در این دهکــده اقتصاد مقاومتی در حوزهی صنایع تبدیلی وخشک کردن محصولات پیشرفتهای چشم گیری داشته است تا جایی که امروز روستای اراضی درحوزهی کردن سر درختیها به خصوص میوهی هلو وعرضهی آن در بازار تبدیل به یکی از قطبهای اقتصادی شناخته شدهی کشور شده است.
دانشور اظهار داشت: خوشــبختانه با توجه به تســهیلاتی که در اختیار متقاضیان کار دردهکده اقتصاد مقاومتی گذاشــتیم پیشرفتهای زیادی را شاهد بودم تا جایی که برای رونق بیشتر کارها تسهیلات را به سمتی بردیم تا با عقد قرارداد قرار دادی با شرکت تولید کننده دستگاههای خشک کن میوه در استان البرز این دستگاهها را با قمیت پایین و کیفیت مناسب خریداری کرده و در در اختیار بسیجیان و متقاضیان کار قرار بدهیم تا فعالیتهای بیتشری را از این به بعد شاهد باشیم.